НачалоКонтактиНовиниКалендарАнкетиКарта на сайта

Новини

14.11.2019
Общинският съвет по наркотични вещества – Благоевград стартира кампания за събиране на храни за семейства в нужда
Общинският съвет по наркотични вещества (ОбСНВ) Благоевград съвместно с Православния информационен център в Благоевград стартираме кампания за събиране на дълготрайни, пакетирани храни за семейства в нужда.

14.11.2019
През живота и личността на ВАПЦАРОВ в НОЩ НА ТЕАТРИТЕ 2019
Юбилейният спектакъл "Вапцаров: Песни за човека” в НОЩ НА ТЕАТРИТЕ, чиято премиера отбеляза стотния сезон на театъра, ще бъде представен в НОЩ НА ТЕАТРИТЕ 2019, която ще се случи за седма поредна година. На 16 ноември 2019 /събота/ Благоевград се превръща в театрална сцена.

12.11.2019
ИЗПЛАЩАНЕ НА ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯТА НА ЧЛЕНОВЕТЕ НА СЕКЦИОННИТЕ ИЗБИРАТЕЛНИ КОМИСИИ

11.11.2019
Общински съвет- Благоевград и новоизбраният кмет инж. Румен Томов положиха клетва за мандат 2019-2023 година.
Кметът инж. Румен Томов пожела: „ Изграждане на един нов облик на Благоевград, един град, в който жителите да бъдат щастливи, че живеят в него“

31.10.2019
Община Благоевград осигурява високоскоростен безплатен интернет на ключови места в Благоевград
Община Благоевград осигурява достъп до високоскоростен безплатен интернет на ключови места в града. Сред тях са Градската градина, пл. „Македония“, пл. „Георги Измирлиев“, и градинката пред НАП. Благоевград е сред общините, които първи заявиха участие в Европейската инициатива WiFi4EU, чрез която се осигурява финансирането.

31.10.2019
С цел улеснение! На Архангелова задушница водачите на МПС могат да паркират и в парк „Македония“
Община Благоевград е създала организация за паркиране на МПС в парк „Македония“ през целия ден на 2 ноември, когато отбелязваме Архангелова задушница. Целта е шофьорите да бъдат максимално улеснени. На място ще има служители, които да напътстват водачите и да ги ориентират за свободни паркоместа. Освен това, може да бъде използван паркингът при Старите гробища, както и регламентираните за целта места в района.

26.10.2019
Община Благоевград с кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата
Oбщина Благоевград организира кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Тя ще е в рамките два дни - 29 и 30 октомври. За целта ще има мобилен пункт за извозване на отпадъци. Безплатно ще се приемат живачни термометри, ампули и живак, лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали, мастила и замърсени опаковки, негодни препарати за растителна защита, лекарства с изтекъл срок на годност.

25.10.2019
Община Благоевград организира занимания по интерси на 28 октомври
Във връзка обявения за неучебен, но присъствен ден, на 28 октомври учениците ще имат възможност да посещават занимания по интереси, спортни дейности, галерии и други културни институции или обекти с образователно и културно значение, при следния график:

17.10.2019
Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова даде началото на първия по рода си турнир по Боча в Благоевград
Днес се проведе първия по рода си турнир по БОЧА за лица с физически и ментални увреждания, в който взеха участие потребители на социални услуги от Благоевград, Кюстендил и Ловеч. Участниците в състезанието бяха приветствани от г-жа Христина Шопова - зам.-кмет по култура и хуманитарни дейности, която даде началото на турнира като хвърли първата – джак –топка.

17.10.2019
Община Благоевград подписа Меморандум за изграждане на Индустриална зона
Изпълнителният директор на Национална компания "Индустриални зони" Антоанета Барес и временно изпълняващият длъжността кмет на Благоевград - Иво Николов и подписаха Меморандум за изграждане на модерен бизнес парк в областния център. С това се дава началото по практическата реализация на мащабния проект, който се очаква да привлече редица български и чуждестранни инвеститори в Благоевград.

