НачалоКонтактиНовиниКалендарАнкетиКарта на сайта

Новини

01.06.2020
Заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности д-р инж. Василиса Павлова и секретарят на община Благоевград Мария Стойнева поздравиха лично децата на Благоевград по случай 1 юни- Ден на детето
Заместник-кметът и секретарят присъстваха на Детския празник организиран в Регионална библиотека ,,Димитър Талев“. Децата с нетърпение и вълнение, прекачиха прага на Регионалната библиотека , където ги очакваха от 11,00 часа много изненади и забавления. Библиотеката е подготвила изложба на атрактивни детски 3D книжки, както и прожекция на детски филми - до 17:30ч.

01.06.2020
Благоевград ще отбележи 144 -та годишнина от смъртта на Христо Ботев на 02 юни
Денят е обявен официално като Ден на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България с решение на Министерския съвет от 31 май 1993 година. Христо Ботев е един от най-големите български поети, публицисти и революционери, дали живота си за освобождението на България.

01.06.2020
Община Благоевград поздравява учениците от Детски парламент - Благоевград с 20-тия рожден ден!
Детски парламент Благоевград, с председател Димитър Борумов е младежка организация, която се занимава с доброволчество и организиране на инициативи за информиране и забавление на младите хората. Община Благоевград благодари за неуморния труд и ентусиазъм, с които Детският парламент организира празненства и събития като забавляват своите връстници и съграждани. Здраве, дръзновение и смели мечти, които да следват в живота си, пожелава на младежката организация кметът на община Благоевград инж.Румен Томов .

01.06.2020
Днес, 1 юни, детският празник в Благоевград започна с много забавления и богата програма
Днес, 1 юни, детският празник в Благоевград започна с много забавления, изненади и богата програма, която ще продължи през целия ден. Началото на най- слънчевият празник започна от 10,00 часа с концерт на пл. „Македония“. Фолклорна група ,,Бисери“, Детска вокална формация „Мая“, Балетна школа „Кроазе“ към ЦЛТРДБ, Божана Митова, Денс студио „Дежа Вю“, с ръководител Ани Хачатрян, Танцова формация „Астра“- Благоевград, с ръководител Галина Златкова, Танцов клуб „Блясък“, с ръководител Лидия Томова ще забавляват децата на Благоевград.

29.05.2020
Кметът на община Благоевград инж. Румен Томов посети Дома за стари хора “Св. Петка“ в благоевградския квартал "Старо Струмско"
На място кмета лично провери как преминават възстановителните дейности, след възникналия пожар.

29.05.2020
Кметът инж. Румен Томов поздрави за юбилейния 100-годишен рожден ден г-н Петър Постолов
Кметът на община Благоевград инж. Румен Томов беше поканен да посети село Падеш и столетникът, които днес 29 май, празнува юбилея си.

29.05.2020
СЪОБЩЕНИЕ
Община Благоевград и Регионална библиотека „Димитър Талев“-Благоевград, организират поклонение в памет на Христо Динев- „Почетен гражданин“ на Благоевград, културен деятел и писател, дългогодишен директор на Регионална библиотека Благоевград и общественик.

29.05.2020
Общински съвет Благоевград проведе днес редно заседание. Сесията се състоя от 09,30 часа в зала „22 септември“
Заседанието се проведе под ръководството на председателя на Общински съвет Благоевград Андон Тодоров.Сесията бе проведена при дневен ред от 52 точки:

29.05.2020
Държавната агенция за закрила на детето има удоволствието да Ви покани на празничен концерт със старт на инициативата „НАЙ-ГОЛЯМОТО ДЕТСКО „БЛАГОДАРЯ"
Събитието се излъчва с видеостриймонг от Държавна агенция за закрила на детето на 1 юни 2020 г, от 15:00 часа

29.05.2020
Планираните прекъсвания на електрозахранването на територията на област Благоевград
Планираното прекъсване на електрозахранването с начало и край съответно от 08:00 ч. или от 09:00 ч. до 16:00 ч., се отнася за прекъсване в рамките на до 15 минути, свързано с подмяна на електромери или подмяна на електромерни табла, в посочения времеви интервал.

29.05.2020
Кметът инж.Румен Томов посети села в община Благоевград във връзка с водоснабдителната система
Кметът инж.Румен Томов и заместник-кметът по строителство инж.Евгени Терзиев, посетиха на 28 май, населени места от община Благоевград.

29.05.2020
Кметът на община Благоевград инж. Румен Томов проведе работна среща с фирми от индустриална зона

29.05.2020
По случай 1-ви юни Община Благоевград е подготвила изключително богата програма, която ще бъде през целия ден
За нас е удоволствие да Ви уведомим, че магията и радостта на този ден ще обхване цял Благоевград!

29.05.2020
Кметът на община Благоевград инж. Румен Томов присъства на отбелязването на 215 години от рождението на българския хайдутин-Илия Марков Попгеоргиев – Ильо войвода
Събитието се организира от Регионален исторически музей- Благоевград.В музея се съхраняват ценни снимкови и печатни материали, посветени на българския войвода.В постоянната експозиция е пушката на Ильо Марков – важен акцент, предизвикващ интерес у посетителите.

28.05.2020
Кметът инж. Румен Томов се срещна с почетния консул на Република Казахстан Н.Пр. Митко Солаков и посланика на Република Сърбия Н.Пр. доц. д-р Желко Йович
Днес, 28 май, кметът на община Благоевград инж. Румен Томов се срещна с почетния консул на Република Казахстан в Република България Н.Пр. г-н Митко Солаков и посланика на Република Сърбия Н.Пр. доц. д-р Желко Йович. Работната среща се състоя в Почетното консулство на Република Казахстан, със седалище Благоевград, намиращо се на площад „Георги Измирлиев“ №1 /зала „22-ри септември“/.

1 2 3 »  5394 материала в 360 страници

100 години от освобождението на Горна Джумая

Видео/Фото галерия

Почетни граждани на община Благоевград

Личности, удостоени със званието "Почетен гражданин" на община Благоевград

Костадин Руйчев Костадин Руйчев
Костадин Руйчев бе избран за Почетен гражданин на Благоевград

Списък Почетен гражданин на Благоевград

Костадин Ангов Костадин Ангов
Със званието „Почетен гражданин на Благоевград“ инж. Костадин АНГОВ беше удостоен с решение на Общинския съвет

Анкета

Какво бихте искали да се случи в община Благоевград?

РезултатиГласувай
Административен регистър Комисията по превенция и противодействие на корупцията (КППК)
Контакти | Връзки | Карта на сайта | Site in English