НачалоКонтактиНовиниКалендарАнкетиКарта на сайта

Новини

08.11.2017
Броени дни до „Походът“ на рок бандата Ахат и Джо Лин Търнър в Благоевград
Благоевград дава началото на Националното турне на рок бандата Ахат и Джо Лин Търнър. До очакваната среща остават броени дни. В петък/10 ноември/ от 19.30 часа в благоевградската зала „Пейо Яворов“ започва „Походът“ на групата и обещава да бъде запомнящ. Освен нови хитове, легендите обещават да припомнят и обичани от почитателите на рок музика парчета. Изненади няма да липсват, а есенната вечер ще се превърне в „Пролетно утро“.

08.11.2017
Известната гадателка Теодора Стефанова идва в Благоевград с нова книга
Известната гадателка Теодора Стефанова ще представи в Благоевград своята най- нова книга „Осмото чувство - ключът към вселената”. Събитието ще се състои на 9 ноември от 18.00 часа в зала „22 септември“.

07.11.2017
Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов взе участие в Десетото заседание на Комитета по наблюдение по ОП „Региони в растеж“ 2014- 2020
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов взе участие в Десетото заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014- 2020г. То бе открито от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова. На срещата присъстваха представители на Европейската комисия, кметове на общини, бенефициенти на програмата, представители на държавни и неправителствени институции.

07.11.2017
Кметът Камбитов за „Спортен Благоевград“ с нов футболен стадион
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов продължава да работи върху реализиране на един от основните приоритети в политиката, която води за развиване на града, а именно „Спортен Благоевград“. Нов терен в благоевградското село Падеш ще предоставя възможност за състезания, тренировки на местни и гостуващи отбори.

06.11.2017
Започна монтирането на традиционните коледни къщички в Благоевград
Превърналите се в традиция коледни къщички в Благоевград отново намират своето запазено място на площад „Георги Измирлиев“. Тяхното монтиране започна от днес. Един от най- атрактивните елементи в коледно- новогодишната празнична програма на Община Благоевград са именно къщичките, които благоевградчани с усмивка наричат „весели“.

03.11.2017
„Пътят на сърцето“ разкрива психотерапевтът и писател Мадлен Алгафари в Благоевград
Психотерапевтът и писател Мадлен Алгафари ще представи премиерно книга си „Пътят на сърцето“ в Благоевград. Събитието ще се състои на 14 ноември от 18.00 часа в Градска художествена галерия.

03.11.2017
XV интернационален турнир по канадска борба „Благоевград Оупън“ ще се проведе в Благоевград
XV интернационален турнир по канадска борба ще се проведе в Благоевград. Официалното откриване на „Благоевград Оупън“ 2017 ще бъде от 11.00 часа на 4 ноември / събота/ в зала „Скаптопара“. Над 100 състезатели ще мерят сили в турнира, организиран от СККБ „Арм спорт Благоевград“.

03.11.2017
Красива „Моцартова вечер “ подариха на благоевградчани Миранда Манучи и Камерна опера
Красива и емоционална „Моцартова вечер“ подариха на жители и гости на Благоевград цигуларката Миранда Манучи и Камерна опера. Уютната атмосфера на Градска художествена галерия бе допълнение към класическото звучене. Италианският стил на възпитаничката на известния диригент и музикант Паоло Години и благоевградският професионализъм на Камерна опера пренесоха публиката във времето на австрийския композитор от класическата епоха на Волфганг Амадеус Моцарт. Сред произведенията, които огласиха благоевградската галерия бяха „Концерт №3“ на Моцарт, симфониите- „Дивертименто“ и „Концерт за цигулка в сол мажор“ и други.

02.11.2017
Заместник- кметът на Благоевград Христина Шопова и ирландският посланик Н.Пр. Майкъл Форбс наградиха отличени журналисти в конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците“
Заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград Христина Шопова и ирландският посланик Н. Пр. Майкъл Форбс наградиха на тържествена церемония отличени журналисти в конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците“ . Церемонията, която се състоя в зала „22 септември“, е в памет на ирландската журналистка Вероника Герин- една от най- видните личности, изправяла се срещу корупцията и разпространяването на наркотиците. От името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, и от свое име, заместник- кметът Христина Шопова поздрави журналистите, които следват нейния пример.

