НачалоКонтактиНовиниКалендарАнкетиКарта на сайта

Новини

28.05.2023
Поклон пред делото и паметта на Георги Измирлиев - Македончето!
С полагане на цветя в Благоевград бяха отбелязани 147 години от обесването на видния революционер и общественик Георги Измирлиев – Македончето. В знак на почит пред бюст-паметника му, намиращ се на едноименния площад в областния център, глава склониха Силвия Домозетска директор на Дирекция „Култура, спорт и туризъм“ към Община Благоевград, Емилия Халилова, директор на Дирекция „Социална и жилищна политика“, Богдана Костадинова, директор на ЦЛТРДБ, представители на Регионална Библиотека „Димитър Талев“, ДФ „Георги Измирлиев – Македончето“, Сдружение „Движение – Ние, жените“. Цветя бяха положени и от името на ЮЗУ „Неофит Рилски“.

27.05.2023
Завършиха абитуриентските балове в Благоевград
Абитуриенти от четири училища поставиха финала на тазгодишната бална фиеста в Благоевград. Вчера по червения килим и специално изработената цветна арка на пл. „Георги Измирлиев“ дефилираха зрелостниците от ПМГ "Акад. С. Корольов", ПГТЛП "Гоце Делчев", ПГИ „Иван Илиев“ и БПГ „Ичко Бойчев“. С менче в ръка кметът Илко Стоянов им пожела да им върви по вода.

27.05.2023
Кметът Илко Стоянов откри международен турнир по шах в Благоевград
Стартира двудневният международен турнир купа „Виктори“ по шах в Благоевград. Той бе открит от кмета Илко Стоянов, който поздрави участниците и им пожела успех. „Шахът е една от най-добрите игри. Шахът е едно от най-добрите училища за самия живот. Ще има и победители, и победени, важното е, че и в двата случая човек се учи, защото в тази игра всичко е истинско. На добър час“, пожела кметът Стоянов.

26.05.2023
Въпреки липсата на бюджет кметът на Благоевград Илко Стоянов подписа Колективен трудов договор в сферата на образованието
Кметът на Благоевград Илко Стоянов подписа Колективен трудов договор в сферата на образованието със Съюз на българските учители (КНСБ), Съюз на работодателите в системата на народната просвета, Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа", РУО. Въпреки липсата на национален и местен бюджет с парафирането ще бъдат гарантирани благоприятни условия за работна среда.

26.05.2023
Кметът на Благоевград Илко Стоянов откри фолклорен детски фестивал „Шарено цвете“, с радост и трепет част от участниците представиха пъстрата си музикална програма
Кметът Илко Стоянов откри фолклорния детски фестивал „Шарено цвете“, организиран от Община Благоевград и Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

25.05.2023
Абитуриентите от ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“ поставиха началото на балната фиеста в Благоевград, кметът Илко Стоянов им пожела попътен вятър
С менче с вода кметът Илко Стоянов пожела „На добър час“ на абитуриентите от ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“, които тази година откриха балната фиеста в Благоевград.

25.05.2023
Община Благоевград организира абитуриентски бал за 18-годишния Георги, кметът Илко Стоянов към момчето: Бъди честен и почтен човек, ние ще продължим да помагаме
Община Благоевград организира абитуриентски бал за 18-годишния Георги, който живее в Преходно жилище в Благоевград. Празникът на момчето бе уважен от негови приятели и възпитатели. Младежът, който завършва средното си образование в VII СУ „Кузман Шапкарев“, бе поздравен и от кмета Илко Стоянов. Той благодари и на служителите в социалните услуги, които се грижат за нуждаещи се.

25.05.2023
Езерото в парк „Бачиново“ се сдоби с две новоизлюпени лебедчета
Езерото в благоевградския парк „Бачиново“ се сдоби с две новоизлюпени лебедчета. След раждането им служители на ОП „Озеленяване“ предприеха необходимите мерки, за да може малките пернати да бъдат защитени от нападения от страна на патиците, живеещи водния басейн, както и от диви животни. За целта новоизлюпените са прибрани в специално помещение, където се полагат нужните грижи за тях.

25.05.2023
Хиляди пяха с неповторимите Силвия Кацарова и Васил Найденов, празничният концерт бе кулминацията на честванията за 24 май в Благоевград
Емоционален и завладяващ концерт на емблемата на българската естрада Васил Найденов и неповторимата Силвия Кацарова беше финалният щрих на тържественото честване на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, писменост и култура, на славянската книжовност и празник на Благоевград.

