НачалоКонтактиНовиниКалендарАнкетиКарта на сайта

Новини

23.08.2017
Началникът на кабинета на МВР Анжелина Тотева, главен комисар Николай Николов и кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов откриха обновената сграда на Районната служба по пожарна безопасност в Благоевград
С тържествена церемония бе открита обновената сграда на Районната служба по пожарна безопасност в Благоевград. Началникът на кабинета на МВР Анжелина Тотева, директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов, кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов, областният управител Бисер Михайлов, директорът на РД ПЗНС Георги Пармаков и началникът РС ПБЗНС Боян Кондуров прерязаха лентата на санираната сграда. Гостите на церемонията бяха приветствани от кмета д-р Камбитов, който благодари за добрата комуникация на институциите на различни нива. „Казват, че всичко е добре, когато свършва добре. Радвам се, че реализирахме този проект.

23.08.2017
С грижа за родителите! Община Благоевград и Общностен център „Ранно детско развитие“ с ценни съвети за отглеждане на децата до 3 годишна възраст
Община Благоевград стартира кампания за провеждане на поредица от лекции и беседи, насочени към бъдещи и настоящи родители с деца до 3 годишна възраст. Срещите ще бъдат водени от специалисти и са напълно безплатни и достъпни за всички родители. Целта е родителите да получат ценна информация и практически съвети за отглеждането на своите деца. Те ще се провеждат всеки месец в зала № 5 на Община Благоевград. Информация за провеждането им ще се обявява предварително на интернет страницата на Община Благоевград и фейсбук страницата на Общностен център „Ранно детско развитие“. Не е необходимо предварително записване.

22.08.2017
Община Благоевград въведе виртуален пос терминал с цел улеснение на гражданите
Община Благоевград въведе услуга за плащане на местни данъци и такси чрез виртуален пос терминал за картови разплащания. Целта е собствениците на движимо и недвижимо имущество на територията на общината да бъдат улеснени и да имат възможност да погасят своите задължения дистанционно. Платформата е изцяло общинска и работи без посредници.

18.08.2017
Жители и гости на Благоевград с възможност да ползват залите в парк „Македония“ по предложение на кмета д-р Атанас Камбитов
Продължава обновяването на парк „Македония“ и след провеждане на едно от най-големите музикални събитие за Благоевград, страната и света – „Франкофоли. Благоевград“. На сесия на Общински съвет- Благоевград ще бъде гласувано предложение от кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, залите в благоевградския парк, една от които вече носи името „Орфей“, да бъдат отдавани под наем

17.08.2017
Детайлен отчет на Бюджет 2016 на Община Благоевград бе представен по време на публично обсъждане
Подробен отчет на бюджета за 2016 година на Община Благоевград бе представен днес пред представители на институции и граждани в зала 5 на административната сграда. Заместник-кметовете на Благоевград Иво Николов, Христина Шопова, Зорница Кралева и председателят на Общински съвет Радослав Тасков докладваха в най-малки детайли изпълнението на Инвестиционната програма на Община Благоевград за 2016 година, в това число усвоените средства по Оперативни програми за капиталови разходи и изпълнение на капиталовата програма, както и отчета за изпълнение на разходната част на бюджета

16.08.2017
Започва приемът на заявления за услугата “Приемна грижа“ в Община Благоевград
Започна приемът на документи за услугата „Приемна грижа“, на която област Благоевград е доставчик на социалната услуга. Съобразно изготвен анализ за потребността от развитието на социалната услуга, както и необходимостта за настаняване на деца в приемни семейства, за област Благоевград се набират приемни семейства с различни профили.

15.08.2017
Кметът д-р Атанас Камбитов поздрави жители и гости на село Лешко по повод християнския празник Успение на Пресвета Богородица
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов бе специален гост по време на курбан, който ежегодно се дава за здраве на жителите на благоевградското село Лешко по повод православния празник Успение на Пресвета Богородица. Преди да бъде осветен курбанът, кметът д-р Атанас Камбитов запали свещ за здраве и благоденствие за жителите на общината в църквата на селото.

15.08.2017
16 отбора ще се състезават в юбилейното V издание на Международен детски футболен турнир „Купите на Община Благоевград“
Жребий определи групите, в които 8 футболни гранда от страната и чужбина ще покажат своите умения на терена в юбилейното V издание на Международен детски футболен турнир „Купите на Община Благоевград“. Подробности за турнира на срещата сподели заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград Христина Шопова.

