НачалоКонтактиНовиниКалендарАнкетиКарта на сайта

Новини

22.02.2019
Община Благоевград с предупреждение към гражданите относно прогнозата за времето и силни снеговалежи
Обявена е първа степен на опасност- „код жълт”на територията на цялата страна за 23 февруари 2019 година. Община Благоевград предупреждава жителите и гостите на града за силни снеговалежи, придружени с ъс силен североизточен вятър ( скорост 14-19м/сек. и пориви 24м/сек.), главно в планинските райони, ще създават условия за виелици и навявания. Очаква се образуване на неравномерна снежна покривка 5-10 см по планинските проходи. Информацията е от Национален оперативен център на ГДПБЗН- МВР относно прогноза за времето от НИМХ-БАН и МЦ на ВВС. Община Благоевргад апелира гражданите да бъдат внимателни!

22.02.2019
Представиха проект „Интегриране на трансграничното значение на историческите и археологически ценности на България и Гърция в една устойчива тематична туристическа дестинация” в Благоевград
На встъпителна пресконференция бе представен трансграничен проект „Интегриране на трансграничното значение на историческите и археологически ценности на България и Гърция в една устойчива тематична туристическа дестинация“ с акроним „Култура без граници“. На церемонията присъстваха заместник- кметът Христина Шопова; Анастасиос Зафеиридис и Панайотис Кавартинас от Министерство на вътрешните работи, Р Гърция; Мелитос Константинос- кмет на община Амфиполи, Гърция; Василис Цекеридис, член на екипа по проекта от технически консултант; Мария Алтини, член на екипа на проекта за технически консултанти на PB2; проф. Йордан Гошев- декан на Факултета по изкуства, ЮЗУ „Неофит Рилски“ и други.

22.02.2019
Общински фонд „Култура” ще подпомага успешни проекти на Неправителствени организации
Общински съвет-Благоевград гласува и прие предложение за създаването на общински фонд "Култура", както и правилник за неговата работа.

22.02.2019
На редовно заседание на ОбС- Благоевград бе приета Система за прием в първи клас на общинските училища на територията на община Благоевград
На редовно заседание на ОбС- Благоевград, местните парламентаристи приеха, с мнозинство Система за прием в първи клас на общински училища на територията на община Благоевград.

22.02.2019
БЕЗПЛАТНИ ОБУЧЕНИЯ ЗА БЪДЕЩИ ПРЕДПРИЕМАЧИ ПО ЕВРОПРОЕКТ
„Всичко е в нашите ръце“ – под това мото премина информационно-мотивационната среща за стартиране на успешен собствен бизнес по проект „Устойчиви и качествени работни места чрез подкрепа за развитие на предприемачеството“, на която Областен информационен център – Благоевград беше домакин. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски социален фонд. Бенефициент по проекта е „Делина Консулт“ ООД.

21.02.2019
РАЗВИВАТ СОЦИАЛНАТА ИКОНОМИКА С ПРОЕКТ ПО INTERREG V-A ГЪРЦИЯ – БЪЛГАРИЯ
Благоевград беше домакин на конференция по проект „Занаяти и социална икономика: Движеща сила за растеж чрез социално включване в Трансграничния регион“, с акроним „SocialCrafts“. Проектът се финансира по Програма за сътрудничество INTERREG V-A Гърция – България 2014-2020 г. и е на стойност 557 166 евро, съобщават от Областен информационен център – Благоевград.

21.02.2019
Пресконференция за представяне на трансграничен проект КУЛТУРА БЕЗ ГРАНИЦИ
Пресконференция за представяне на трансграничен проект КУЛТУРА БЕЗ ГРАНИЦИ На 22 февруари 2019 г. (петък), от 11:00 часа, в зала №5 в сградата на Общинска администрация Благоевград ще се проведе пресконференция за представяне на проект „Интегриране на трансграничното значение на историческите и археологически ценности на България и Гърция в една устойчива тематична туристическа дестинация”, с акроним: „Култура без граници“, финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A “Гърция-България” 2014-2020".

