НачалоКонтактиНовиниКалендарАнкетиКарта на сайта

Новини

13.10.2021
Кметът Илко Стоянов посрещна посланика на Германия, заедно посетиха новооткрития завод на „Оттобок“
Н.Пр. Кристоф Айххорн, посланик на Федерална република Германия посети днес Благоевград. Заедно с Илко Стоянов проведоха среща в сградата на Общинска администрация, където обсъдиха стратегически въпроси, свързани с развитието на града и малките населени места. Те коментираха подробности около предстоящото изграждане на Индустриална зона в Благоевград, както и концепция за създаване на допълнителни възможности за туризъм в общината.

13.10.2021
Форум гражданско участие проведе среща в Благоевград
Заместник- кметът по европейско развитие и иновации- Дамян Качулски и директор Дирекция „Култура и връзки с обществеността“ към Община Благоевград - Силвия Домозетска присъстваха на „Гражданска среща“ - Форум Гражданско Участие, което се проведе за втори път в Благоевград.

13.10.2021
Концерт на Детската музикална школа към Народно читалище „Никола Вапцаров“ и хоров концерт – част от честванията на 155-годишнината на читалището в Благоевград
На 14.10.2021 г. (четвъртък) от 18.30 часа на сцената в салона на Народно читалище „Никола Вапцаров-1866“ ще се представят бивши и настоящи възпитаници на класовете по пиано, цигулка и мандолина към Детската музикална школа на читалището. Като гост-изпълнители ще се изявят деца от Вокално студио „Фа диез“. Концертът е част от празничния събитиен календар по случай 155-годишнината на читалището.

12.10.2021
Кметът Илко Стоянов връчи грамоти от „Евро фолк 2021” на две фолклорни групи и техните ръководители
Кметът Илко Стоянов връчи грамоти по повод отличното представяне на фолк-фитнес „Ритмика“, мъжка фолклорна група „Айдара“ и техните ръководители. Грамотите са изготвени от организаторите на музикалния фестивал „Евро фолк 2021“ и са за съществен принос за съхранение и развитие на българските традиционни изкуства.

11.10.2021
Заповядайте на представянето на новата книга на Валери Георгиев "Стърготини живот"!
На 12.10.2021 г. (вторник) от 18.00 часа в зала "22 септември" в Благоевград ще бъде представена новата книга на Валери Георгиев „Стърготини живот“. Валери Георгиев, който се подписва като Валери ге Оргиев е автор на разкази, есета, басни, епиграми, пословици, поговорки и други текстове.

11.10.2021
Община Благоевград възобнови проект за зацветяване и облагородяване на ключови места из целия град
Община Благоевград възобновява и разширява проект за зацветяване и облагородяване на зелени площи, намиращи се в централната част и кварталите на града. Сред местата, определени за засаждане са кръстовища с кръгово движение, площадно и подплощадно пространство, алеята към „Бачиново“ и самият парк, градинката пред сградата на пощата и т.н.

11.10.2021
Обучават медицински специалисти от учебни и детски заведения в Благоевград за работа с деца с диабет
Медицински специалисти от учебни и детски заведения в Благоевград повишават своята квалификация, в рамките на обучение по проект „България срещу диабета“. Лекциите, които се осъществяват с подкрепата на Община Благоевград, стартираха днес, като ще продължат и през утрешния ден.

08.10.2021
Представят романа "Нестинарски танци" в Градската художествена галерия - Благоевград
На 11.10.2021 г., от 18:30 часа, в Градската художествена галерия ще бъде представен романа "Нестинарски танц". Романът е написан от 12 млади български автори, като първоначално стартира като радио роман по БНР - Програма "Хоризонт" и се превръща в един от най-дълго задържалите се радио романи в ефира на БНР.

08.10.2021
Секретарят на Община Благоевград проведе консултации с политически партии и коалиции за изборите на 14 ноември
Секретарят на Община Благоевград Дейвид Арабаджиев проведе консултации за съставите на секционните избирателни комисии във връзка с изборите за президент и вицепрезидент на Р България и народни представители, насрочени за 14.11.2021 г. В срещата взеха участие всички представители на парламентарно представените партии в 46-то Народно събрание.

08.10.2021
Документалният филм „Стожери на вечността“ бе представен в Благоевград
Заместник-кметът по икономика, финанси и европейски проекти- Мария Петрова и председателят на Синдиката на българските учители- Янка Такева бяха официални гости на представянето на документалния филм „Стожери на вечността“. Те изказаха своите благодарности към работата на Общински съвет по наркотични вещества. По време на срещата бе връчена благодарствена грамота на Община Благоевград, която бе получена от заместник-кмета.

08.10.2021
Премиера на Драматичния театър "Никола Вапцаров" - Благоевград
На 8-и и 9-и октомври Драматичният театър "Никола Вапцаров" - Благоевград представя премиерно "Пепеляшка" по Шарл Перо, драматизация - Венцислав Асенов, режисьор - Маргарита Мачева, сценография и костюми - Константин Вълков, музика - Пламен Мирчев-Мирона. "Пепеляшка" е история за доброто, което бива наградено с истинска любов, защото с "всяка добра дума, с всеки жест на състрадание и милосърдие разстоянието до мечтите ни се скъсява".

08.10.2021
Кампания за безплатно предаване на електронно и електрическо оборудване ще се проведе в Благоевград
Община Благоевград стартира кампания за събиране на отпадъци от електрическо и електронно оборудване, излязло от употреба. Тя ще се проведе паралелно с акцията за събиране на опасни отпадъци от домакинствата на 12 и 13 октомври /вторник и сряда/. Отпадъците ще се събират и извозват безплатно, като за целта ще има организирани пунктове.

08.10.2021
Община Благоевград поставя нови съдове за смет в областния център
Общо 2000 нови кофи за смет, с вместимост 110 литра, са доставени по поръчка на Община Благоевград. Осигурени са и 80 контейнера тип „Бобър“, с вместимост 1100 литра. Част от съдовете вече са поставени, а останалите предстои да бъдат разпределени. Те ще заменят амортизираните кофи и контейнери, както и такива, повредени от недобросъвестни граждани. Някои от тях ще бъдат разположени пред новопостроени жилищни сгради, които разполагат с Акт 16.

07.10.2021
Иновативни продукти за медицинска техника за цял свят се произвеждат в Благоевград
Заводът в България произвежда множество ръчно изработени готови продукти и компоненти за медицинската техника. Голяма част от дейностите по сглобяване и производство са преместени от Дудерщат и Кьонигсзее, Германия, или от Виена, Австрия.

07.10.2021
"България срещу диабета" с безплатни лекции в Благоевград
Община Благоевград, съвместно с Българска асоциация по диабет, БНС по детска ендокринология и Лайънс клуб- Видин организират безплатна лекция за всички медицински специалисти от учебни и детски заведения.

« 1 2 3 4 5 »  6250 материала в 417 страници

100 години от освобождението на Горна Джумая

Видео/Фото галерия

Почетни граждани на община Благоевград

Личности, удостоени със званието "Почетен гражданин" на община Благоевград

Списък Почетен гражданин на Благоевград

Димитър Бербатов Димитър Бербатов
Бербатов Почетен гражданин на Благоевград

Свобода Бъчварова
Звание Почетен гражданин на Благоевград бе присъдено на писателката Свобода

Анкета

Какво бихте искали да се случи в община Благоевград?

РезултатиГласувай
Административен регистър Комисията по превенция и противодействие на корупцията (КППК)
Контакти | Връзки | Карта на сайта | Site in English