НачалоКонтактиНовиниКалендарАнкетиКарта на сайта

Новини

18.09.2019
Д-р Атанас Камбитов бе отличен в конкурса „Кмет на годината“, получи приз в категория “Социална община“
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов бе отличен с приз в категория „Социална община“ в конкурса „Кмет на годината“, организиран от Портала на българските общини КМЕТА.БГ. Наградата бе връчена на официална церемония в НДК от Ваня Манова, мениджър в „MasterCard“. „Благодаря за наградата! Всички ние строим ежедневно, строим детски градини, училища, спортни зали, плувни басейни, площади, улици, паркове, депа, пречиствателни станции. Правим го, за да подобряваме условията за живот в нашите общини! Това, което засяга, обаче, най-пряко най-уязвимата част от българското общество, а именно хората в нужда, е социалната политика. Тези хора имат нужда, различна, от тази на всички останали. Радвам се, че оценихте целенасочената политика на Община Благоевград в тази посока. Има за какво да получим наградата!

18.09.2019
МРРБ и Община Благоевград с обществена консултация по Програмата за ТГС България - Македония
Управляващият орган по Програмата за трансгранично сътрудничество между Република България и Република Северна Македония стартира разработката на Програмата за трансгранично сътрудничество между двете държави за следващия програмен период 2021 – 2027 г.

18.09.2019
Кметът на Благоевград д-р Камбитов направи първа копка на модерна спортна площадка в 8 СУ "Арсени Костенцев"
Учениците на 8 СУ "Арсени Костенцев" скоро ще тренират на модерна, отговаряща на всички изисквания спортна площадка. Днес кметът на Община Благоевград - д-р Атанас Камбитов и училищният директор Сергей Биров направиха първа копка за изграждане на съоръжението. Проектът ще се реализира със съвместното финансиране на Община Благоевград и Министерството на образованието и науката.

18.09.2019
Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов проведе консултации за определяне състава на Секционни избирателни комисии
Кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов проведе консултации с представители на парламентарно представените партии и коалиции в 44-то НС и коалицията, която има избрани с нейната кандидатска листа членове на Европейския парламент от Р България. за определяне състава на Секционни избирателни комисии. Консултациите са във връзка с произвеждането на избори за общински съветници и за кметове, насрочени за 27 октомври 2019 г. По време на срещата беше определено и квотното разпределение за подвижната избирателна секция, в случай на необходимост за сформирането й.

17.09.2019
Министър Димов и кметът на Благоевград д-р Камбитов откриха модерно депо за битови отпадъци
Министърът на околната среда и водите Нено Димов и кметът на община Благоевград - д-р Атанас Камбитов прерязаха лентата на новото депо в благоевградското село Бучино. Двамата откриха изграденото модерно съоръжение по проект „Регионална система за управление на отпадъците, регион Благоевград, обслужваща общини Благоевград, Симитли Рила, Кочериново и Бобошево – I етап“.

16.09.2019
Започва поетапно асфалтиране на улиците „Вардар“, „Дойран и „Шар Планина в Благоевград, временно ще бъде променен маршрутът по линия №7 от градски транспорт
От днес започва цялостно преасфалтиране на улица „Вардар“ в Благоевград. Тя е една от трите улици в района, които скоро ще имат изцяло нова настилка. След ул. „Вардар“, ще бъде положен асфалт и по „Дойран“ и „Шар Планина“. Заради ремонтите дейности временно ще бъде променен маршрутът по линия №7 от Градския транспорт.

16.09.2019
Кметът д-р Атанас Камбитов откри новата учебна 2019/2020 година в Благоевград
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов откри новата учебна година в ПГСАГ „Васил Левски“ и V СУ „Георги Измирлиев“. Той поздрави учениците, техните учители и родители.

