НачалоКонтактиНовиниКалендарАнкетиКарта на сайта

Новини

29.06.2017
Представиха резултатите от проект „Създаване на звено „Център за услуги в домашна среда” към Домашен социален патронаж“
Днес се проведе заключителната пресконференция на Проект „Създаване на звено „Център за услуги в домашна среда” към Домашен социален патронаж – Благоевград за предоставяне на интегрирани социални услуги за лица над трудоспособна възраст и лица в неравностойно положение” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г., процедура BG05M9OP001-2.002 “Независим живот”.

29.06.2017
Официално бе закрито тазгодишното издание на „Месец на фотографията“- 2017
Наградиха победителите в тазгодишното издание на „Месец на фотографията“ – 2017 г. В рамките на около месец, във фоайето на Община Благоевград бяха подредени снимки на различни местни фотографи, които успяха да покажат света през своя поглед, именно чрез обектива.

28.06.2017
Поли Паскова, Шкумбата и ансамбъл "Чинари" с концерт в Благоевград
Известната фолклорна певица Поли Паскова, хумористът Димитър Туджаров - Шкумбата и Ансамбъл "Чинари" ще изнесат концерт на площад „Георги Измирлиев“ в Благоевград. Музикалната проява подкрепена от Община Благоевград и е част от музикалното турне, организирано от Списание „Бизнес клуб“. Концертът ще се състои на 29 юни от 19:00 часа.

28.06.2017
Община Благоевград отново с кампания за събиране и извозване на опасни и битови отпадъци
Община Благоевград организира поредна кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Тя ще бъде в рамките на два дни - 6 и 7 юли /четвъртък и петък/. За целта се организира мобилен пункт за извозване на отпадъци. Безплатно ще се приемат живачни термометри, ампули и живак, лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали, мастила и замърсени опаковки, негодни препарати за растителна защита, лекарства с изтекъл срок на годност.

28.06.2017
Квалификация за европейски образователни проекти и професионално развитие на учителите се проведе в Благоевград
Община Благоевград бе домакин на среща, обхващаща европейски образователни проекти и професионално развитие на учителите. Центъра за развитие на човешките ресурси съвместно с отдел „Образование“ към община Благоевград проведоха обучение, на което се разгледаха принципите на проектната дейност и какво точно представлява eTwinning.

27.06.2017
Започват ремонти в детските градини в Благоевград
Започват ремонти на детските градини в Благоевград. Дейностите се предприемат, след като Комисия, назначена от кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов , извърши проверка и направи списък на всички належащи ремонтни дейности. Един от най- големите предстоящи ремонти ще бъде извършен на ДГ „Синчец“.

27.06.2017
Успешно приключва проект„Създаване на звено „Център за услуги в домашна среда” към Домашен социален патронаж – Благоевград за предоставяне на интегрирани социални услуги за лица надтрудоспособна възраст и лица в неравностойно положение"
На 29.06.2017 г. от 11:30 часа в зала № 210 на Община Благоевград ще се проведе заключителната пресконференция на Проект „Създаване на звено „Център за услуги в домашна среда” към Домашен социален патронаж – Благоевград за предоставяне на интегрирани социални услуги за лица над трудоспособна възраст и лица в неравностойно положение” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г., процедура BG05M9OP001-2.002 “Независим живот”.

27.06.2017
Coca-Cola Happy energy tour и звездите на радио и телевизия The voice направиха хитово шоу в центъра на Благоевград
Звездите на българската музика събраха стотици меломани на площад „Георги Измирлиев“ в Благоевград по време на концерт на Coca-Cola и The Voice . Седмица след пищните и зрелищни награди на БГ Радио, звездите от родната сцена, отново излязоха пред благоевградската публика за да пеят и танцуват, заедно.

26.06.2017
Община Благоевград започва дезакаризация на тревни площи
С настъпване на активния сезон за развитие на кърлежи, предстои повторна дезакаризация на тревни площи, учебни и детски заведения и социални домове. Целта е да бъде ограничено разпространението на инфекциозни заболявания. Дезакаризацията се извършва ежегодно от април до септември.

25.06.2017
С огнено шоу и наситени емоции бе поставен финалът на юбилейното издание на „Талантино“
Tеатралният фестивал „Талантино“ бе закрит с богата програма, огнено шоу и наситени емоции. По време на последната вечер на V юбилейно издание на инициативата, актьорите Веселин Калановски и Николай Станоев наградиха школите, взели участие във фестивала. „Талантино“ се организира от ДТ „Проф. Енчо Халачев“ със съдействието на Община Благоевград.

24.06.2017
Десетки отбeлязаха Международния ден на йогата на открито в Благоевград
Десетки жители на Благоевград отбелязаха Международния ден на йогата. Те се събраха в парк „Бачиново“, където лицензирани инструктори представиха различни техники, които малки и големи упражняваха заедно. Инициативата, в която Община Благоевград се включи, се провежда под егидата на Посолството на Индия в България.

23.06.2017
Проверка на НАП установи: Община Благоевград е отличник при организацията на фестивала “Francofolies. Благоевград“
Служители на Национална агенция по приходите извършиха щателна проверка на документацията, свързана с организирането и провеждането на третото издание на “Francofolies. Благоевград“.

23.06.2017
Олимпийският огън бе запален в Благоевград, начело на почетна обиколка застана Елица Янкова
Българската състезателка по борба свободен стил и медалистка от олимпийските игри в Рио 2016 Елица Янкова запали символично Олимпийския огън в парк „Бачиново“ в Благоевград. В събитието взеха участие десетки деца, ученици, студенти.

23.06.2017
Жители на квартал „Еленово“ благодариха на кмета Атанас Камбитов за резултатите от Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради
Живеещите в блокове № 142, 143,144 в квартал „Еленово“ изпратиха благодарствено писмо до кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов. Те изразяват удовлетвореност от добре свършената работа по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

23.06.2017
Заместник-кметът на Благоевград Христина Шопова връчи сертификати на доброволците, помагали в организацията за „Francofolies. Благоевград“
Над 90 доброволци, взели участие в организацията на третото издание на фестивала „Francofolies. Благоевград“ получиха сертификати, в знак на признателност за извършената дейност. Те бяха връчени от заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова, която подчерта ключовата роля на учениците за организирана на мащабното събитие.

« 1 2 3 4 5 »  3537 материала в 236 страници

100 години от освобождението на Горна Джумая

Видео/Фото галерия

Почетни граждани на община Благоевград

Личности, удостоени със званието "Почетен гражданин" на община Благоевград

Костадин Руйчев Костадин Руйчев
Костадин Руйчев бе избран за Почетен гражданин на Благоевград

Георги Гайдарджиев Георги Гайдаржиев
Георги Гайдаржиев Почетен гражданин на Благоевград

Костадин Ангов Костадин Ангов
Със званието „Почетен гражданин на Благоевград“ инж. Костадин АНГОВ беше удостоен с решение на Общинския съвет

Анкета

Какво бихте искали да се случи в община Благоевград?

РезултатиГласувай
Административен регистър Комисията по превенция и противодействие на корупцията (КППК)
Контакти | Връзки | Карта на сайта | Site in English