01.11.2017
Община Благоевград напомня основните мерки за пожарна безопасност при ползване на отоплителни уреди по време на есенно-зимен сезон
Във връзка настъпването на есенно-зимния сезон и очаквано застудяване, Община Благоевград напомня основните правила за пожарна безопасност при ползване на отоплителни уреди по време на есенно-зимен сезон.

31.10.2017
Награждават журналисти в конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците“ в памет на ирландската журналистка Вероника Герин
На тържествена церемония в Благоевград ще бъдат наградени журналисти, отразявали борбата с наркотичните вещества в конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците“. Събитието ще се проведе на 2 ноември /четвъртък/ от 11:00 часа в зала „22 септември”.

31.10.2017
Кметът Атанас Камбитов и италианският посланик Н.Пр. Стефано Балди връчиха ежегодните награди „Джовани Фалконе“ в Благоевград
За девета поредна година Благоевград бе домакин на церемонията по връчването на наградите „Джовани Фалконе“. Ежегодният конкурс „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж“, който се организира от Общински съвет по наркотични вещества, събра в зала „22 септември“ съдии, прокурори и разследващи полицаи от цялата страна.

30.10.2017
Група Ахат с разтърсващ рок концерт в Благоевград, изненадата- Джон Лин Търнър
Българската рок група Ахат се завръща на сцената с национално турне. Благоевград е първият град, който ще ги посрещне на 10 ноември от 19.30 часа в зала „Пейо Яворов“.

30.10.2017
За девета поредна година връчват награди за магистрати „ Джовани Фалконе“ в Благоевград
За девета поредна година на официална церемония в Благоевград ще бъдат връчени наградите наградите за прокурори и полицаи „Джовани Фалконе“. Събитието ще се проведе на 31 октомври /вторник/ от 11:00 часа в зала „22 септември“. Началото ще бъде поставено от емблемата на Пиринския край - Ансамбъл „Пирин“.

28.10.2017
Започна XIV издание на Международния турнир по спортна гимнастика „Любчо Солачки“ в Благоевград
Днес бе дадено началото на XIV издание на Международния турнир по спортна гимнастика „Любчо Солачки“ в Благоевград. Над 230 участници от шест държави, в рамките на два дни, ще покажат своите умения пред погледите на съдиите в зала „Скаптопара“. Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов отправи своето приветствие към треньори и състезатели в поздравителен адрес. „Устойчивостта на събитието и фактът, че всяка година събира състезатели и треньори от страната и света, означава, че Вашата работа има позитивна оценка и вървите във вярната посока за нейното запазване и надграждане. Фактът, че толкова много млади хора спортуват, обичат спорта, имат своето бъдеще и своето място на челната позиция, ни дава мотивацията да работим като Община за подобряване на базите и тяхното увеличение, за да може тези талантливи състезатели да имат своето достойно място за тренировки и турнири, именно тук, в Благоевград“, гласеше част от приветствието. В тазгодишната надпревара се състезават участници на клубове от България, Англия, Гърция, Сърбия, Кипър, Македония. Председателят на ГК „Любчо Солачки” благодари на кмета д-р Атанас Камбитов и Община Благоевград за подкрепата и условията, които осигурява на спортистите в Благоевград. Веднага, след официалното откриване, бяха наградени първите участници, които демонстрираха своите умения в различни дисциплини. Състезанието ще продължи и утре, като награждаването отново ще бъде след финала при всички дисциплини.

« 1 2 3 4 5 »  3696 материала в 247 страници

100 години от освобождението на Горна Джумая

Видео/Фото галерия

Почетни граждани на община Благоевград

Личности, удостоени със званието "Почетен гражданин" на община Благоевград

Списък Почетен гражданин на Благоевград

Димитър Бербатов Димитър Бербатов
Бербатов Почетен гражданин на Благоевград

Георги Гайдарджиев Георги Гайдаржиев
Георги Гайдаржиев Почетен гражданин на Благоевград

Анкета

Какво бихте искали да се случи в община Благоевград?

РезултатиГласувай
Административен регистър Комисията по превенция и противодействие на корупцията (КППК)
Контакти | Връзки | Карта на сайта | Site in English