НачалоКонтактиНовиниКалендарАнкетиКарта на сайта

Новини

08.03.2018
Оркестър на Камерна Опера - Благоевград поздрави дамите по случай 8 март, кметът д-р Камбитов с комплимент към жените творци
Творци от Камерна опера – Благоевград поздравиха дамите от Благоевград по повод 8 март. Концертът се състоя в фоайето на Община Благоевград.

08.03.2018
Въжен парк - Благоевград отново приема посетители
Въженият парк – Благоевград отново ще приема посетители от 9 март. Работното време ще бъде от 10:00 до 19:00 часа. Атракционът ще работи, както в делничните, така и през почивните дни, при подходящи метеорологични условия.

07.03.2018
След петгодишно прекъсване Община Благоевград и Спортен клуб „Диамо” възраждат „Дамско рали”
След петгодишно прекъсване Община Благоевград и Автомобилен спортен клуб „Диамо” възраждат традиционното състезание „Дамско рали”, посветено на дамите в най-женския месец от годината – март. Автомобилното шоу ще се проведе на 18 март на площад „Македония” от 10,00 часа. Този път то ще премине под мотото „Дамско рали на високи токчета”. Високите токчета, разбира се, не са задължителни. Задължителни обаче са шофьорска книжка и технически изправен автомобил за всички жени, които пожелаят да демонстрират майсторско управление.

06.03.2018
Селма Тодорова с изложба в Благоевград
Селма Тодорова ще представи 41 картини в Градска художествена галерия в Благоевград. Експозицията ще бъде открита днес, от 18.00 часа. Картините са една симбиоза от масла и акварел, портрети и пейзажи.

04.03.2018
Благоевградската общественост се поклони пред делото на Тодор Александров
С ритуал по полагане на цветя бяха отбелязани 137 години от рождението на революционера Тодор Александров в Благоевград. В честването се включиха заместник-кметът на Благоевград Иво Николов, зам.-областният управител Иван Стоянов, народния представител Атанас Стоянов, представители на политически партии, общественици и граждани. По време на церемонията бяха припомнени част от делото и живота на българския национален герой.

03.03.2018
Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов: Свободата е избор! Свободата е воля! Свободата е и отговорност- наша към децата ни!
Силни думи, камбанен звън за свободна България, военни почести, издигане на националния флаг и тържествена програма ознаменуваха 140 години от Освобождението в Благоевград. Хиляди жители и гости на града станаха част от вълнуващото отбелязване на 3 март. Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов приветства присъстващите на площад „Македония“ и се обърна към всички българи със силни думи, припомняйки славни факти от подвига на героите, дали живота си за Свободата. На сцената той излезе с две от децата на България, възпитаници към Център за личностно и творческо развитие за децата на Благоевград.

02.03.2018
С невероятен спектакъл съставите от НЧ „Никола Вапцаров- 1866“поставиха началото на честванията по повод 3 март, зам. – кметът на Благоевград Христина Шопова: Силата на 3 март е да бъдем обединени
С празничен концерт- спектакъл на съставите на НЧ „Никола Вапцаров“- 1866“ започнаха тържествените чествания по повод Националния празник на България – 3 март в Благоевград. Заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград Христина Шопова приветства всички гости пред голямата сцена на Драматичен театър „Никола Вапцаров“, от името на кмета д-р Атанас Камбитов, и от свое име. „Намираме се в навечерието на една от най-светлите дати в българската история – 3 март! Символ на Възкресението, на Освобождението, на силата на един народ, който след 500 години робство е извоювал свободата си- кой с перо, кой с музика, кой с бой, но са били обединени. И това е силата на 3 март- да бъдем обединени! Повече от всякога България има нужда да бъде обединена в смисъл на това, което се случва в целия свят“, каза в част от приветственото си слово заместник- кметът Христина Шопова.

02.03.2018
Заместник- кметът на Благоевград Христина Шопова награди баскетболистите в „Ученически игри 2017/2018“
Заместник- кметът на Благоевград Христина Шопова награди баскетболистите в „Ученически игри 2017/2018“ Заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности на Благоевград Христина Шопова връчи купи, медали и грамоти на най- добрите баскетболисти в „Ученически игри 2017/2018“. Тя поздрави участниците и техните учители за добрата игра, спортсментството и усилията.

