НачалоКонтактиНовиниКалендарАнкетиКарта на сайта

Новини

09.03.2017
По разпореждане на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов ремонтират ДГ „Синчец“
По разпореждане на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов започват ремонтни дейности на ДГ „Синчец“ в кв. „Грамада“.

09.03.2017
Община Благоевград обяви конкурс за назначаване на държавни служители
Община Благоевград обяви конкурс за назначаване на трима инженери. Минималните изисквания към кандидатите, както и списък с необходимите документи за кандидатстване могат да бъдат открити на сайта на Община Благоевград blgmun.com, в секция „Структура“, „Конкурси незаети длъжности“.

08.03.2017
Директори на детски градини: Благодарим на д-р Камбитов за грижата към децата на Благоевград
Кметът увери директорите,че възнагражденията ,които ще получава персонала в детските градини са съобразени изцяло с националния колективен договор,считано от дата 1януари, но по-важното според него, че въпреки намаления с 98 брой деца, което води до намаление на държавната субсидия с 205 000 лева, Общината ще осигури финансиране и няма да допусне съкращаване на хората работещи в детските градини.

08.03.2017
Община Благоевград с пореден спечелен проект „Пространство за равен шанс“, обхваща и малките населени места
Управляващият орган на ОП „Развитие на човешките ресурси“ одобри проект за подобряване на социалните услуги на територията на града и малките населени места в община Благоевград. Той е насочен към осигуряване на възможност за трудова реализация на хора с увреждания и техните семейства.

07.03.2017
Клуб по художествена гимнастика „Пирин“- Благоевград с множество медали в началото на спортната година
13 медала спечелиха талантливите грации от Клуб по художествена гимнастика „Пирин“- Благоевград от първото си участие за годината. Те успяха да впечатлят жури и публика в I Национален турнир по художествена гимнастика „Ангелите на България“, който се проведе в зала „Арена Армеец“ в столицата- „Angels Cup“.

07.03.2017
Кметът Камбитов с рационални решения за проблемите в село Изгрев
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов пое ангажимент да бъде изградена мултифункционална спортна площадка 3 в 1 в село Изгрев. Необходимостта от съоръжението бе обсъдено по време на среща между д-р Камбитов, кметът на селото Йордан Китанов и представители на Селския съвет

07.03.2017
По разпореждане на кмета Камбитов част от улиците в село Покровник са обновени
Състоянието на голяма част от уличната мрежа в село Покровник е подобрено, след разпореждане на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов.

07.03.2017
Камерна опера- Благоевград с реверанс към дамите по повод 8 март
Камерна опера- Благоевград ще поднесе на дамите два концерта по повод 8 март. Първият е днес, в навечерието на самия празник. Той ще се състои в Камерна зала на благоевградската опера от 18.30 часа.

04.03.2017
Благоевград се поклони пред делото на Тодор Александров
С ритуал по полагане на цветя бяха отбелязани 136 години от рождението на революционера Тодор Александров в Благоевград. В честването се включиха заместник-кметът на Благоевград Иво Николов, представители на политически партии, общественици и граждани. По време на церемонията бяха припомнени част от делото и живота на българския национален герой.

03.03.2017
Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов: 3 март не е празник, а съдба
С военни почести и тържествена програма бяха отбелязани 139 години от Освобождението на България от турско робство в Благоевград. Хиляди жители и гости на областния център се включиха в честванията по повод един от най-големите национални празници на Република България - 3 март. Те бяха приветствани от кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов, който произнесе трогателно слово, припомняйки славния подвиг на националните герои.

02.03.2017
Дневен център за възрастни хора в Благоевград с готовност да посрещне нови членове
Дневен център за възрастни хора в Благоевград предлага отлични условия и грижи за своите членове. Това е едно от социалните заведения не само в града, но и в страната, насочено в помощ на хората. Към този момент социалното заведение има и свободни места. Всеки желаещ може да се възползва и да се включи като член.

02.03.2017
Благоевградската общественост ще отбележи 136 години от рождението на Тодор Александров
Благоевградската общественост ще отбележи 136 години от рождението на българския революционер Тодор Александров. Церемонията ще се състои на 4 март /събота/ от 11:00 часа пред бюст-паметника на героя, намиращ се при сградата на Съдебна палата.

02.03.2017
Шест са местата в Благоевград, на които партии могат да лепят агитационни материали
Със Заповед са определени шест места, на които да се поставят агитационни материали по време на предизборната кампания в Благоевград. Политическите партии ще могат да използват афишниците пред Драматичен театър „Никола Вапцаров“ и пред зала „22 септември“; парапета на подземния гараж при Регионален здравен център, подпорната стена на ул. “Шар планина“ до сградата на ОДБХ. Другите обекти са подпорна стена на Целодневна детска градина №8 „Вечерница“ на ул. „Григор Пърличев“ зад РЗИ, стените на подлеза в ж.к. „Струмско“; подпорните колони на мостовете.

02.03.2017
Община Благоевград отбелязва 139 години от Освобождението на България
На трети март България отбелязва своето Освобождение от турско робство. Благоевград ще почете деня с богата програма. Началото ще бъде поставено от ритуал по полагане на цветя пред паметния знак на майор Орлински от 10.30 часа.

28.02.2017
Девет дами от Благоевград подреждат изложба в Градска художествена галерия
Девет талантливи дами от Благоевград ще подредят изложба в Градска художествена галерия. В първия ден на най- женския месец – март, жители и гости на града ще могат да се срещнат с емоция от цветове. Експозицията ще бъде открита утре от 18.00 часа.

« 1 2 3 4 5 »  3320 материала в 222 страници

100 години от освобождението на Горна Джумая

Видео/Фото галерия

Почетни граждани на община Благоевград

Личности, удостоени със званието "Почетен гражданин" на община Благоевград

Свобода Бъчварова
Звание Почетен гражданин на Благоевград бе присъдено на писателката Свобода

Списък Почетен гражданин на Благоевград

Христо Велев Христо Велев
По предложение на Кмета, Общински съвет удостои Христо Велев със званието Почетен гражданин на Благоевград

Анкета

Какво бихте искали да се случи в община Благоевград?

РезултатиГласувай
Административен регистър Комисията по превенция и противодействие на корупцията (КППК)
Контакти | Връзки | Карта на сайта | Site in English