НачалоКонтактиНовиниКалендарАнкетиКарта на сайта

Новини

02.04.2018
Влатко Стефановски, Кели Ръкър, Васко Кръпката, Биг Бенд на БНР превърнаха втората вечер на “Blagoevgrad Blues & Jazz” в незабравима
Емоции, настроение, много блус и мостове от музика свързаха изпълнителите от втората фестивална вечер на “Blagoevgrad Blues & Jazz 2018“ с публиката. Новата зала „Орфей“, в парк „Македония“, се оказа тясна, за да събере всички желаещи да станат част от магията на блус музиката. Почитателите на стила пяха, танцуваха и не спряха да аплодират звездите, които оставиха сърцето си в Благоевград.

31.03.2018
Влатко Стефановски: Фестивалът ”Благоевград блус и джаз 2018” превърна града в метрополис на духа!
Благоевград е истински духовен метрополис. В този град духовното е поставено на пиедестал. Това заяви на пресконференция днес македонският виртуоз на китарата и музиката Влатко Стефановски, хедлайнер на четвъртото издание на Международния фестивал „Благоевград блус и джаз”. Той благодари на организаторите за поканата и сподели, че идва в Благоевград за втори път, след като през далечната 1981 г. свири на градския стадион с легендарната си група „Леб и сол”.

31.03.2018
Кметът на Благоевград бе официален гост на честванията по повод пролетния празник на Казахстан - Науръз
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов бе сред официалните гости на тържественото отбелязване на Пролетния празник на Република Казахстан – Науръз в Благоевград. Той поздрави посланика на Република Казахстан в България Н.ПР. Темиртай Избастин, почетния консул на Република Казахстан в България Митко Солаков и всички присъстващи пред зала „22 септември“. Сред официалните гости на празника Наузръз бяха още посланикът на Република Казахстан в България Н.ПР. Темиртай Избастин, Посланикът на Русия в България Н. Пр. Анатолий Макаров, Посланикът на Молдова в България Н.Пр. Щефан Горда, председателят на ОбС- Благоевград Радослав Тасков.

31.03.2018
Силно джаз начало на IV Международно издание на „Благоевград блус и джаз 2018”, заместник- кметът Христина Шопова: Blagoevgrad Blues & Jazz e фестивал, който обединява хората, така както тази музика го прави
Една от най- популярните български джаз дами Йълдъз Ибрахимова, Биг Бенд- Благоевград, Das Weltschmerz Duett и Лъчезар Кацарски Бенд поставиха уникално начало на първата вечер от IV Международно издание на „Благоевград блус и джаз 2018”. Магията на джаз музиката завладя жители и гости на Благоевград, като едни от най- големите имена в този стил музика подариха на публиката запомнящи се емоции, а зала „Орфей“ в парк „Македония“ се оказа тясна, за да събере всички почитатели.

30.03.2018
Кметът Камбитов пое ангажимент за среща с родители относно утвърдената Системата за прием в първи клас
Във връзка с поставени питания от страна на родители относно Системата за прием в първи клас, кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов пое ангажимент да се проведе среща, на която да бъде разяснено участието на родителите и техните отговорности в процеса на кандидатстване, класиране и записване в първи клас през учебната ‎‎2018-2019 година.

30.03.2018
За спокойствието на жителите в кв. „Еленово“! Кметът Камбитов разпореди да бъде преустановен приемът на ползватели на социалната услуга „Център за временно настаняване“
Заради системно нарушаване на установените вътрешни правила и проява на безотговорно отношение от страна на ползвателите на социалната услуга „Център за временно настаняване“, кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов разпореди приемът бъде преустановен.

30.03.2018
Проф. д-р Крум Кацаров и композитора Константин Цеков бяха удостоени със званието „Почетен гражданин на Благоевград“
Общински съвет- Благоевград прие предложенията на кмета д-р Атанас Камбитов за удостояване със званието „Почетен гражданин“ проф. д-р Крум Кацаров и музиканта Константин Цеков. Номинациите бяха направени за принос в развитието на съвременната гастроентерология в България на проф. д-р Крум Кацаров, както и неговия 60- годишен юбилей. Известният български музикант Константин Цеков бе номиниран за принос в развитието на българското изкуство и култура и популяризирането на Благоевград и 65- годишния му юбилей.

