НачалоКонтактиНовиниКалендарАнкетиКарта на сайта

Новини

19.05.2017
Община Благоевград осигурява топъл обяд на 150 деца и възрастни в нужда
150 души от различни възрастови групи получават топъл обяд в община Благоевград. Социалната услуга се предлага до края на 2019 година, съгласно договор по Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица за периода 2014-2020 г. Хората в нужда получават топла супа, основно ястие и хляб. Програмата обхваща различни целевите групи, сред които лица и семейства на месечно подпомаган, лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии за осигурителен стаж и възраст, пенсии за инвалидност; наследствени пенсии.

19.05.2017
Благоевградският квартал „Вароша“ се превръща в арт център за занимания на ученици през летните месеци
С края на учебната година настъпва дългоочакваната лятна ваканция. Тази година, за първи път, в Благоевград лятото ще бъде изпълнено с интересни занимания и курсове в старинния квартал „Вароша“.

18.05.2017
„Хеда Габлер“ и „Тотална щета“ в предпоследната вечер от големия театрален фестивал „Тара-ра-бумбия“ в Благоевград
„Хедър Габлер“ и „Тотална щета“ са постановките, които ще бъдат представени в предпоследната вечер от театралния фестивал „Тара-ра-бумбия“ в Благоевград. От 19.00 часа ДКТ „Иван Димов“- Хасково ще представи на сцената на ДТ „Никола Вапцаров“ един спектакъл, който тази година бе номиниран за престижните награди „Икар“.

18.05.2017
„Книги за смет” за първи път в Благоевград
Благоевград ще бъде домакин на V издание на екологичната инициатива „Книги за смет”, която ще се проведе за първи път в областния център на Пиринско на 21 май. Кампанията е на фондация „Credo Bonum” и издателство „Smart books”, които ще раздават безплатни нови книги срещу килограм пластмасови.

17.05.2017
„Пепеляшка“ оживява на сцената на Куклен театър - Благоевград
Постановката „Пепеляшка“ ще бъде играна на сцената на Куклен театър – Благоевград. Обичаната история, от малки и големи, ще бъде пресъздадена в Младежки дом от 11:00 часа на 20 май(събота). „Пепеляшка“ разказва трогателната история на бедното момиче, което се превръща в принцеса.

17.05.2017
„Животът е прекрасен“ и цяло съзвездие български актьори на сцената на V юбилейно издание на „Тара-ра-бумбия“
Юбилейното издание на театралния фестивал „Тара-ра-бумбия“ в Благоевград ще представи постановката на Народен театър „Иван Вазов“- „Животът е прекрасен“.Спектакълът, на едно от големите имена- режисьорът и актьор Александър Морфов, започва от 19.00 часа на сцената на Драматичен театър „Никола Вапцаров“.

16.05.2017
Кметът Камбитов пред фондация „Ханс Зайдел“: За 5 години реализирахме европейски проекти за над 27 млн. евро
Kметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов се срещна с ръководителя на Института за подпомагане на даровити млади хора със стипендии на фондация „Ханс Зайдел” - Ханс-Петер Нидермайер и стипендианти във фондацията. По време на форума, д-р Камбитов представи ключови проекти по европейски програми, реализирани в Благоевград през последните 5 години, на стойност около 27 млн. евро, както и проекти, които се реализират в момента, на стойност около 36 млн. евро.

15.05.2017
До края на месец май финализира първият етап от СМР дейностите в района на бившите казарми
До края на месец май се очаква да бъде финализиран първият етап строително-ремонтните дейности на терена на бившите казарми в Благоевград. Това обяви днес кметът на общината д-р Атанас Камбитов. Още през юни предстои на място да се проведат две от най-значимите културни събития за Благоевград – Годишните музикални награди на БГ Радио и “Francofolies. Благоевград“ - 16 и 17 юни. На място ще има огромна фестивална сцена, която ще позволява пряк визуален досег на публиката със звездите, предвид денивелацията на терена, върху която ще бъде обособена.

