НачалоКонтактиНовиниКалендарАнкетиКарта на сайта

Новини

11.10.2017
Стартира надпреварата „Кмет на годината 2017“ , организирана от Портала на българските общини Kmeta.bg
Започна надпреварата в тазгодишното издание на наградите „Кмет на годината 2017“. За пореден път желаещите могат да дадат гласа си за кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов на сайта http://www.kmetnagodinata.bg/ в раздел "голяма община". В подкрепа на кмета Камбитов може да се гласува в няколко категории. Гласуването е свободно за всички, които имат достъп до интернет и са навършили 18 години. За "Кмет на годината 2017" може да гласува всяко лице и извън територията на Република България. Д-р Атанас Камбитов спечели наградата „Кмет на годината“ през 2016 за голяма община, а през 2015 година грабна приза „Кмет на месеца“.

08.10.2017
Община Благоевград организира спортни и развлекателни прояви по повод световния ден на психичното здраве
Със спортен ден стартира програмата, организирана от Община Благоевград, по повод 10 октомври – Световен ден на психичното здраве. Потребителите на Защитени жилища, Дневен център за възрастни хора с увреждания, ДЦВУ „Светлина, Дневен център за деца с увреждания и Център за социална рехабилитация и интеграция, ще се включат в организирано бягане, скок от място, боче, хвърляне на топка и др. Спортният ден започва в 10:00 часа на 9 октомври в Спортен комплекс „Пирин“.

07.10.2017
Въпреки лошото време десетки деца от Центъра за личностно и творческо развитие се включиха в Световния ден за интензивно ходене
Десетки възпитаници на Центъра за творческо и личностно развитие на децата на Благоевград се включиха в организирана инициатива по повод Световния ден за интензивно ходене. Въпреки валежите от дъжд, малчуганите и техни преподаватели, се събраха пред Съдебната палата, откъдето стартира интензивното ходене. Инициативата продължи по главната пешеходна улица в централната част на града, и приключи пред LARGO MALL.

06.10.2017
„Заедно за природата“ гостува и в Благоевград
Благоевград ще бъде домакин на третото събитие от инициативата на Карлсберг България и Екопак България „Заедно за природата“ с поредкрепата на Община Благоевград. Тази събота/7 октомври/ от 11.00 часа на площад „Македония“ всеки желаещ може да върне за рециклиране минимум 10 опаковки от бира - стъклени, пластмасови бутилки или кенове. Първите 1300 души, включили се в инициативата, ще получат еднократно награда, а останалите 1000 – еднократно талoн, който отново им осигурява награда. Специално за жителите и гостите на Благоевград „Заедно за природата!“ ще бъде допълнена от концерт на група D2. Водещ на събитието ще бъде Димитър Павлов.

06.10.2017
Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и заместник- кметът Христина Шопова се срещнаха с директори на училища и детски градини от Благоевград и региона
Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова и началникът на РИО- Благоевград Ивайло Златанов проведоха работна среща с директори на учебни заведения от Благоевград и региона.

05.10.2017
Министър Каракачанов и кметът Камбитов припомниха славни моменти от историята на Освобождението на Горна Джумая и Пиринския край, тържествена-заря проверка бе кулминацията на честванията
Министърът на отбраната на Р България Красимир Каракачанов и кметът д-р Атанас Камбитов поздравиха жителите на Благоевград по повод 105 години от Освобождението на Горна Джумая и Пиринския край. В Благоевград по повод празника пристигна и министърът на образованието Красимир Вълчев. Кулминацията на честванията бе тържествена заря-проверка, начело с Националната гвардейска част. Пред стотици жители и гости на Благоевград, събрали се на площад „Георги Измирлиев“, министър Каракачанов и кметът Камбитов припомниха славни моменти от историята на Освобождението.

05.10.2017
На тържествена сесия кметът Камбитов връчи награди „Личност на годината“
С тържествена сесия на Общински съвет- Благоевград и Церемония по награждаване на „Личност на годината“ продължиха честванията за празника на града.