02.03.2018
Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов получи ценен подарък от ученици от Пето СУ ”Георги Измирлиев”
Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов получи ценен подарък – ръчно изработена книга от ученици от 6 клас на Пето СУ ”Георги Измирлиев”. Заедно с тяхната преподавателка Катя Чимева, те посетиха д-р Камбитов в неговия кабинет и му връчиха специално издание на ръчно изработена книга със събрани български стихотворения, посветени на Родината и езика. „Благодарим Ви за грижите, които полагате за българското образование, за това, че в нашите училища нещата вървят плавно, че децата и ние се чувстваме спокойни и сигурни“, каза в обръщението си към кмета Камбитов, Катя Чимева. Тя допълни, че всички виждат колко много труд и поети отговорности стоят зад тези факти.

02.03.2018
Подаването на заявления за прием в детските градини в Благоевград започва на 15 март
Със Заповед на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов кампанията за записването на деца за прием в детските градини тази година започва от 15 март и ще продължи до 10 април. Тази година в община Благоевград се очаква да бъдат приети близо 600 деца, разпределени в 24 първи групи и 110 деца в 5 яслени групи в детските градини.

02.03.2018
Благоевградската общественост отбелязва 137 години от рождението на Тодор Александров
Благоевградската общественост ще отбележи 137 години от рождението на българския революционер Тодор Александров. Церемонията ще се състои на 4 март /неделя/ от 11:00 часа пред бюст-паметника на героя, намиращ се при сградата на Съдебна палата.

01.03.2018
С тържествен концерт започват честванията по повод 140 години от Освобождението на България в Благоевград
Честванията по повод Националния празник на България - 3 март започват с празничен концерт. Събитието ще се проведе в Драматичен театър „Никола Вапцаров“ на 2 март от 18:30 часа.

01.03.2018
Община Благоевград и БЧК със съвместна благотворителна кампания „Мартеница“. Средствата ще бъдат насочени за лечението на Кристиян Гусийски
Община Благоевград и БЧК провеждат съвместна благотворителна акция, под надслов „Мартеница“. Събраните средства ще бъдат дарени за лечението на Кристиян Гусийски, който страда от детска церебрална парализа.

01.03.2018
Пробегът на мира преминава през Благоевград
Благоевград посреща Пробег на мира, част от „Световен пробег на мира“. Събитието ще се проведе на 2 март от 14.30 часа. Маршрутът започва от паркинга на магазин ЛИДЛ, ще продължи по бул. „Св. Св. Кирил и Методий“, хотел „Ален мак“, Градската градина, улица „Тодор Александров“. Финалът е в Младежки дом. Пред ученици и граждани председателят на сдружение "Пийс рън България" ще се изнесе кратка лекция за историята и целта на събитието.

01.03.2018
Музикалните клубове в Благоевград обединени по повод 140 години от свободна България
LARGO's VIEW, Elysium Club, STAGE BAR и The Piano Music Hall в Благоевград се обединиха в обща кауза. Те ще почетат Националния празник на България с българска музика. Общата инициатива се провежда с подкрепата на Община Благоевград.

« 1 2 3 4 »  3885 материала в 259 страници

100 години от освобождението на Горна Джумая

Видео/Фото галерия

Почетни граждани на община Благоевград

Личности, удостоени със званието "Почетен гражданин" на община Благоевград

Костадин Руйчев Костадин Руйчев
Костадин Руйчев бе избран за Почетен гражданин на Благоевград

Руска Стоименова Руска Стоименова
Руска Стоименова стана Почетен гражданин на Благоевград

Димитър Бербатов Димитър Бербатов
Бербатов Почетен гражданин на Благоевград

Анкета

Какво бихте искали да се случи в община Благоевград?

РезултатиГласувай
Административен регистър Комисията по превенция и противодействие на корупцията (КППК)
Контакти | Връзки | Карта на сайта | Site in English