НачалоКонтактиНовиниКалендарАнкетиКарта на сайта

Новини

18.10.2021
Местната комисия за борба с трафика на хора - Благоевград се включва в кампания за превенция на сексуалната експлоатация под надслов „Не си играй със съдбата им“
Стартира втора част от кампанията за превенция на трафика на хора, с фокус върху сексуалната експлоатация, под надслов „Не си играй със съдбата им“. Инициативата е организирана от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ и Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ) и е по повод Европейския ден за борба с трафика на хора, който отбелязваме днес, 18 октомври, и се провежда с подкрепата на EMPACT.

17.10.2021
Стартира разяснителна кампания във връзка с машинното гласуване в Благоевград
Жителите на Благоевград и малките населени места в общината ще имат възможност да се запознаят в детайли с процеса на машинното гласуване. За тази цел ще бъдат осигурени специализирани устройства с инсталирана демоверсия.

17.10.2021
Обща художествена изложба се открива в Благоевград в деня на Свети Лука – покровител на художниците
На 18.10.2021 г., от 18:00 часа, в Градската художествена галерия - Благоевград ще се открие обща художествена изложба на 30 автори, които ще покажат живопис, графика, приложно изкуство, скулптура. Изложбата има конкурсен характер. Наградите са осигурени от Община Благоевград, а призьорите са определени от тричленно жури. Кои ще бъдат наградени ще стане ясно на откриването на изложбата.

15.10.2021
Изграждане на Високотехнологична зона, обособяване на Еко и Фрийрайд зона „Картала“ и аквапарк с минерална вода – малка част от приоритетите на кмета Илко Стоянов за развитие на Благоевград
Кметът на Благоевград Илко Стоянов представи План за управление на Община Благоевград за периода 2021г. – 2023 г. Той включва три направления, а именно подготовка на проектна готовност на дългосрочни проекти, развитие на съществуващите ресурси, с които разполага Общината и прилагане на по-голям контрол върху общинските дружества и дейности.

15.10.2021
Общински съвет – Благоевград даде „зелена светлина“ за изработване на ПУП - ПРЗ за района на бившите казарми
По предложение на кмета Илко Стоянов, общинските съветници позволиха да бъде изработен Подробен устройствен план – План за регулация и застрояване за терена на бившите казарми, собственост на Община Благоевград. С 26 гласа „за“, 4 „против“ и 3 „въздържал се“ местните парламентаристи разрешиха на място да бъдат реализирани обекти с обществено значение, с което на практика се изпълнява постановление на Министерски съвет.

15.10.2021
Представят дебютната стихосбирка "Градът, старците, пътят" на младия благоевградчанин Герасим Балабанов-Геро
На 15.10.2021 г., в 17:30 часа, в Градската художествена галерия в Благоевград ще бъде премиерата на стихосбирката на младия благоевградчанин Герасим Балабанов-Геро "Градът, старците, пътят". Младият поет ще бъде представен от Владимир Каперски, стиховете ще бъдат поднесени от актьора Андраш Кончалиев. "Градът, старците, пътят" е дебютна стихосбирка за младия благоевградчанин, макар че той отдавна е изкушен от словото и е събрал над 280 страници с поезия, които доскоро е съхранявал в компютъра си, а неговата среща с читателите бе единствено чрез социалните мрежи. Днес е факт книжното издание на поезията на Герасим, когото всички наричат Геро.

15.10.2021
"Относителна реалност" в Регионалния исторически музей - Благоевград
Изложбата "Относителна реалност" се открива днес в Регионалния исторически музей – Благоевград, Зала „Временни изложби“, от 18.00 часа. Това е съвместна изложба на Анна Васева и Румен Дешев, включваща около 40 произведения – живопис, колажи, смесена техника.

14.10.2021
Секретарят на Община Благоевград и директорът на Дирекция „ИАО“ се срещат с жители на села, поводът е предстоящите анкети за предложения за кметски наместници
Секретарят на Община Благоевград Дейвид Арабаджиев и директорът на Дирекция „Информационно и административно обслужване“ Бойко Начев ще проведат информационни срещи с жителите на малки населени места в общината. Поводът за инициативата са предстоящите анкети за кметски наместници, които се организират по решение на кмета на областния център Илко Стоянов.

