НачалоКонтактиНовиниКалендарАнкетиКарта на сайта

Новини

13.12.2017
Васко Кръпката разказва „Приказка за блуса и рокендрола“ в третата вечер на „Часът на приказния разказвач“
„Приказка за блуса и рокендрола“ продължава инициативата „Часът на приказния разказвач“. В третата поредна вечер Васил Георгиев- Васко Кръпката ще застане пред малките гости с хармоника и китара, за да разкаже поредната чудна история.

13.12.2017
Кметът д-р Атанас Камбитов: До дни полагаме релефна маркировка на улица „Славянска“, ще изградим изкуствени неравности и светофар
Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов заяви, че ще бъдат предприети допълнителни мерки за обезопасяване на движението по улица „Славянска“ в Благоевград, където вчера при ПТП загина 19-годишно момиче. Той пое ангажимент да бъде поставена релефна маркировка, да бъдат изградени изкуствени неравности, с цел ограничаване на скоростта на автомобилите, както и да бъде изграден светофар с бутон. “Не мога да се ангажирам с точен срок във връзка с направата на светофара, защото трябва да минем през съгласувателни режими, но ще се постараем той да бъде изграден в най-кратки срокове. Друг е въпросът доколко ще има ефект, ако не се спазват правилата за движение по пътищата“,

12.12.2017
Община Благоевград и фестивалът „Francofolies.Благоевград“ с приз „Туристическо събитие на годината“
Община Благоевград зае първо място в класацията за Годишните награди за туризъм, организирани от Министерството на туризма. Престижната награда е в категория „Туристическо събитие“ и е за организиране на фестивала „Francofolies.Благоевград“, което през 2017 година се проведе за трети пореден път и привлече над 30 хил. души.

12.12.2017
„Коледна приказка за най- малките“ завладя благоевградските деца в „Часът на приказния разказвач“
„Коледна приказка за най- малките“ завладя благоевградските деца в „Часът на приказния разказвач“. В приказния кът на Община Благоевград в ролята на разказвач се превъплъти капитанът на „Лудогорец“ Светослав Дяков. Десетки деца слушаха с голям интерес своя любим футболист. Той не само успя да спечели вниманието на публиката с красива коледна приказка, но на финала раздаде и награди за послушните зрители.

12.12.2017
Комисия по безопасност на движението заседава извънредно в Община Благоевград
Комисия по безопасност на движението заседава извънредно в Община Благоевград. Преди минути приключи съвещанието, на което бяха обсъдени възможности за подобряване на мерките за сигурност на пътя и предотвратяването на инциденти, с фатален край. Начало на комисията бе заместник- кметът на община Благоевград по строителство и сигурност инж. Емилия Тунева.

12.12.2017
Заместник- кметът Христина Шопова откри първата постановка за бебета в Благоевград
Заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград Христина Шопова откри куклен театър за бебета. Тя приветства малките посетители и техните родители на първата по рода си инициатива в областния център на Пиринско, част от Коледен фестивал 2017г. „ Благодаря Ви, че днес сте тук за да подкрепите една чудесна инициатива, която е новост за Благоевград.

12.12.2017
ДГ „Синчец“ – Благоевград се включи в Операция „Плюшено мече“
В навечерието на Коледните и Новогодишните празници родители, учители и деца от Детска градина „Синчец” в Благоевград ,се включиха в най-мащабната благотворителна Коледна кампания в България – Операция „Плюшено мече”. Обединени от благородната кауза всички участници заедно опаковаха и дариха подаръци на деца, отглеждани в Дом за медико-социални грижи за деца в Благоевград, на възраст от 3м. до 5г.

12.12.2017
Градска художествена галерия- Благоевград представя Традиционна изложба
Традиционна изложба по повод предстоящите коледно- новогодишни празници представя Градска художествена галерия- Благоевград. Откриването на изложбата е на 15 декември /петък/ от 18:00 часа.

12.12.2017
Капитанът на „Лудогорец“ Светослав Дяков чете приказки в Благоевград
Капитанът на „Лудогорец“ Светослав Дяков влиза в ролята на приказен разказвач. Днес от 18.00 часа благоевградчанинът ще представи пред любопитните малки слушатели „Коледна приказка за най- малките“.

12.12.2017
Децата на Благоевград творят в Детски коледен панаир
Детски коледен панаир отваря врати за поредна година в Благоевград. Инициативата започва на 16 декември/ събота/ и продължава до неделя, включително /17 декември/. За първи път Коледният панаир ще се проведе в сградата на Младежки дом Благоевград, организиран от Община Благоевград и фондация „EASY ART” с председател Станка Желева.

12.12.2017
Първи благотворителен турнир по мини футбол ще се проведе в Благоевград
Благотворителен Коледен турнир по мини футбол ще се проведе в Благоевград. Спортната инициатива започва на 16 декември /събота/ и ще продължи и в неделя /17 декември/. Турнирът е с начален час 9:00 часа, а теренът е в спортна зала „Скаптопара“.

11.12.2017
С изненади и усмивки започна „Часът на приказния разказвач“ в Благоевград
„Новите дрехи на царя“ бе първата приказка от най- обичаната инициатива в Коледен фестивал 2017 на Община Благоевград- „Часът на приказния разказвач“. Началото на поредицата от приказни вечери постави заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности на Община Благоевград Христина Шопова.

11.12.2017
Книгата „Етиопска приказка“ на Владимир Караджов ще бъде официално представена в Благоевград
Официално ще бъде представена книгата на Владимир Караджов „Етиопска приказка“. Премиерата ще бъде на 13 декември /сряда/ в Градска художествена галерия в Благоевград от 19:00 часа.

11.12.2017
Заместник-кметът на Благоевград Христина Шопова откри Работилница на Дядо Коледа
Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград Христина Шопова откри Работилница на Дядо Коледа. Тя поздрави ръководителите и участниците в инициативата, като им пожела успешна работа. „Изключително ми е приятно на днешния ден, за пета поредна година, да открия Работилница на Дядо Коледа.

11.12.2017
Постановка по Уди Алън в Драматичен театър „Никола Вапцаров“- Благоевград
Постановката „Секскомедия в лятна нощ“ от Уди Алън ще бъде представена на благоевградската сцена. Театралният спектакъл ще бъде игран на 13 декември / сряда/ от 19:00 часа в зала „Яворов“.

« 1 2 3 4 »  3760 материала в 251 страници

100 години от освобождението на Горна Джумая

Видео/Фото галерия

Почетни граждани на община Благоевград

Личности, удостоени със званието "Почетен гражданин" на община Благоевград

Свобода Бъчварова
Звание Почетен гражданин на Благоевград бе присъдено на писателката Свобода

Георги Гайдарджиев Георги Гайдаржиев
Георги Гайдаржиев Почетен гражданин на Благоевград

Костадин Ангов Костадин Ангов
Със званието „Почетен гражданин на Благоевград“ инж. Костадин АНГОВ беше удостоен с решение на Общинския съвет

Анкета

Какво бихте искали да се случи в община Благоевград?

РезултатиГласувай
Административен регистър Комисията по превенция и противодействие на корупцията (КППК)
Контакти | Връзки | Карта на сайта | Site in English