12.10.2019
Държавен Турнир по художествена гимнастика се провежда в Благоевград
За трета поредна година Благоевград и клуб по художествена гимнастика „Пирин“ е домакин на държавен Турнир по художествена гимнастика. Той стартира днес и ще продължи и утре в зала „Скаптопара“. Състезанието се провежда съвместно с Община Благоевград и Българска федерация Художествена гимнастика. И тази година гостите на събитието ще станат свидетели на много грация, красота и естетика в Благоевград. Сред отборите, които мерят сили са отборите на „Левски“, „Левски-Триадица“, „Левски Илиана“, „София спорт“, ЦСКА, „Славия“, клубове от Стара Загора, Велико Търново, Пловдив, Кюстендил, Гълъбово, Дупница, Перник и гости от Македония и Русия.

11.10.2019
„Толерантни всеки ден“ ще посети Благоевград за финално събитие
Община Благоевград , Фондация „Вълшебен свят“ и Министерството на младежта и спорта продължават да дават добър пример на младежи от цялата страна. В рамките на тазгодишното издание на проекта инициаторите вече проведоха 4 демонстративни събития в София и Пазарджик с младежи от цялата страна, а посещението в Благоевград ще бъде първото подобно в двугодишната история на инициативата. Пресконференцията ще се проведе в събота, 12 октомври, от 11:00 часа, в сградата на Община Благоевград, а демонстративната и дискусионната част започва в 12:00 на Kart track FD Kart – Blagoevgrad, като участието до запълване на квотата от 40 желаещи е безплатно за младежи от 15 до 29 години.

06.10.2019
На тържествена сесия в Благоевград бяха връчени призовете „Личност на годината“
С тържествена сесия на Общински съвет - Благоевград и Церемония по награждаване на „Личност на годината“ продължиха честванията за празника на града. В залата на ДТ „Никола Вапцаров“ присъстваха народният представител от ПП ГЕРБ, Иво Николов – временно изпълняващ длъжността кмет на община Благоевград, Стйепан Ковач – кмет на Община Чаковец, Зоран Видивич – зам.кмет на Община Чаковец, заместник кметовете на Благоевград Христина Шопова, Зорница Кралева, инж. Емилия Тунева, делегати, общински съветници и общественици. С музикален поздрав Биг бенд - Благоевград посрещаха официалните гости пред входа на Драматичен театър, докато влизаха в залата по червен килим.

05.10.2019
Благоевград отбеляза 107 г. от Освобождението си с почит към героите и военен парад
С ритуали по полагане на венци и цветя започна празничният 5 октомври в Благоевград. На тази дата през 1912 година са освободени Горна Джумая и Пиринска Македония. Честванията по повод годишнината стартираха в 09.30 часа в двора на храм „Въведение Богородично”. Свещеници отслужиха панихида за загиналите за освобождението на Горна Джумая от османско иго. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов, евродепутатът Андрей Новаков, народният представител Даниела Савеклиева, областният управител Бисер Михайлов, рр. и. д. кмет Иво Николов, зам.-кметът Христина Шопова, кметът на Чаковец, Хърватия, Стйепан Ковач, представители на институции и граждани взеха участие в честванията. Бяха положени цветя пред паметния знак на майор Иван Павлович Орлински. Националният флаг на Репу

02.10.2019
Заместник-кметът Христина Шопова откри изложба, посветена на 150 години от рождението на Махатма Ганди
Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова откри документална изложба „Ганди - благочестивата жертва на чистата душа“. На събитието присъстваха Раджеш Лал, секретар на посолството на Индия, Пламена Рачева директор на варненската художествена галерия и куратор на изложбата, ректотът на ЮЗУ проф. д-р Борислав Юруков, общественици и любители на изкуството.

1 2 3 »  4978 материала в 332 страници

100 години от освобождението на Горна Джумая

Видео/Фото галерия

Почетни граждани на община Благоевград

Личности, удостоени със званието "Почетен гражданин" на община Благоевград

Свобода Бъчварова
Звание Почетен гражданин на Благоевград бе присъдено на писателката Свобода

Списък Почетен гражданин на Благоевград

Костадин Руйчев Костадин Руйчев
Костадин Руйчев бе избран за Почетен гражданин на Благоевград

Анкета

Какво бихте искали да се случи в община Благоевград?

РезултатиГласувай
Административен регистър Комисията по превенция и противодействие на корупцията (КППК)
Контакти | Връзки | Карта на сайта | Site in English