НачалоКонтактиНовиниКалендарАнкетиКарта на сайта

Новини

17.01.2020
Кметът на община Благоевград инж. Румен Томов ще открие нова сграда и детски площадки към Детска градина № 8 „Вечерница" – Благоевград, изградени по проект „Обновяване и модернизация на образователната инфраструктура в Благоевград”
Церемонията ще се състои на 21 януари 2020г., от 11:30 часа, в Детска градина № 8 „Вечерница“ ( ул. ,,Григор Пърличев“ №15.)

17.01.2020
Кметът на община Благоевград инж. Румен Томов откри обект ,,Пето СУ "Георги Измирлиев" – Благоевград
Кметът на община Благоевград инж. Румен Томов откри обект Пето СУ "Георги Измирлиев" – Благоевград. Събитието се състоя днес от 11,00 часа. На церемонията присъстваха кметът на община Благоевград инж. Румен Томов, секретарят на община Благоевград Мария Стойнева, директорът на Пето СУ „Георги Измирлиев“ Мария Котева, гости, учители и ученици.

17.01.2020
Честваме Антоновден!

16.01.2020
Кметът инж. Румен Томов на среща относно замърсяването на въздуха обяви: Има издадена заповед за нерегламентирано изгаряне на отпадъци и отделяне на вредни емисии в атмосферата, санкцията за търговци е в размер до 4000 лв , за физически лица до 3000 лв.
Община Благоевград ще организира съвместна среща с регионалните органи на Министерство на околната среда и водите – РИОСВ и Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ за предприемане на мерки за чист въздух.

16.01.2020
Изложба “Махатма Ганди – сила на Истината” в Градска Художествена галерия - Благоевград
Изложбата “Махатма Ганди – сила на Истината” бе открита за първи път в галерия “Оборище 5” - София през септември 2019, с голям успех. Предстои второто й представяне - в Градска Художествена галерия - Благоевград, на 17 януари 2020г., от 18:00ч., с премиера на висококачествен художествен каталог на творбите - с представяне на авторите и тяхната рефлексия за Ганди. Ще се прожектира и филма на Александър Богданов, направен специално за проекта, с интервюта на участниците в него.

15.01.2020
Кметът на община Благоевград инж. Румен Томов ще открие обект ,,Пето СУ "Георги Измирлиев" – Благоевград, финансиран по проект „Обновяване и модернизация на образователната инфраструктура в Благоевград”
Церемонията ще се състои на 17 януари 2020г., от 11:00 часа, в Пето СУ „Георги Измирлиев“ (ул. "Христо Чернопеев" – № 16)

15.01.2020
Кметът на община Благоевград инж. Румен Томов откри изцяло обновената материално – техническа база на Трето ОУ „Димитър Талев“
В Благоевград днес се състоя официална церемония по откриване на изцяло обновената материално- техническа база на Трето ОУ „Димитър Талев“. Кметът инж. Румен Томов, заедно с училищния директор Михаил Спасов и управителя на фирмата изпълнител на проекта Радослав Костов прерязаха лентата и откриха обновената и модернизирана база.

14.01.2020
Мръсният въздух отново на дневен ред в община Благоевград
Във връзка с поетия от Кмета на Община Благоевград ангажимент за съдействие със справянето с един от най – важните проблеми за Благоевград – замърсяването на атмосферния въздух Ви уведомяваме, че на 16 януари 2020г., от 14:00ч. в зала №5 в сградата на Община Благоевград ще се състои среща между Инициативния комитет на протестно движение „Не искам да дишам сажди в Благоевград“ и инж. Румен Томов. На срещата ще присъстват и инж. Диана Стефанова - главен експерт „Еколог“ и членове от комисията по устройство на територията, комунално-битово обслужване, екология и транспорт.

14.01.2020
Кметът инж.Румен Томов се срещна с кметове и кметски наместници в община Благоевград
Кметът инж. Румен Томов проведе среща с кметове и кметски наместници в община Благоевград. На втората поред среща присъстваха 20 управници на населени места. Кметът инж. Румен Томов поздрави присъстващи с новата 2020 година с пожелания за здраве и спорна работа. Градоначалникът и зам.кметът по финанси и икономика Ясен Попвасилев, съобщиха добрата новина, че има предвидени в бюджета 152 000 лв за кметствата.

14.01.2020
Директорът на Камерна опера Благоевград Бойко Цветанов сам е депозирал заявление за прекратяване на трудовото му правоотношение с община Благоевград
Трудовият договор ще бъде прекратен по взаимно съгласие, считано от 15 януари 2020г. Кметът инж. Румен Томов е приел депозираната от него оставка.

14.01.2020
Община Благоевград кандидатства за безвъзмездно финансиране с проектно предложение „Рекултивация на общинското депо за неопасни отпадъци на територията на Община Благоевград“
Проектът се финансира по Процедура BG16M1OP002-2.010 „Рекултивация на депа за закриване, предмет на процедура по нарушение на правото на ЕС по дела С-145/14“, по Приоритетна ос 2 на Оперативна програма „Околна среда” 2014 – 2020 г.

13.01.2020
Кметът на община Благоевград инж. Румен Томов се срещна днес с експерти на ООН - Ейми Фигуеро и Мери Тейлър, по проект „Укрепване на капацитета на националните и местните власти за формулиране и прилагане на жилищни политики и стратегии“
Кметът на община Благоевград инж. Румен Томов се срещна днес с експерти на ООН - Ейми Фигуеро и Мери Тейлър, по проект „Укрепване на капацитета на националните и местните власти за формулиране и прилагане на жилищни политики и стратегии“. Чрез програма „Хабитат“ се разглежда темата за проследяване на интегрираните инвестиции в градовете и жилищната политика в няколко държави - България, Малайзия, Бахрейн, Ангола и Парагвай.

13.01.2020
Кметът инж. Румен Томов ще открие обект „Трето ОУ „Димитър Талев“, финансиран по проект „Обновяване и модернизация на образователната инфраструктура в Благоевград"

13.01.2020
Благоевград отбеляза 142 години от рождението на великия български поет - Пейо Яворов
Заместник - кметът по „Култура и хуманитарни дейности“ д-р Василиса Павлова, заместник - областният управител Иван Стоянов, председателят на Общински съвет – Андон Тодоров, общински съветници и благоевградската общественост отбелязаха 142 години от рождението на поета Пейо Яворов. В знак на признателност към делото и личността на П.Яворов, се състоя ритуал по поднасяне на венци и цветя пред бюст-паметника в градската градина. Ученици от IX ОУ ,, Пейо К. Яворов“ Благоевград – Мария Козарева, Кристина Жишкина и Елена Дулева, припомниха биографията на поета П.Яворов и рецитираха едно от емблематичните му стихотворения ,,Две хубави очи“.

13.01.2020
ЧЕСТВАМЕ 142 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ПЕЙО ЯВОРОВ

1 2 3 »  5064 материала в 338 страници

100 години от освобождението на Горна Джумая

Видео/Фото галерия

Почетни граждани на община Благоевград

Личности, удостоени със званието "Почетен гражданин" на община Благоевград

Списък Почетен гражданин на Благоевград

Димитър Бербатов Димитър Бербатов
Бербатов Почетен гражданин на Благоевград

Свобода Бъчварова
Звание Почетен гражданин на Благоевград бе присъдено на писателката Свобода

Анкета

Какво бихте искали да се случи в община Благоевград?

РезултатиГласувай
Административен регистър Комисията по превенция и противодействие на корупцията (КППК)
Контакти | Връзки | Карта на сайта | Site in English