14.10.2021
Кметът Илко Стоянов посрещна световния шампион по борба Биляна Дудова в кабинета си
Кметът на Благоевград Илко Стоянов посрещна в кабинета си световния ни шампион по борба Биляна Дудова. С голяма гордост тя показа спечелените медал и пояс от първенството в Осло, Норвегия, което се проведе преди няколко дни.

14.10.2021
Образователни медиатори към Община Благоевград и доброволци преброяват кучетата в ромската махала
Масово преброяване на бездомните и домашните кучета ще се проведе в ромската махала в Благоевград. За целта доброволци, с помощта на образователните медиатори към Общината, ще осъществят лични срещи с представители на домакинствата в „Предел махала“, „Стара махала“ и „Нова махала“.

14.10.2021
Кметът Илко Стоянов определи местата за поставяне на агитационни материали
Със Заповед на кмета на община Благоевград Илко Стоянов са определени местата, на които е позволено поставянето на агитационни материали във връзка с предстоящите избори за президент и вицепрезидент на Република България и провеждането на избори за Народно събрание на Република България, насрочени за 14 ноември 2021 година.

13.10.2021
Кметът Илко Стоянов посрещна посланика на Германия, заедно посетиха новооткрития завод на „Оттобок“
Н.Пр. Кристоф Айххорн, посланик на Федерална република Германия посети днес Благоевград. Заедно с Илко Стоянов проведоха среща в сградата на Общинска администрация, където обсъдиха стратегически въпроси, свързани с развитието на града и малките населени места. Те коментираха подробности около предстоящото изграждане на Индустриална зона в Благоевград, както и концепция за създаване на допълнителни възможности за туризъм в общината.

13.10.2021
Форум гражданско участие проведе среща в Благоевград
Заместник- кметът по европейско развитие и иновации- Дамян Качулски и директор Дирекция „Култура и връзки с обществеността“ към Община Благоевград - Силвия Домозетска присъстваха на „Гражданска среща“ - Форум Гражданско Участие, което се проведе за втори път в Благоевград.

13.10.2021
Концерт на Детската музикална школа към Народно читалище „Никола Вапцаров“ и хоров концерт – част от честванията на 155-годишнината на читалището в Благоевград
На 14.10.2021 г. (четвъртък) от 18.30 часа на сцената в салона на Народно читалище „Никола Вапцаров-1866“ ще се представят бивши и настоящи възпитаници на класовете по пиано, цигулка и мандолина към Детската музикална школа на читалището. Като гост-изпълнители ще се изявят деца от Вокално студио „Фа диез“. Концертът е част от празничния събитиен календар по случай 155-годишнината на читалището.

12.10.2021
Кметът Илко Стоянов връчи грамоти от „Евро фолк 2021” на две фолклорни групи и техните ръководители
Кметът Илко Стоянов връчи грамоти по повод отличното представяне на фолк-фитнес „Ритмика“, мъжка фолклорна група „Айдара“ и техните ръководители. Грамотите са изготвени от организаторите на музикалния фестивал „Евро фолк 2021“ и са за съществен принос за съхранение и развитие на българските традиционни изкуства.

« 1 2 3 4 »  6246 материала в 417 страници

100 години от освобождението на Горна Джумая

Видео/Фото галерия

Почетни граждани на община Благоевград

Личности, удостоени със званието "Почетен гражданин" на община Благоевград

Костадин Руйчев Костадин Руйчев
Костадин Руйчев бе избран за Почетен гражданин на Благоевград

Георги Гайдарджиев Георги Гайдаржиев
Георги Гайдаржиев Почетен гражданин на Благоевград

Руска Стоименова Руска Стоименова
Руска Стоименова стана Почетен гражданин на Благоевград

Анкета

Какво бихте искали да се случи в община Благоевград?

РезултатиГласувай
Административен регистър Комисията по превенция и противодействие на корупцията (КППК)
Контакти | Връзки | Карта на сайта | Site in English