НачалоКонтактиНовиниКалендарАнкетиКарта на сайта

Новини

30.01.2018
Общински куклен театър- Благоевград представя премиерно „Вълшебното огледало“
Общински куклен театър-Благоевград ще представи премиерата „Вълшебното огледало“. Постановката ще бъде играна на 02 февруари от 18:00 часа в салона на Куклен театър, който се намира в сградата на бившия Младежки дом.

29.01.2018
За пета поредна година празникът на виното събира ценители на напитката на Боговете в село Дъбрава
Станалият вече традиционен празник на виното ще посрещне своите гости на 3 февруари в благоевградското с. Дъбрава. Богатата програма, подготвена от кметството на село Дъбрава и Община Благоевград, ще стартира в 10:00 часа с дегустация на винени напитки.

27.01.2018
Успешно начало за кампанията „Не купувай, осинови“ в Благоевград
Изключително успешно, с общо 7 осиновени кученца, започна кампанията „Не купувай, осинови“ в Благоевград. Инициативата премина при изключителнен интерес от страна на жители и гости на града. Пространството, между Младежки дом и Регионален исторически музей, се изпълни с любов от и към бездомните четириноги, които търсят своите добри стопани.

26.01.2018
Община Благоевград с бюджет над 67 млн. лева, кметът Камбитов: Бюджетът е най-големият за Благоевград до момента и е напълно реалистичен
Oбщински съвет Благоевград подкрепи предложението за Бюджет 2018 година на Община Благоевград, който е в размер на над 67 млн. лв. На редовна сесия, 26 от местните парламентаристи гласуваха “за“, 11 „против“ и 3-ма „въздържали се.

25.01.2018
Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов откри среща на тема „Запознаване със Закона за защитените територии и Закона на биологичното разнообразие и предизвикателствата, свързани с тях“
Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов бе домакин на среща, свързана със защитените територии и зони, както и тяхното опазване. Във форума взеха участие представители на РИОСВ – Благоевград, НП „Рила“, експерти от министерства и кметове от Македония. В рамките на форума бяха обсъдени функциите на Регионална инспекция по околна среда и водите, разновидностите и защитените зони към институцията, паркове, забележителности, защитени зони и правомощия на парковете и общината.

25.01.2018
Кметът Камбитов ориса първите бебета за 2018 г.
Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов посети домовете на първите две бебета за 2018 г. в Благоевград . Той зарадва младите семейства с подаръци.

23.01.2018
Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов издаде Заповед да не се събират такси за дните на отсъствие на деца, неприсъствали поради болест
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов събра на уточняваща работна среща директорите на детските заведения в града. Тя бе реализирана във връзка с възникнало напрежение относно решение на Общински съвет за въвеждането на постоянна такса в детски градини и ясли.

23.01.2018
Големите имена на блус и джаз музиката Йълдъз Ибрахимова и Влатко Стефановски покоряват “Blagoevrgad Blues & Jazz”2018
Големите имена на блус и джаз музиката Йълдъз Ибрахимова и Влатко Стефановски са само част от изненадите в „Blagoevgrad Blues & Jazz”2018. Четвъртото издание на фестивала ще се проведе на 30 и 31 март от 19.00 часа в зала „Пейо Яворов“. Билети, ще могат да бъдат закупени, от касата на залата

22.01.2018
Родилното отделение в Благоевград с подарък от името на кмета д-р Камбитов
Заместник-кметът по икономика и финанси Иво Николов подари фетален монитор за нуждите на Родилно отделение в областния център от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов. Той поздрави екипа, работещ в АГО и предаде посланието на кмета: „Днес, изразяваме своята признателност и уважение към усилията, които полагате ежедневно за раждането на нов живот. Поздравявам Ви за високия професионализъм, който доказвате ежедневно! Вярвам, че ще продължавате да упражнявате тази високохуманна професия неуморно и всеотдайно. Пожелавам Ви сила! Продължавайте да следвате своето призвание! Бъдете здрави и удовлетворени! Нека се раждат повече деца!.“

19.01.2018
Потребителите на социални услуги в Благоевград се включиха в „Ритъм терапия“
Забавно, емоционално и полезно обучение се проведе днес в сградата на Община Благоевград. Младежи и възрастни хора с увреждания от Защитени жилища, дневните центрове за деца и лица с увреждания се включиха в „Ритъм терапия“. Преподавател в интерактивното изживяване бе единственият в България ритъм- терапевт Мартин Иванов, който е и директор на Института за съвременно изкуство и творчество „Либера“. Заедно с потребителите, той свири на барабани и всички се забавляваха в увлекателната терапия.

19.01.2018
Комисия по безопасност на движението в Благоевград с редица мерки за повишаване сигурността на пътя
Комисия по безопасност на движението към Община Благоевград набеляза редица мерки за повишаване сигурността на всички участници в движението. По време на свое заседание Комисията взе решение да бъде положена пътна маркировка на пътя от Благоевград към летовище „Бодрост“. Ще бъдат поставени антипаркинг тела на пътния възел между бул. „Пейо Яворов“ и бул. „Св. Димитър Солунски“.

19.01.2018
Кметът на Благоевград обяви грипна ваканция за учениците на територията на общината
Във връзка с рязкото завишаване на заболеваемостта от остри респираторни заболявания и грип, както и достигане на епидемиологични стойности в община Благоевград, дните от 22 до 24 януари са обявени за неучебни.

19.01.2018
Тони Димитрова пристига в Благоевград със запомнящ се концерт
Чаровната любимка на българската публика Тони Димитрова пристига в Благоевград, за да изнесе запомнящ се концерт. На 30 януари 2018 година талантливата певица ще представи своите вечни, златни хитове. Музикалното събитие започва в 19:00 часа в зала „Яворов“.

15.01.2018
Стартира кампания „Не купувай, осинови“ под егидата на кмета на Благоевград д-р Камбитов
Кампания „Не купувай, осинови“ стартира в края на януари в Благоевград. Инициативата е под егидата на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов и има за цел да осигури дом на бездомни кучета. Периодично четириногите ще бъдат събирани в изложение, по време на което всеки желаещ ще може да разгледа и да избере своя бъдещ домашен любимец.

15.01.2018
Изложба с творби живопис- колаж представя Градска художествена галерия в Благоевград
Градска художествена галерия в Благоевград представя творбите на художникът Венци Терзийски. Експозицията ще бъде открита на 16 януари/ вторник/ от 18:00 часа.

« 1 2 3 4 5 »  3836 материала в 256 страници

100 години от освобождението на Горна Джумая

Видео/Фото галерия

Почетни граждани на община Благоевград

Личности, удостоени със званието "Почетен гражданин" на община Благоевград

Костадин Руйчев Костадин Руйчев
Костадин Руйчев бе избран за Почетен гражданин на Благоевград

Димитър Бербатов Димитър Бербатов
Бербатов Почетен гражданин на Благоевград

Руска Стоименова Руска Стоименова
Руска Стоименова стана Почетен гражданин на Благоевград

Анкета

Какво бихте искали да се случи в община Благоевград?

РезултатиГласувай
Административен регистър Комисията по превенция и противодействие на корупцията (КППК)
Контакти | Връзки | Карта на сайта | Site in English