НачалоКонтактиНовиниКалендарАнкетиКарта на сайта

Новини

21.06.2017
Сборни групи в детските градини в Благоевград приемат децата през цялото лято
Децата в детските градини на територията на община Благоевград ще могат да посещават дежурни групи през лятото. Те се сформират за периода от 10.07.2017 до 08.09.2016 г, със Заповед на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов. Целта е родителите да бъдат улеснени, въпреки сезона на отпуските.

20.06.2017
Планова профилактика на водопроводни мрежи и съоръжения на населени места в Община Благоевград ще се извърши от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД
„Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград ще извърши планова профилактика /почистване и дезинфекция/ на резервоарите и водопроводната мрежа на населените места, които обслужва на територията на област Благоевград / за община Благоевград- селски райони/.

19.06.2017
Кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов подписа в Министерство на регионалното развитие и благоустройството поредния договор по проект по ОП „Региони в растеж 2014-2020”
Кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов подписа поредния договор за безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020”.

19.06.2017
Детски театрален фестивал „Талантино“ празнува 5-годишен юбилей с богата програма в Благоевград
Започва петото юбилейно издание на детския театрален фестивал „Талантино“ от 19.00 часа. Началото ще бъде дадено на 20 юни /вторник/ в Младежки дом. Първото представление на фестивала ще бъде на арт асоциация ,,Водолей“ от град София с представлението ,,Ние врабчетата“ по Йордан Радичков.

18.06.2017
Над 30 000 души се събраха пред сцената на „Francofolies. Благоевград“ 2017 заедно с Imany и Parov Stelar
Над 30 000 души пяха и танцуваха по време на третото издание на Francofolies. Благоевград“, което се проведе в новоизградения парк „Македония“. Публиката видя и чу световно известни звезди, които пристигнаха в България, специално за участието си във фестивала. „Francofolies. Благоевград“ нареди Благоевград в списъка със 100-те най-големи събития от цял свят, популяризиращи френскоезичната култура през 2017 г., по проекта „Голямата обиколка“. Инициативата е на френската държава и е под патронажа на президента на Република Франция. Тази година тя подбира 100 големи събития от 5-те континента, които влизат в списъка за посещение на приятелите на франкофонията от цял свят. Инициатива е на Министерството на външните работи във Франция, чийто представител Анн Дюрюфле бе посрещната в Благоевград от кмета д-р Атанас Камбитов. Градоначалникът приветства и многохилядната публика.

17.06.2017
Младежки модул „Francofolies. Благоевград“ събра над 100 български и френски ученици в Благоевград
Над 100 участници от България и Франция се включиха в Младежки модул „Francofolies. Благоевград“ , който се стартира днес в зала „22 септември“ и ще продължи през целия ден. Форумът се организира в рамките международния фестивал за съвременна франкофонска музика „FRANCOFOLIES. Благоевград“.

16.06.2017
Третото издание на Франкофоли в Благоевград с концерти на Имани и Паров Стелар Входът е свободен за всички жители и гости на града
Големите звезди на тазгодишното издание на фестивала „Франкофоли“, на 17 юни, са световнопопулярната френската соул певица Имани и любимата на българската публика електро суинг банда Паров Стелар. Преди тях ще подгряват една от водещите групи на македонската алтернативна сцена „Фолтин“. Това стана ясно на пресконференция днес, по време на която кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов, зам.-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова и директорът на френския фестивал Фредерик Шарпай, разкриха детайли за събитието.

16.06.2017
Официално бе открит новопостроения парк „Македония“ в Благоевград
С водосвет бе открит новия парк „Македония“ в Благоевград. Ритуалът за здраве и благоденствие бе отслужен от свещениците от благоевградския храм „Въведение Богородично“ отец Петър и отец Кирил.

