НачалоКонтактиНовиниКалендарАнкетиКарта на сайта

Новини

22.05.2018
Втори турнир по шахмат за хора със зрителни увреждания в Благоевград
СК "Достоен живот" и Община Благоевград ще бъдат домакини на Втори турнир по шахмат за хора със зрителни увреждания. Събитието ще се проведе от 25 до 27 май в базата на Университетски център Бачиново. Откриването е от 09.00 часа на 26 май 2018г.

22.05.2018
Традиционна изложба по повод 24 май представят в Градска художествена галерия – Благоевград
Над 90 произведения на изкуството ще бъдат показани в рамките на традиционна обща изложба по повод 24 май - Ден на българската просвета, култура и на славянската писменост и празника на Благоевград. Експозицията ще бъде открита на 23 май от 18:00 часа в Градска художествена галерия. Ще бъдат представени и непознати досега художници, които ще дебютират в ГХГ - Благоевград. Експозицията е жанрово богата и включва графика, керамика, дърворезба живопис, скулптура, приложно изкуство и фотографии.

21.05.2018
На официална церемония ще бъде обявено „Училище на годината – Благоевград 2018“
За поредна година две учебни заведения от Благоевград ще бъдат удостоени с отличието „Училище на годината“. Официалната церемония ще се проведе на 23 май в зала „Пейо Яворов“ от 19.00 часа. По традиция, програмата ще започне с почетно шествие на знамената от 18.30 часа, което ще тръгне от Съдебната палата в града, ще премине през Градската градина и ще стигне до входа на Регионална библиотека „Димитър Талев“. Кулминационната част от програмата е предаването на знамето от миналогодишните победители на новите призьори. В залата, освен обявяването на училищата победители, ще бъдат наградени и дейци за приноса им в развитието на културата, образованието и науката в община Благоевград.

21.05.2018
Общественият посредник на Благоевград с приемен ден
Общественият посредник на Благоевград доц. д-р Валентин Василев обяви приемен ден. Срещите с жителите на община Благоевград ще се провеждат всеки вторник от 13.30 часа до 17.00 часа в стая 410. Всеки гражданин може да осъществи връзка с доц. д-р Валентин Василев и на e-mail адрес: ombudsman_blgd@blgmun.com.

21.05.2018
Ансамбъл „Пирин“ представя „Пирине мой“ по повод 85 години от рождението на проф. Кирил Стефанов
Ансамбъл „Пирин“ ще подари един незабравим концерт на жители и гости на Благоевград. Утре (22 май), от 19.00 часа в зала „Пейо Яворов“ артистите ще се поклонят пред творчеството на проф. Кирил Стефанов и заедно с публиката ще почетат 85 години от рождението на твореца. Концерт- спектакълът „Пирине мой“ ще припомни незабравимите творби на композитора, диригента и дългогодишен главен художествен ръководител на ансамбъла.

19.05.2018
Бурни аплодисменти на финала на VI издание на „Тара-ра-бумбия”, зам.-кметът Христина Шопова връчи Почетни грамоти на Александър Морфов и Македонски народен театър
Бурни аплодисменти за актьорския екип на спектакъла на Александър Морфов „Ничия земя” в последната вечер от магията на Международния театрален фестивал „Тара-ра-бумбия”. Пълна зала и емоции дадоха ясна заявка, че с всяка година територията за млад театър се разраства. Благодарност към публиката, актьорите, екипа и участници в VI издание на „Тара-ра-бумбия” отправи заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности на Община Благоевград Христина Шопова.

19.05.2018
С изключителен пърформънс и присъствие на Иво Димчев закри осмата вечер на „Тара-ра-бумбия“
С изключително присъствие, глас, пърформанс светоизвестният Иво Димчев покори публиката на театралния фестивал „Тара-ра-бумбия“ в Благоевград. След премиера във виенския "Фолкстеатър" и представяне на фестивала One Dance Week Иво Димчев представи първия си албум "Скулптури" и пред благоевградската публика. Хореографът и пърформанс артист със световно признание Иво Димчев покори публиката със своя соло концерт. Парчетата, които изпълни съчетават оперната школовка на гласа му, който среща меланхолията на артисти като Anthony and the Johnstons и електронната музика.

18.05.2018
С „Добре дошли в България!“ посрещат последната вечер в „Тара-ра-бумбия“ в Благоевград
С „Добре дошли в България!“ започва последната вечер от VI издание на Международния театрален фестивал „Тара-ра-бумбия“. Срещата с Организация за съвременно изкуство и култура „36 Маймуни“ започва от 17.00 часа на 19 май (събота) в зала „Куклен театър“ на Младежки дом.