15.08.2017
Предстои публично обсъждане на отчет на Бюджет за 2016 г. на Община Благоевград
Годишният отчет за изпълнение на бюджета, инвестиционната програма на община Благоевград, сметките за средства от Европейския съюз и състоянието на общинския дълг за 2016 година ще бъдат подложени на публично обсъждане.

12.08.2017
Община Благоевград е носител на престижната награда „ПроКултура“ за 2017 г.
Община Благоевград бе удостоена с годишната награда „ПроКултура 2017” за принос в разширяването на достъпа на младите хора до култура. За престижното отличие се конкурираха десетки общини, но то бе присъдено на Община Благоевград за провеждане двата големи фестивала - „Франкофоли. Благоевград“ и „Тара-ра-бумбия“. С връчването на наградата, Община Благоевград за пореден път получи признание за успешното прилагане на интерактивни подходи за привличане на младите хора към занимания с културна и спортна насоченост. През последните години развитието на културата и приобщаването на младите хора към нея е приоритет за Община Благоевград. Благодарение на целенасочената политика, водена от кмета д-р Атанас Камбитов, Благоевград дава възможност за изява на творци от различни възрасти и националности.

04.08.2017
Съобщение от Община Благоевград
Във връзка с високите температури, на въжен парк „Бачиново“ са предприети мерки за сигурност и безопасност на жителите и гостите на града, които искат да използват съоръженията.

04.08.2017
Извършват цялостна профилактика на плувния басейн в Спортен комплекс „Пирин“ - Благоевград
Плувен басейн, който е част от спортен комплекс „Пирин“ ще бъде затворен за профилактика от понеделник 07 август (понеделник) до 15 август (вторник), включително. В периода ще бъде направено основно почистване на съоръжението и прилежащите части. Профилактиката е планова и е с цел да се осигури точна и безаварийна работа на поддържаните системи. Първият работен на съоръжението ще бъде на 16 август 2017 г., когато ще бъде възстановена активната спортно-тренировъчна дейност и посещенията на спортисти и граждани.

03.08.2017
Стартира Първи национален турнир по Шоудаун в Благоевград
Първият национален турнир по Шоудаун бе открит днес в Благоевград. В него участват хора със зрителни увреждания, а основната цел е да се затвърди интересът към спорта у хората в неравностойно положение. Турнирът е организиран от Община Благоевград и Сдружение „Пирин Спорт 2013“ , който сe финансира с помощта на общината.

02.08.2017
Благоевградската общественост отбеляза 114 години от Илинденско-Преображенското въстание
Благоевградската общественост почете паметта на загиналите по време на Илинденско-Преображенското въстание преди 114 години. Цветя, пред паметника на Гоце Делчев на площад „Македония“, положиха евродепутатът Ангел Джамбазки, народният представител Даниела Савеклиева, зам.-кметът по култура и хуманитарни дейности в Община Благоевград Христина Шопова, зам.-кметът по икономика и финанси Иво Николов, председателят на Общински съвет Радослав Тасков, зам.-областният управител на Благоевград Иван Стоянов, представители на политически партии, културни институции и граждани.

02.08.2017
Филм в подкрепа на кърменето ще бъде излъчен в Благоевград
Филм, подчертаващ ползите от кърменето ще бъде представен в Благоевград. Прожекцията ще бъде излъчена на 03 август от 10:30 часа в Общностен център „Ранно детско развитие“- Благоевград. Продукцията е със заглавие „Гърдата е най-доброто“ и ще бъде показан по повод Световната седмица на кърменето- глобална инициатива за насърчаване, подкрепа и защита на кърменето.

« 1 2 3 4 5 »  3584 материала в 239 страници

100 години от освобождението на Горна Джумая

Видео/Фото галерия

Почетни граждани на община Благоевград

Личности, удостоени със званието "Почетен гражданин" на община Благоевград

Списък Почетен гражданин на Благоевград

Христо Велев Христо Велев
По предложение на Кмета, Общински съвет удостои Христо Велев със званието Почетен гражданин на Благоевград

Костадин Ангов Костадин Ангов
Със званието „Почетен гражданин на Благоевград“ инж. Костадин АНГОВ беше удостоен с решение на Общинския съвет

Анкета

Какво бихте искали да се случи в община Благоевград?

РезултатиГласувай
Административен регистър Комисията по превенция и противодействие на корупцията (КППК)
Контакти | Връзки | Карта на сайта | Site in English