21.02.2019
"Работилница на Баба Марта" отворя врати в Градската художествена галерия – Благоевград
За поредна година в „Работилница на Баба Марта“ децата на Благоевград ще покажат своите умения. От 25 до 28 февруари, деца от различни детски градини и учебни заведения ще изпитат въображението си при изработката на традиционни мартеници.

20.02.2019
Кметът д-р Атанас Камбитов направи оглед на ДГ №8 „Вечерница“ и дворното място преди старта на СМР дейностите
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов направи оглед на детска градина „Вечерница“ и дворното място преди старта на СМР дейностите по проект „Обновяване и модернизация на образователната инфраструктура в Благоевград“.

20.02.2019
ОИЦ- Благоевград продължава своята дейност с проект „Осигуряване функционирането на Областен информационен център- Благоевград през периода 2019-2021“
Областен информационен център – Благоевград ще продължи да развива своята дейност, свързана със запознаване и информиране на широката общественост за възможностите, които предоставят ЕСИФ по нов проект.

20.02.2019
Експерти разясняват как да стартираме успешен самостоятелен бизнес
Желаете да стартирате самостоятелен бизнес, но не знаете от къде да започнете? Областен информационен център – Благоевград ви кани на информационно-мотивационна среща на тема „Как да стартирам успешно самостоятелен бизнес?“, на която ще бъде представена полезна и конкретна информация за това как да развием бизнес идея, какви знания и умения са необходими на предприемача, защо са важни консултациите и какви са възможностите за участие в различни безплатни обучения. Присъстващите ще могат да споделят своите идеи и да получат съдействие за тяхното реализиране.

19.02.2019
Кметът д-р Атанас Камбитов положи венец в знак на признателност пред бюст-паметника на Васил Левски
Кметът д-р Атанас Камбитов се поклони пред паметта на Дякона по време на възпоменателна церемония на площад „Васил Левски“. По повод 146 години от обесването на Апостола глава сведоха още Даниела Савеклиева- народен представител от 44-то Народно събрание,областният управител Бисер Михайлов, зам.-областният Иван Стоянов, Радослав Тасков- председател на ОбС- Благоевград, общественият посредник на община Благоевград- доц.д-р Валентин Василев, заместник- кметът Христина Шопова, представители на културни институти и политически партии, общественици, ученици, граждани.

19.02.2019
Стартираха „Ученически игри 2019“ в Благоевград
Стартира първи етап на „Ученически игри 2019“ в Благоевград. Игрите започнаха на 12 февруари, като вече се проведоха финалите в шахмата, където ПМГ „Сергей Корольов“ стана шампион.

18.02.2019
Кметът Камбитов подари триколка на първото бебе в Благоевград за 2019 година
Първото бебе за 2019 година в Благоевград- Кристиян получи триколка, подарък от кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов. „Нека има безгрижно детство и много късмет. Здраве и благоденствие за цялото семейство!“, пожела кметът д-р Камбитов в дома на новороденото момче.

15.02.2019
Музикалните титани Маргарита Хранова и Орлин Горанов излизат на една сцена с децата на Благоевград
Съвместна продукция с Маргарита Хранова, Орлин Горанов и децата на Благоевград ще бъде представена на сцена в Благоевград. Събитието ще се проведе на 25 февруари в зала „Пейо Яворов“ от 19.00 часа.

1 2 3 »  4520 материала в 302 страници

100 години от освобождението на Горна Джумая

Видео/Фото галерия

Почетни граждани на община Благоевград

Личности, удостоени със званието "Почетен гражданин" на община Благоевград

Руска Стоименова Руска Стоименова
Руска Стоименова стана Почетен гражданин на Благоевград

Костадин Руйчев Костадин Руйчев
Костадин Руйчев бе избран за Почетен гражданин на Благоевград

Христо Велев Христо Велев
По предложение на Кмета, Общински съвет удостои Христо Велев със званието Почетен гражданин на Благоевград

Анкета

Какво бихте искали да се случи в община Благоевград?

РезултатиГласувай
Административен регистър Комисията по превенция и противодействие на корупцията (КППК)
Контакти | Връзки | Карта на сайта | Site in English