18.05.2018
Световноизвестната пиеса „Ничия земя” закрива VI издание на Международния театрален фестивал „Тара-ра-бумбия“ в Благоевград
Спектакълът на Македонски народен театър „Ничия земя“ поставя финалния щрих на VI издание на Международния театрален фестивал „Тара-ра-бумбия“. На 19 май (събота) от 19.00 часа на Голяма сцена на Драматичен театър „Никола Вапцаров“

18.05.2018
Благоевград е домакин на Регионален форум по водородни технологии „Код:Водород“
За първи път Община Благоевград е домакин на Регионален форум по водородни технологии, който ще се проведе на 31 май 2018 г. (четвъртък). Началото на програмата ще бъде поставено в 12:00 часа пред зала „22 септември“.

18.05.2018
Патриотичен конкурс за ученици се проведе в Благоевград
Конкурс, под надслов „С България в сърцето”, събра десетки ученици, преподаватели и граждани в залата на Регионалния исторически музей в Благоевград. Надпреварата се организира от културната институция, Община Благоевград и Регионалното управление на образованието. Поетичният рецитал на родолюбива тематика е посветен на 24-ти май и обедини учебните заведения в града. 15 училища определиха по един свой ученик, като всички участници бяха от пети до десети клас и се представиха със стихотворение. Те бяха оценявни от петчленно жури с председател Юлиана Христова-старши експерт по български език и литература в РУО.

18.05.2018
Международният театрален фестивал „Тара-ра-бумбия“ представя „В очакване на Годо“ в Благоевград
Театър „Азарян“ ще представи в Благоевград спектакъла „ В очакване на Годо“ като част от програмата на Международния фестивал „Тара-ра-бумбия“. Началото е от 18.00 часа днес (18 май) на Голяма сцена на ДТ „Никола Вапцаров“. Пиесата, написана от нобелиста Самюъл Бекет, е под режисурата на Деян Донков. Сценографията и костюмите са дело на Чавдар Гюзелев, а музика на Калин Николов. В ролите жители и гости на Благоевград ще видят Деян Донков, Иван Бърнев, Цветан Алексиев, Калоян Трифонов, Мартин Цолов.

18.05.2018
„Разделям двойки по домовете“ и „Лоши деца“ поднесоха на зрителите на „Тара-ра-бумбия“ различен поглед за живота
Постановките „Разделям двойки по домовете“ и „Лоши деца“ поднесоха на жители и гости на Благоевград един различен поглед за важни теми от живота. Режисьорското решение на проф. Здравко Митков, допълнено от сценографията и костюмите на Петър Митев, превода на Снежина Русинова-Здравкова и актьорската игра на Искра Донова, Михаил Билалов, Николай Луканов поднесоха една провокативна вечер, част от театралния фестивал „Тара-ра-бумбия“.

17.05.2018
Възможността, за спиране на водата на улица „Марица“ по време на ремонтните дейности, ще бъде сведена до минимум
Ще бъдат предприети всички необходими мерки възможността за спиране на водата по улица „Марица“ да бъде сведена до минимум. Това стана ясно на работна среща между представители на Община Благоевград, ВиК и фирмата изпълнител на обекта. В момента на място се извършват СМР дейности по проект „Благоустрояване на градската среда“.

17.05.2018
Заместник- кметът на Благоевград Христина Шопова и председателят на ОбС Радослав Тасков пожелаха успех на Випуск 2018
Заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград Христина Шопова и председателят на ОбС Радослав Тасков пожелаха успех и светло бъдеще на завършващите абитуриенти Випуск 2018. Зрелостниците се събраха пред зала „22 септември“, където си направиха общи снимки, след което с широки усмивки и знаковата табела „Аз обичам Благоевград“ се отправиха към LARGO MALL. На входа на търговския център те бяха посрещнати тържествено от Биг Бенд – Благоевград, което допринесе за празничното настроение на завършващите ученици и техните учители. За гостите на коктейла специално бе постлан червен килим, по който те преминаха.

« 1 2 3 4 »  4061 материала в 271 страници

100 години от освобождението на Горна Джумая

Видео/Фото галерия

Почетни граждани на община Благоевград

Личности, удостоени със званието "Почетен гражданин" на община Благоевград

Христо Велев Христо Велев
По предложение на Кмета, Общински съвет удостои Христо Велев със званието Почетен гражданин на Благоевград

Списък Почетен гражданин на Благоевград

Свобода Бъчварова
Звание Почетен гражданин на Благоевград бе присъдено на писателката Свобода

Анкета

Какво бихте искали да се случи в община Благоевград?

РезултатиГласувай
Административен регистър Комисията по превенция и противодействие на корупцията (КППК)
Контакти | Връзки | Карта на сайта | Site in English