НачалоКонтактиНовиниКалендарАнкетиКарта на сайта

Новини

16.03.2017
Шест дами гостуват „Заедно“ в Градската художествена галерия в Благоевград
Изложба живопис „Заедно“ ще бъде подредена в Градската художествена галерия в Благоевград на 17 март . Официалното откриване ще бъде от 18.00 часа.

15.03.2017
Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград с богата пролетна програма
Възпитаниците на Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград се подготвят за богата пролетна програма и редица участия.

14.03.2017
След дни започва подаване на заявленията за прием в детските градини в Благоевград
Остава една седмица до началото на подаване на заявленията за прием в детските градини. Със Заповед на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов кампанията за записването на деца за прием в детските градини за учебната 2017-2018 година започва от 20 март и ще продължат до 7 април. Тази година в община Благоевград се очаква да бъдат приети общо 650 деца, разпределени в 26 първи групи в детските градини.

14.03.2017
Започна кастрене на дървета в Благоевград
Започна ежегодното пролетно кастрене на дървета в Благоевград. Ще бъдат обхванати детските заведения в общината,улици и малки населени места. Комисия, назначена от кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, огледа и направи списък с всички дървета, които трябва да бъдат окастрени.

12.03.2017
Учениците от ПМГ -Благоевград с най-много златни медали по баскетбол
Възпитаници на ПМГ „Акад. С. Корольов“спечелиха три златни медала в състезанията по баскетбол, в рамките на „Ученически игри“ 2017 г.

09.03.2017
По разпореждане на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов ремонтират ДГ „Синчец“
По разпореждане на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов започват ремонтни дейности на ДГ „Синчец“ в кв. „Грамада“.

09.03.2017
Община Благоевград обяви конкурс за назначаване на държавни служители
Община Благоевград обяви конкурс за назначаване на трима инженери. Минималните изисквания към кандидатите, както и списък с необходимите документи за кандидатстване могат да бъдат открити на сайта на Община Благоевград blgmun.com, в секция „Структура“, „Конкурси незаети длъжности“.

08.03.2017
Директори на детски градини: Благодарим на д-р Камбитов за грижата към децата на Благоевград
Кметът увери директорите,че възнагражденията ,които ще получава персонала в детските градини са съобразени изцяло с националния колективен договор,считано от дата 1януари, но по-важното според него, че въпреки намаления с 98 брой деца, което води до намаление на държавната субсидия с 205 000 лева, Общината ще осигури финансиране и няма да допусне съкращаване на хората работещи в детските градини.

08.03.2017
Община Благоевград с пореден спечелен проект „Пространство за равен шанс“, обхваща и малките населени места
Управляващият орган на ОП „Развитие на човешките ресурси“ одобри проект за подобряване на социалните услуги на територията на града и малките населени места в община Благоевград. Той е насочен към осигуряване на възможност за трудова реализация на хора с увреждания и техните семейства.

07.03.2017
Клуб по художествена гимнастика „Пирин“- Благоевград с множество медали в началото на спортната година
13 медала спечелиха талантливите грации от Клуб по художествена гимнастика „Пирин“- Благоевград от първото си участие за годината. Те успяха да впечатлят жури и публика в I Национален турнир по художествена гимнастика „Ангелите на България“, който се проведе в зала „Арена Армеец“ в столицата- „Angels Cup“.

07.03.2017
Кметът Камбитов с рационални решения за проблемите в село Изгрев
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов пое ангажимент да бъде изградена мултифункционална спортна площадка 3 в 1 в село Изгрев. Необходимостта от съоръжението бе обсъдено по време на среща между д-р Камбитов, кметът на селото Йордан Китанов и представители на Селския съвет

07.03.2017
По разпореждане на кмета Камбитов част от улиците в село Покровник са обновени
Състоянието на голяма част от уличната мрежа в село Покровник е подобрено, след разпореждане на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов.

07.03.2017
Камерна опера- Благоевград с реверанс към дамите по повод 8 март
Камерна опера- Благоевград ще поднесе на дамите два концерта по повод 8 март. Първият е днес, в навечерието на самия празник. Той ще се състои в Камерна зала на благоевградската опера от 18.30 часа.

04.03.2017
Благоевград се поклони пред делото на Тодор Александров
С ритуал по полагане на цветя бяха отбелязани 136 години от рождението на революционера Тодор Александров в Благоевград. В честването се включиха заместник-кметът на Благоевград Иво Николов, представители на политически партии, общественици и граждани. По време на церемонията бяха припомнени част от делото и живота на българския национален герой.

03.03.2017
Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов: 3 март не е празник, а съдба
С военни почести и тържествена програма бяха отбелязани 139 години от Освобождението на България от турско робство в Благоевград. Хиляди жители и гости на областния център се включиха в честванията по повод един от най-големите национални празници на Република България - 3 март. Те бяха приветствани от кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов, който произнесе трогателно слово, припомняйки славния подвиг на националните герои.

« 1 2 3 4 »  3310 материала в 221 страници

100 години от освобождението на Горна Джумая

Видео/Фото галерия

Почетни граждани на община Благоевград

Личности, удостоени със званието "Почетен гражданин" на община Благоевград

Свобода Бъчварова
Звание Почетен гражданин на Благоевград бе присъдено на писателката Свобода

Костадин Ангов Костадин Ангов
Със званието „Почетен гражданин на Благоевград“ инж. Костадин АНГОВ беше удостоен с решение на Общинския съвет

Димитър Бербатов Димитър Бербатов
Бербатов Почетен гражданин на Благоевград

Анкета

Какво бихте искали да се случи в община Благоевград?

РезултатиГласувай
Административен регистър Комисията по превенция и противодействие на корупцията (КППК)
Контакти | Връзки | Карта на сайта | Site in English