30.03.2018
Доц. д-р Валентин Василев бе утвърден за омбудсман на Благоевград
Доц. д-р Валентин Василев бе утвърден за омбудсман на Благоевград. На редовна сесия на ОбС- Благоевград, която се проведе днес, местните парламентаристи дадоха своя глас, с тайно гласуване. Новият омбудсман бе избран с 38 гласа „За“, 1 „Против“ и 1„Въздържал се“. Взетото решение от общинските съветници влиза в сила след 14 дневен срок от обявяването на решението на ОбС.

30.03.2018
Регионална библиотека „Димитър Талев“ обявява конкурс за рисунка, литературна творба и мултимедийна презентация на тема „Библиотеката – вчера, днес и утре”
Регионална библиотека „Димитър Талев“ обявява конкурс за рисунка, литературна творба (есе, стихотворение или разказ) и мултимедийна презентация на тема „Библиотеката – вчера, днес и утре”. Поводът е 65 години от създаването на Регионална библиотека “Димитър Талев“- Благоевград и 120 години от рождението на Димитър Талев. Целта на конкурса е да се популяризира четенето сред децата и младежите, които да пресъздадат своите преживявания, свързани с библиотеката, както и своите вдъхновения от съприкосновението с книгата.

30.03.2018
Das Weltschmerz Duett с участие на “ Blagoevgrad Blues & Jazz”2018
Das Weltschmerz Duett ще вземе участие в IV издание на Международния фестивал „Blagoevgrad Blues & Jazz”2018. Веселин Веселинов – Еко и Милен Кукошаров обединени в общ музикален проект ще заместят носителя на множество награди, джаз музикант, композитор, аранжор, пианист Милчо Левиев. За съжаление на публиката и неговите почитатели, Милчо Левиев е възпрепятстван да участва поради здравословни проблеми.

29.03.2018
XIII маратон на четенето стартира в Регионална библиотека „Димитър Талев“ в Благоевград
XIII маратон на четенето предстои да се проведе през месец април в Благоевград. Инициативите, стартират на 2 април, когато отбелязваме Международния ден на детската книга, и завършва на 23 април, когато е Световния ден на книгата и авторското право на 23 април. На 2 април от 13:30 часа децата на Благоевград ще могат да посетят Детско утро под надслов „Андерсенови приказки“ в читалня „Детски отдел“.

29.03.2018
Община Благоевград и спортните клубове организират безплатни занимания за учениците през Великденската ваканция
Община Благоевград и спортните клубове на територията на града предоставят безплатни занимания по различни видове спорт за учениците през априлската ваканция, която започва от 2 април (понеделник). Всеки ден от 2 до 8 април, по утвърден график, децата ще могат да упражняват любимите си спортни занимания, както и да открият нови такива.

29.03.2018
Необяснимо поведение: Вандали унищожиха красивата Великденска украса в Благоевград
Часове, след като в Благоевград бе поставена красива и цветна Великденска украса, вандали унищожиха празничния кът на площад „Македония“. Подготовката за светлите Великденски празници започна в средата на месец март. Цветната великденска украса създава празнично настроение.

28.03.2018
Панорама на университетите, организирана от Община Благоевград, съвместно с ЦЛТРДБ се проведе в Благоевград
Панорама на университетите, под ръководството на Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград се проведе в областния град. Срещата протече с помощта на кариерни консултанти, представители от ЦЛТРДБ.

28.03.2018
Кметът д-р Атанас Камбитов разпореди безкомпромисни мерки срещу каруците в Благоевград
Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов разпореди да бъдат проверявани и санкционирани всички водачи на пътно-превозни средства с животинска тяга, нарушаващи установения ред. Акцията е съвместна с I ,II РУП и КАТ - Благоевград. Представители на сектор „Обществен реди и сигурност“ към Община Благоевград и „Охранителна полиция“ към ОД МВР, ще следят за каруци, движещи се извън разрешените зони, както и за каруци в движение без регистрация

« 1 2 3 4 5 »  3952 материала в 264 страници

100 години от освобождението на Горна Джумая

Видео/Фото галерия

Почетни граждани на община Благоевград

Личности, удостоени със званието "Почетен гражданин" на община Благоевград

Костадин Руйчев Костадин Руйчев
Костадин Руйчев бе избран за Почетен гражданин на Благоевград

Георги Гайдарджиев Георги Гайдаржиев
Георги Гайдаржиев Почетен гражданин на Благоевград

Руска Стоименова Руска Стоименова
Руска Стоименова стана Почетен гражданин на Благоевград

Анкета

Какво бихте искали да се случи в община Благоевград?

РезултатиГласувай
Административен регистър Комисията по превенция и противодействие на корупцията (КППК)
Контакти | Връзки | Карта на сайта | Site in English