15.05.2017
Кметът Камбитов: Благоевград посреща за пета година звездите на българската музика и БГ радио
Годишните музикални награди на БГ Радио за пета поредна година ще бъдат раздадени в Благоевград. Събитието ще се проведе на 16 юни в района на бившите казарми в града. Подробности около събитието бяха представени на пресконференция днес от кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов, изпълнителния директор на БГ Радио Николай Янчовичин, Рафи и режисьора Евгени Тодоров.

13.05.2017
Силно емоционално изживяване за публиката на „Тара-ра-бумбия“- „Физика на тъгата“ и Георги Господинов преобърнаха Благоевград
„Физика на тъгата” и Георги Господинов бяха акцентът в третия ден от юбилейното издание на театралния фестивал „Тара-ра-бумбия“.Сред зрителите бяха създателят на филма, номиниран за награди „Оскар”- „Сляпата Вайша” Теодор Ушев и големият български режисьор Явор Гърдев. За първи път на българска сцена, именно в Благоевград, бе представен прочитът на романа на българския автор Георги Господинов от словенския театър „Антон Подбеушек“.Актьорите направиха изключително представяне, което публиката аплодира безспирно в Драматичен театър „Никола Вапцаров“.

13.05.2017
Ретро автомобили и мотоциклети изпълниха площад „Македония“ в Благоевград
Уникални автомобили и мотоцилети бяха представени в рамките на XIV ретро парад в Благоевград. Площад „Македония“ традиционно се превърна в сцена, на която бяха изложени различни марки автомобили и мотори. Уникалните превозни средства радват почитателите с естетически вид, висок клас и разнообразие.

13.05.2017
„Богът на касапницата“ и „Лицата човешки“ бяха представени на благоевградска сцена във втората вечер на „Тара-ра-бумбия“
Големите актьори от Народен театър „Иван Вазов“ Владимир Карамазов, Юлиан Вергов, Александра Василева и Радена Вълканова представиха театралната постановка „Богът на касапницата“ във втората вечер на фестивала „Тара-ра-бмбия“. Стотици ценители на театралното изкуство станаха свидетели на драматични обрати в срещата на две родителски двойки, които

12.05.2017
Благоевград е домакин на XIV ретро парад
Община Благоевград е домакин XIV ретро парад, който ще се проведе на 13 май на площад „Македония“. Началото на програмата ще бъде поставено в 10:30 часа, когато жители и гости на Благоевград ще могат да разгледат отблизо уникални ретро автомобили и мотоциклети от цялата страна. Ретро парадът е организиран от автомобилен и мотоциклетен ретро клуб „Пирин“, с подкрепата на Община Благоевград.

12.05.2017
„Литера Експо“ 2017 влезе и в класните стаи
Журналистът Светлана Дичева представи „Книгата с драконите“ пред ученици във II ОУ „Димитър Благоев“. Инициативата е част от програмата на изложението на книгата „Литера Експо“, което се провежда за четвърта поредна година в Благоевград и ще продължи до 15 май на площад „Георги Измирлиев“.

12.05.2017
Кметът на Благоевград д-р Камбитов откри V юбилейно издание на фестивала „Тара-ра-бумбия“: Бъдете част от магията, наречена „театър“
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и проф. д-р Ивайло Христов откриха юбилейното V издание на театралния фестивал „Тара-ра-бумбия“. Стотици зрители аплодираха изключителната игра на студентите 4 курс НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в Драматичен театър „Никола Вапцаров“.

« 1 2 3 4 5 »  3447 материала в 230 страници

100 години от освобождението на Горна Джумая

Видео/Фото галерия

Почетни граждани на община Благоевград

Личности, удостоени със званието "Почетен гражданин" на община Благоевград

Костадин Руйчев Костадин Руйчев
Костадин Руйчев бе избран за Почетен гражданин на Благоевград

Христо Велев Христо Велев
По предложение на Кмета, Общински съвет удостои Христо Велев със званието Почетен гражданин на Благоевград

Георги Гайдарджиев Георги Гайдаржиев
Георги Гайдаржиев Почетен гражданин на Благоевград

Анкета

Какво бихте искали да се случи в община Благоевград?

РезултатиГласувай
Административен регистър Комисията по превенция и противодействие на корупцията (КППК)
Контакти | Връзки | Карта на сайта | Site in English