05.10.2017
По предложение на кмета д-р Атанас Камбитов Благоевградската професионална гимназия ще носи името Ичко Бойчев
По предложение на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов, разгледано на Тържествена сесия по повод 105 години от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония, преди минути Общински съвет гласува единодушно преименуването на Благоевградската професионална гимназия. От днес, 5 октомври тя ще носи името на български революционер, горноджумайски войвода на Вътрешната македоно-одринска революционна организация Ичко Бойчев. „Директорът на гимназията и целият колектив изразиха своето желание с писмо до мен и днес предлагам преименуването на гимназията на името на героя, участвал в Освобождението на Горна Джумая“, каза д-р Камбитов. Той покани на сцената председателят на Общински съвет Радослав Тасков, който преброи кворума в ДТ „Никола Вапцаров“, с който решението бе прието.

05.10.2017
С тържествен молебен, полагане на венци и цветя и уникална историческа възстановка, стартираха тържествата по повод 105 години от Освобождението на Горна Джумая
С камбанен звън, издигане на националния флаг, уникална историческа възстановка „Зов за свобода“ и ритуали по полагане на венци и цветя започнаха честванията по повод 105 години от Освобождението на Горна Джумая. „Нека никога да не забравяме, че в дни като днешния се прекланяме пред подвига на тези, които дадоха живота си за да бъдем това, което сме днес. Трябва да помним цената на свободата. Свобода, дадена ни с много кръв. Нека преведем глави в памет на онези, които не застанаха на колене , не превиха гръб , не наведоха глави и дадоха живота си за нашето освобождение.“, каза кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов.

04.10.2017
Въвеждат временна организация на движението в Благоевград на 5 октомври
Със Заповед на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов ще бъде въведена временна организация на движението на всички моторни превозни средства и масовия градски транспорт на 5 октомври. Мерките се налагат във връзка с подготовка и провеждане на историческа възстановка по повод Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония.

04.10.2017
Изложба под надслов „НЕ/ПОЗНАТИ“ ще бъде подредена в Регионален исторически музей – Благоевград
Изложба „НЕ/ПОЗНАТИ“ от златния фонд на колекцията на ОББ ще бъде представена в Регионален исторически музей – Благоевград. Жители и гости на града ще може да се докоснат до творчеството на известни български художници от 06 октомври до края на месеца.

03.10.2017
Документален филм за Христо Бараковски ще бъде представен в Благоевград
Документален филм и албум с творби на Христо Бараковски ще бъдат представени на 04 октомври (сряда). Премиерата ще започне в 18:00 часа в зала „22-ри септември“ .

03.10.2017
Кметът Атанас Камбитов даде началото на втори етап за благоустрояване на улица „Илинден“ в село Рилци
Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов направи първа копка за благоустрояване на улица „Илинден“ в село Рилци. Това е вторият етап на строително-монтажните работи. На събитието присъстваха председателят на Общински съвет Радослав Тасков, заместник- кметовете на Благоевград Зорница Кралева, Иво Николов и инж. Емилия Тунева, Антония Методиева, директор на директция „Правно-нормативно облсужване“, жители на селото.

03.10.2017
Община Благоевград подкрепя благотворителната кауза „Да помогнем на едно семейство“
Благотворителна прожекция на филм под надслов „Да помогнем на едно семейство“ ще бъде направена в Благоевград. Събитието ще се състои на 3 октомври (вторник) от 18:00 часа в зала „22-ри септември“. Даренията, които ще се съберат от благотворителната инициатива ще отидат в град Тетевен в помощ на Любомир Райков.

02.10.2017
С тържествена заря-проверка, историческа възстановка и военни почести Благоевград отбелязва 105 години от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония
Община Благоевград ще отбележи 105 години от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония с изключително богата програма. Празничният ден ще започне в 09.30 часа с тържествен молебен и полагане на цветя на паметния знак на майор Иван Павлович Орлински, в двора на църквата „Въведение Богородично“ .

« 1 2 3 4 »  3631 материала в 243 страници

100 години от освобождението на Горна Джумая

Видео/Фото галерия

Почетни граждани на община Благоевград

Личности, удостоени със званието "Почетен гражданин" на община Благоевград

Костадин Ангов Костадин Ангов
Със званието „Почетен гражданин на Благоевград“ инж. Костадин АНГОВ беше удостоен с решение на Общинския съвет

Свобода Бъчварова
Звание Почетен гражданин на Благоевград бе присъдено на писателката Свобода

Списък Почетен гражданин на Благоевград

Анкета

Какво бихте искали да се случи в община Благоевград?

РезултатиГласувай
Административен регистър Комисията по превенция и противодействие на корупцията (КППК)
Контакти | Връзки | Карта на сайта | Site in English