15.06.2017
Въвежда се временна организация на движението в Благоевград за двете музикални събития- „Франкофоли. Благоевград“ и Наградите на БГ Радио по разпореждане на кмета Камбитов
По разпореждане на кмета на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов са взети мерки за безпроблемното осъществяване на движението в Благоевград по време на двете грандиозни музикални събития- Наградите на БГ Радио и „Франкофоли. Благоевград“. Въвежда се временна организация на движението, която започва от 16 юни. Движението за всички моторни превозни средства и масовия градски транспорт се спира в двете посоки по ул. „Александър Стамболийски“, в участъка от кръстовището с бул. „ Свети Димитър Солунски“ до кръговото кръстовище с ул. „14 полк“ за периода от 09:00 часа на 16 юни / петък/ до 06:00 часа на 18 юни / неделя/.

15.06.2017
„Работилничка за кукли“ отваря врати в Благоевград
Утре, 16 юни (петък) от 10:00 часа „Работилничка за усмивки“ ще отвори врати за малчуганите и техните родители. Фоайето пред салона на Куклен театър- Благоевград ще се превърне в сцена за изява на малки и големи.

14.06.2017
Звездите на българската музика раздават автографи в Благоевград
Звездите на българската музика ще раздават автографи на своите тийн почитатели в Благоевград. Точно преди началото на едно от най- значимите музикални събития в България- Годишните музикални награди на БГ Радио, най- верните фенове ще имат възможност да се срещнат със своите любимци. Идолите на хиляди тийнейджъри ще се срещнат с тях в 20.30 часа на 16 юни във оформената ВИП зона.

14.06.2017
Само и единствено в Благоевград! ВХОД СВОБОДЕН за жители и гости на града за третото издание на мащабния фестивал „Франкофоли“ и Годишните музикални награди на БГ радио
И тази година традицията в Благоевград продължава – входът за най-мащабните музикални събития “ Francofolies. Благоевград“ и Годишните музикални награди на БГ Радио е абсолютно свободен за жители и гости на града. Всички меломани имат гарантиран достъп и през двете фестивални вечери, без за това да е необходимо да притежават пропуски и покани.

14.06.2017
Започна обратното броене! Благоевград става столица на БГ и световна музика
С изключително нетърпение жители и гости на Благоевград очакват най- значимите музикални събития от българската и световна сцени. Началото на двудневен маратон от хитове, поставят звездите на българската музика с Наградите на БГ Радио. Изключителен спектакъл на ново място. Това са само част от изненадите, които започват на 16 юни от 21.00 часа в новия парк „Македония“, района на бившите казарми.

14.06.2017
Богата съпътстваща програма обгръща Благоевград по време на най- големите музикални събития в страната
Богата съпътстваща програма придружава най- големите музикални събития, които ще се случат само и единствено в Благоевград на 16 и 17 юни- Годишните музикални награди на БГ Радио и „Франкофоли. Благоевград“. Мини Арт Фест идва в областния център на Пиринско.

14.06.2017
Община Благоевград отбеляза 161 години от рождението на Димитър Благоев
Община Благоевград отбеляза 161 години от рождението на Димитър Благоев. Ритуалът по полагане на цветя се състоя пред паметника на Димитър Благоев- Дядото. В знак на почит в церемонията се включиха заместник- кметът по икономика и финанси Иво Николов, представители на учебни заведения, културни институции и граждани.

« 1 2 3 4 »  3502 материала в 234 страници

100 години от освобождението на Горна Джумая

Видео/Фото галерия

Почетни граждани на община Благоевград

Личности, удостоени със званието "Почетен гражданин" на община Благоевград

Георги Гайдарджиев Георги Гайдаржиев
Георги Гайдаржиев Почетен гражданин на Благоевград

Свобода Бъчварова
Звание Почетен гражданин на Благоевград бе присъдено на писателката Свобода

Костадин Руйчев Костадин Руйчев
Костадин Руйчев бе избран за Почетен гражданин на Благоевград

Анкета

Какво бихте искали да се случи в община Благоевград?

РезултатиГласувай
Административен регистър Комисията по превенция и противодействие на корупцията (КППК)
Контакти | Връзки | Карта на сайта | Site in English