14.09.2019
Община Благоевград се включи активно в кампанията „Да изчистим България заедно“
Представители на общинска администрация подкрепиха активно кампанията „Да изчистим България заедно“, организирана от БТВ. В инициативата се включиха и заместник-кметовете инж. Емилия Тунева и Иво Николов. Бяха сформирани няколко групи, които обхванаха различни места на града. Кампанията бе подкрепена и от стотици доброволци,ученици и студенти.

13.09.2019
Ръководители на дипломатически мисии и представителства на международни организации с висока оценка за Благоевград
Ръководителите на дипломатически мисии и представителства на международни организации, които вчера пристигнаха в Благоевград, посетиха културно-исторически обекти във възрожденския квартал „Вароша“. Домакинът на Корпуса, кметът д-р Атанас Камбитов, организира опознавателна обиколка, като им представи „Измирлиевата къща“, обновената галерия „Свети Лука“, както и Регионален исторически музей, където бе подредена изложба.

13.09.2019
Заместник-кметът Зорница Кралева представи успешни практики на Община Благоевград по време на международна среща в Хърватия
Заместник-кметът по европейски проекти и програми на Община Благоевград Зорница Кралева взе участие в официално събитие, организирано от Европейската комисия – Главна дирекция „Регионално развитие“ в гр. Осиек, Хърватия. Темата на форума бе „Устойчиви инвестиции в Устойчиво градско развитие – подготовка за следващия програмен период в България, Хърватия и Румъния“.

12.09.2019
Ръководители на дипломатически мисии и представителства на международни организации бяха посрещнати от кмета д-р Атанас Камбитов в Благоевград Ръководители на дипломатически мисии и представителства на международни организации бяха посрещнати от кмет
Ръководители на дипломатически мисии и представителства на международни организации бяха посрещнати от кмета д-р Атанас Камбитов в Благоевград

12.09.2019
Община Благоевград за поредна година се включва в Националната кампанията „Да изчистим България заедно”
Община Благоевград ще се включи в продължението на кампанията „Да изчистим България за един ден“, стартирала през 2011 г. и организирана от БТВ. Желаещите да се включат в мащабната инициатива в Благоевград могат да го направят на 14 септември. Инициативата е с начален час 08:00 и ще продължи през целия ден.

11.09.2019
Община Благоевград асфалтира улица „Брод“
Цялостно асфалтиране на улица „Брод“ се извършва в Благоевград. Дейностите са заложени в Капиталовата програма на Община за 2019 година.

11.09.2019
Ръководители на дипломатически мисии и представителства на международни организации пристигат в Благоевград
Ръководители на дипломатически мисии и представителства на международни организации, акредитирани в Република България, ще посетят Благоевград на 12 и 13 септември. Дипломатическият корпус ще бъде посрещнат от кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и от областния управител Бисер Михайлов на 12 септември в 17.30 часа на площад „Георги Измирлиев“. Посещението на дипломатическия корпус е организирано със съдействието на Министерството на външните работи.

10.09.2019
Община Благоевград вдъхва нов живот на галерия „Свети Лука“
Община Благоевград извършва ремонт на емблематичната галерия „Свети Лука“, намираща се в квартал „Вароша“. Това се налага заради недоброто състояние на помещенията. Положена е нова саморазливна замазка на пода, направена е хидроизолация, отстранени са течове по фасадата и вътрешната част на сградата.

1 2 3 »  4947 материала в 330 страници

100 години от освобождението на Горна Джумая

Видео/Фото галерия

Почетни граждани на община Благоевград

Личности, удостоени със званието "Почетен гражданин" на община Благоевград

Димитър Бербатов Димитър Бербатов
Бербатов Почетен гражданин на Благоевград

Георги Гайдарджиев Георги Гайдаржиев
Георги Гайдаржиев Почетен гражданин на Благоевград

Христо Велев Христо Велев
По предложение на Кмета, Общински съвет удостои Христо Велев със званието Почетен гражданин на Благоевград

Анкета

Какво бихте искали да се случи в община Благоевград?

РезултатиГласувай
Административен регистър Комисията по превенция и противодействие на корупцията (КППК)
Контакти | Връзки | Карта на сайта | Site in English