НачалоКонтактиНовиниКалендарАнкетиКарта на сайта

Новини

23.07.2017
Благоевградската общественост почете 75-годишнината от смъртта на поета Никола Вапцаров
Благоевградската общественост почете 75 години от смъртта на поета Никола Вапцаров с ритуал по полагане на цветя. Пред барелефа на Вапцаров, разположен на фасадата на Драматичен театър „Никола Вапцаров”, се поклониха представители на Община Благоевград, представители на политически партии, общественици, граждани. Актьорът от ДТ „Никола Вапцаров” Николай Кимчев припомни част от творчеството на Вапцаров чрез стихотворението”История”.

21.07.2017
Община Благоевград и Общностен център „Ранно детско развитие“ представят проект „Услуги за ранно детско развитие в Община Благоевград“
Проект „Услуги за ранно детско развитие в Община Благоевград“ ще бъде представен на начална пресконференция. Тя ще се състои на 25 юли от 10.00 часа в зала № 5 в сградата на Общината.

21.07.2017
Благоевградската общественост ще почете 75 години от смъртта на поета Никола Вапцаров
С ритуал по полагане на цветя, благоевградската общественост ще почете 75години от смъртта на поета Никола Вапцаров. Церемонията ще се проведе на 23 юли от 10.00 часа пред барелефа на Вапцаров, разположен на фасадата на Драматичен театър „Никола Вапцаров”. Ще бъдат припомнени моменти от живота и делото на поета, оставил след себе си „Прощално“, „Пролет“ и много други творби.

20.07.2017
Още 53 сгради одобрени по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в Благоевград в Благоевград
Нови 53 сгради са одобрени по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в Благоевград. Финансирането на дейностите попада в предвидените 2 млрд. лева за реализиране на Програмата. Сградите се намират, както в централна градска част, така и в кварталите на Благоевград.Предстои изготвяне на обследване за установяване на техническите характеристики и съставяне технически паспорт за обектите. Дейностите ще продължат с реализиране на СМР, на база сключени договори между Община Благоевград и Сдружението на собствениците.

20.07.2017
Въвежда се символичен вход на въжения парк в Благоевград
Символична такса и обновено работно време бяха въведени за въжения парк в местността „Бачиново“ в Благоевград. Паркът ще работи от понеделник до четвъртък от 11.00 до 20.00 часа, а в дните петък, събота и неделя от 10.00 до 20.00 часа. Билети ще се взимат от специален автомат, за да може да се спазва реда в парка. Решението за въвеждане на такса за ползване на съоръжението е гласувано единодушно на сесия на Общински съвет, като съответно са направени и облекчения за желаещите жители и гости на града да ползват атракциона.

20.07.2017
ФК „Динамо Загреб“ отново пристигат в Благоевград за участие в Международен детски футболен турнир
Футбулистите на ФК „Динамо Загреб“ отново ще пристигнат в Благоевград за участие в V юбилейно издание на Международен детски футболен турнир. През 2016 година играчите на гранда, родени през 2004 спечелиха финал, заедно с „Цървена звезда“, които станаха финалисти за набор 2003. Спортистите от една от най-добрите школи в Европа за втора поредна година избраха да покажат умения в Благоевград, заради отличните условия и възможности, които предлага общината.

18.07.2017
С едноминутно мълчание Благоевградската общественост отбеляза 180 години от рождението на Васил Левски
Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов положи венец пред паметника на Васил Левски по повод 180 години от рождението на Апостола. В честванията се включиха още народният представител Даниела Савеклиева, областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, председателят на ОбС-Благоевград Радослав Тасков,

17.07.2017
С богата програма Благоевград ще отбележи 180 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски
Благоевград ще отбележи 180 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски с тържествен ритуал по полагане на цветя пред бюст- паметника на революционера. Жители и гости на Благоевград ще отдадат почит и ще се преклонят пред героизма на Левски на 18 юли от 10.00 часа на площад „Васил Левски”. Богатата програма в памет на Васил Левски продължава в 10:30 часа с рецитал в Регионална библиотека ‚Димитър Талев“- Благоевград.