24.05.2023
Кметът на Благоевград Илко Стоянов: Поклон пред просветителите, записали имената си в историята на Родината ни, поклон пред всички, които продължават мисията им и днес
Тържествен парад на училищата постави началото на честванията по повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, писменост и култура, на славянската книжовност и празник на Благоевград. Ученици заедно със свои учители дефилираха през площад „Георги Измирлиев“, като по време на шествието бяха презентирани и постиженията на всяко едно от учебните заведения. Преди да преминат през площадното пространство те образуваха два лъча, единият от тях тръгна от Съдебната палата в Благоевград, предвождан от Детско-юношески духов оркестър към ЦЛТРДБ, а другият от Национална хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“, начело на който бяха музикантите от Биг Бенд - Благоевград.

24.05.2023
Кметът Илко Стоянов отличи учители и културни дейци в навечерието на 24 май
Кметът Илко Стоянов отличи учители и културни дейци с почетни грамоти за принос в развитието в образованието, науката и културата в община Благоевград.

23.05.2023
Община Благоевград подпомогна с 76 000 лева хора с репродуктивни проблеми
76 000 лева са преведени днес по сметките на хора с репродуктивни проблеми за извършване на инвитро процедури. Финансова помощ от Община Благоевград са получили 19 заявители, подали документи, отговарящи на изискванията и одобрени от Общински съвет. Всеки един от тях получава по 4000 лева.

23.05.2023
Благоевград почете 31 години от смъртта на Джовани Фалконе
С полагане на цветя в Благоевград бяха отбелязани 31 години от убийството на италианския магистрат Джовани Фалконе, посветил живота си на борбата срещу мафията. Ритуалът, организиран традиционно от Общински съвет по наркотични вещества, се състоя пред паметната плоча, намираща се на фасадата на Съдебна палата.

22.05.2023
Градската градина в Благоевград се превръща в библиотека под открито небе! Къщичка с книги отваря врати на 24 май
Централната градска градина в Благоевград се превръща в своеобразна читалня под открито небе. Навръх 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност и празник на Благоевград в парковото пространство ще бъде отворена къщичка с четива от различни жанрове, като през целия летен сезон всеки, който желае може свободно да вземе книга за четене, а на нейно място да остави друга.

22.05.2023
Община Благоевград отбелязва 24 май с богата програма, концертът на Васил Найденов и Силвия Кацарова е кулминацията в честванията за празника на града
С богата програма Благоевград ще отбележи 24 май, Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, и празник на града. Честванията ще започнат в 11.00 часа с „Парад на училищата“. Шествието ще тръгне от Съдебната палата, преминавайки през ул. „Тодор Александров“ и ще завърши на площад „Георги Измирлиев“, където от 12.30 часа ще се състои празничен концерт на културни и образователни институции на града. Програмата ще продължи с традиционна Обща изложба в Градската художествена галерия, която има и конкурсен характер. Експозицията ще бъде открита в 17.00 часа., когато ще бъдат връчени и наградите на избраните от журито творци. Предвидена е и специална награда на името на Христо Бараковски. В 19:00 часа на площад "Георги Измирлиев" ще премине първото шествие на абитуриенти от Благоевград. Празникът ще завърши с дългоочаквания концерт на легендата на българската естрада Васил Найденов и неповторимата Силвия Кацарова. Любимите изпълнители ще излязат на една сцена в 20.00 часа на площад „Георги Измирлиев“.

« 1 2 3 4 5 »  7601 материала в 507 страници

100 години от освобождението на Горна Джумая

Видео/Фото галерия

Почетни граждани на община Благоевград

Личности, удостоени със званието "Почетен гражданин" на община Благоевград

Костадин Ангов Костадин Ангов
Със званието „Почетен гражданин на Благоевград“ инж. Костадин АНГОВ беше удостоен с решение на Общинския съвет

Димитър Бербатов Димитър Бербатов
Бербатов Почетен гражданин на Благоевград

Списък Почетен гражданин на Благоевград

Анкета

Какво бихте искали да се случи в община Благоевград?

РезултатиГласувай
Административен регистър Комисията по превенция и противодействие на корупцията (КППК)
Контакти | Връзки | Карта на сайта | Site in English