НачалоКонтактиНовиниКалендарАнкетиКарта на сайта

Новини

20.04.2017
Община Благоевград и V СУ „ Георги Измирлиев” тържествено ще отбележат 166 години от рождението на Георги Измирлиев
С ритуал по полагане на цветя Община Благоевград и V СУ „Георги Измирлиев” ще отбележат 166 години от рождението на Георги Измирлиев- Македончето.

20.04.2017
Общинските съветници одобриха финансирането на нова компостираща инсталация
Общинските съветници решиха да бъдат отпуснати средства от бюджета за участие на Община Благоевград в дейности, свързани с изграждане на компостираща инсталация и инсталация за предварително третиране, част от Регионалната система за управление на отппадъците.

20.04.2017
Посланикът на Франция в България Ерик Льобедел: Благоевград ще бъде включен в списък с градове от цял свят, в които се провеждат 100-те най-значими събития на франкофонията
Благоевград ще бъде включен в списък с градовете, в които се организират 100-те най-големи събития на франкофонията в цял свят. Това стана ясно по време на среща между кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов и посланика на Франция в България н.пр. Ерик Льобедел

19.04.2017
Общински куклен театър- Благоевград с премиера „Халифът щърк“
Общински куклен театър-Благоевград ще представи премиерата „Халифът щърк“ по едноименна приказка на Вилхелм Хауф. Постановката ще бъде играна на 20 април от 18:00 часа в Младежки дом.

19.04.2017
Турнир по водно спасяване ще се проведе в Благоевград
Турнир по водно спасяване ще се проведе на 22 и 23 април в закрития плувен басейн в Спортен комплекс „Пирин” - Благоевград. Инициативата, която е под патронажа на кмета на общината д-р Атанас Камбитов, ще стартира в 15:00 часа в първия ден от уикенда. Турнирът ще продължи и в неделя от 10:00 часа.

19.04.2017
„Стаички“ и изложба от колекцията на Националната галерия ще бъдат представени в рамките на Третото издание на „Пролетен фестивал за съвременно изкуство“
Третото издание на „Пролетен фестивал за съвременно изкуство“ стартира на 20 април в Благоевград. Началото ще бъде дадено с изложбата „Стаички“, която ще бъде представена от 12:00 часа в къща ,,Св. Лука“ в старинния квартал "Вароша".“

19.04.2017
Благоевград посреща грации от различни клубове по художествена гимнастика за Първи турнир „Приятели на КХГ „Пирин“
Над 200 деца от различни клубове по художествена гимнастика ще вземат участие в Първи турнир „Приятели на КХГ „Пирин“ и Благоевград“. Състезанието ще се проведе на 23 април от 10:00 часа в зала „Скаптопара“.

19.04.2017
За поредна година Община Благоевград ще бъде домакин на кръг от Национален рали шампионат по планинско изкачване „Благоевград-2017“
За поредна година в Благоевград ще се проведе втори кръг от Национален рали шампионат по Планинско изкачване „Благоевград- 2017“. На 22 и 23 април пътят към Делвино ще се превърне в състезателно трасе на високите скорости и спортните коли.

18.04.2017
Община Благоевград стартира кампании за извозване на опасни и битови отпадъци
Община Благоевград стартира кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Тя ще бъде в рамките на два дни - 24 и 25 април. За целта се организира мобилно извозване на отпадъци от няколко пункта в града. Безплатно ще се приемат живак и живаксъдържащи уреди , лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали, мастила и замърсени опаковки, фармацевтични продукти с изтекъл срок на годност.

18.04.2017
Легендарната рок група „Сигнал” идва за концерт в Благоевград
Многобройните фенове на рок бандата ще станат свидетели на мащабното шоу. Очакват се гости от благоевградска област и от цялата страна да подкрепят любимата си група и да чуят вечните им хитове „Да те жадувам"

18.04.2017
Балет „Арабеск“ идва на гости в Благоевград с впечатляващ спектакъл
Балет „Арабеск“ пристига в Благоевград за да представи впечатляващия спектакъл „Carmen collection”. Жители и гости на Благоевград ще могат да се насладят на красивите танцови съчетания на 19 април от 19:00 часа в зала „Яворов“.

16.04.2017
Хиляди светлини озариха небето над Благоевград в нощта на Великден, жители и гости чуха „Христос Воскресе” от храм „Въведение Богородично”
Уникални цветове обагриха 33-метровия кръст над Благоевград в нощта на Възкресение Христово. Те бяха съчетани със звука на Света литургия, която бе отслужена в храма „Въведение Богородично” и в същото време се чуваше в целия град. За втора поредна година общинското ръководство превърна светлия християнски празник, за жителите и гостите на Благоевград, в едно съчетание от вяра и красота.

15.04.2017
Биг Бенд – Благоевград поздрави жители и гости на града с концерт преди Великден
Музикантите от Биг Бенд – Благоевград зарадваха жители и гости на Благоевград с предвеликденски концерт. Под диригентството на Борис Янев, те изпълниха богат музикален репертоар, пред събралата се публика на площад „Македония“. В програмата се включиха и солистите Милан Георгиев и София Арабаджиева. Концертът на Биг Бенд- Благоевград е част от богатата културна програма по повод Великден.

14.04.2017
Биг Бенд- Благоевград с музикален поздрав за Великден
Община Благоевград ще поднесе музикален поздрав към жителите и гостите на града с „Великденски концерт“ на Биг Бенд -Благоевград. Събитието ще се състои на 15 април от 11:00 часа на пл. „Македония“ .

13.04.2017
Дневен център за деца и възрастни хора с увреждания „Зорница“ в Благоевград боядисваха яйца на Велики четвъртък
В ДЦДВУ „Зорница“ Велики четвъртък или Червен четвъртък се превърна в истинско забавление. С помощта на заместник- кмета по култура и хуманитарни дейности към Община Благоевград Христина Шопова, потребителите от центъра боядисваха яйца в навечерието на големия християнски празник - Великден.

« 1 2 3 4 »  3377 материала в 226 страници

100 години от освобождението на Горна Джумая

Видео/Фото галерия

Почетни граждани на община Благоевград

Личности, удостоени със званието "Почетен гражданин" на община Благоевград

Георги Гайдарджиев Георги Гайдаржиев
Георги Гайдаржиев Почетен гражданин на Благоевград

Списък Почетен гражданин на Благоевград

Димитър Бербатов Димитър Бербатов
Бербатов Почетен гражданин на Благоевград

Анкета

Какво бихте искали да се случи в община Благоевград?

РезултатиГласувай
Административен регистър Комисията по превенция и противодействие на корупцията (КППК)
Контакти | Връзки | Карта на сайта | Site in English