16.07.2017
Над 250 плувни надежди показаха спортен хъс в Държавното лично отборно първенство по плуване в Благоевград
Официално бе закрито Държавното лично отборно първенство по плуване „Деца“ 12- годишни. Състезанието се проведе в рамките на три дни ,а домакин на събитието бе спортен комплекс „Пирин“- Благоевград. В Държавното лично отборно първенство по плуване „Деца“ 12- годишни взеха участие 37 отбора от плувни клубове от цялата страна и над 256 състезатели.

12.07.2017
Започват ремонтни дейности на улиците в малките населени места в община Благоевград
Започват ремонтните дейности по улиците в малките населени места в община Благоевград. Кметът д-р Атанас Камбитов назначи Комисия, която ще обхожда малките населени места, за да изготви списък с належащите за ремонт улици. Комисията включва и кметовете и кметски наместници по съответните места. Ремонтните дейности ще започнат с улиците, които се нуждаят най- спешно от възстановяване. Жителите в малките населени места могат да подават сигнали и на „Горещия телефон“ на Община Благоевград - 073/88 44 34, всеки ден от понеделник до петък, от 8.30 до 17.30 часа. Комисията ще разглежда постъпилите запитвания и след проверка, ще бъдат предприети действия.

12.07.2017
Представиха проект „Инвестиции в подобряване качеството на образователната среда в Благоевградска професионална гимназия”
На встъпителна пресконференция бе представен Проект „Инвестиции в подобряване качеството на образователната среда в Благоевградска професионална гимназия”, Административен Договор № BG16RFOP001-3.002-0030-C01, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

11.07.2017
Държавно лично отборно първенство по плуване ще се проведе в Благоевград
Държавно лично отборно първенство по плуване „Деца“ 12-годишни ще се проведе от 14 юли до 16 юли в закрития плувен басейн в Спортен комплекс „Пирин“- Благоевград. Официалното откриване на събитието е от 17:00 часа на 14 юли.

10.07.2017
Започват летни занимания по проект „Услуги за ранно детско развитие в община Благоевград“
Лятно училище започва от днес по проект „Услуги за ранно детско развитие в община Благоевград“ за услуга „Допълнителна педагогическа подготовка за повишаване на училищната готовност на децата за равен старт в училище“ по ОП „Развитие на човешките ресурси“ BG05M9OP001-2.004. Проектът се осъществява по Приоритетна ос „Намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване“.

10.07.2017
Благоевградският Ансамбъл „Пирин“ и техните наследници от ФТА „Пиринче“ с високи отличия от Международни фестивали
Ансамбъл „Пирин“ бе отличен с първа награда за цялостно представяне на Международен фоклорен фестивал „Награда Белград“. Благоевградските артисти грабнаха и специална награда за хореография в столицата на Република Сърбия. В събитието взеха участие ансамбли от Русия, Гърция, Пуерто Рико, Аржентина, Турция, Индия, Румъния, Литва, България, Полша и Черна гора, Сърбия.

10.07.2017
Представиха проекта „Изграждане на социални жилища в IV-ти микрорайон“ в Благоевград
На встъпителна пресконференция днес бе представен проектът „Изграждане на социални жилища в IV- ти микрорайон“. Той се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“, Процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG16RFOP001-1.001-039 “Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014 – 2020 г.”, Инвестиционен приоритет „Социална инфраструктура“.

1 2 3 »  3532 материала в 236 страници

100 години от освобождението на Горна Джумая

Видео/Фото галерия

Почетни граждани на община Благоевград

Личности, удостоени със званието "Почетен гражданин" на община Благоевград

Руска Стоименова Руска Стоименова
Руска Стоименова стана Почетен гражданин на Благоевград

Костадин Руйчев Костадин Руйчев
Костадин Руйчев бе избран за Почетен гражданин на Благоевград

Георги Гайдарджиев Георги Гайдаржиев
Георги Гайдаржиев Почетен гражданин на Благоевград

Анкета

Какво бихте искали да се случи в община Благоевград?

РезултатиГласувай
Административен регистър Комисията по превенция и противодействие на корупцията (КППК)
Контакти | Връзки | Карта на сайта | Site in English