НачалоКонтактиНовиниКалендарАнкетиКарта на сайта

Новини

14.12.2018
Ансамбъл „Пирин“ и ансамбъл „Добруджа“ „Заедно на една сцена“ в Благоевград
Със съвместни коледни концерти „Заедно на една сцена“, съставите на ансамбъл „Пирин“ и ансамбъл „Добруджа“ ще зарадват благоевградската публика. Музикалните събития ще се проведат в зала „Пейо Яворов“ на 20 декември, като първият концерт ще започне в 18.00 часа, а вторият от 20.00 часа.

14.12.2018
Деца от ДГ „Усмивка“ с тържество, посветено на доброто
Децата от ДГ „Усмивка“ представиха пъстро тържество под надслов „Пролет по никое време“. Празникът бе посветен на доброто. На него бяха поканени родители, учители и директори на общинските детски заведения в Благоевград. Преоблечени като снежинки, снежни човеци и горски животни, малчуганите показаха наученото в детската градина. С помощта на своите учители, те рецитираха стихчета и пяха коледни песни.

14.12.2018
Биг Бенд- Благоевград и музикално училище „Престо“ със съвместен Коледен концерт
Биг Бенд- Благоевград и музикално училище „Престо“ представят съвместен коледен концерт. Музикалното събитие ще се проведе днес, 14 декември от 18.30 часа в ДТ "Никола Вапцаров".

14.12.2018
Изложбата „Премъдростта Божия в творчеството на Борис Георгиев“ на ГХГ- Варна и Национална галерия- София гостува в Благоевград
Изложбата „Премъдростта Божия в творчеството на Борис Георгиев“ гостува в Благоевград. Експозицията е на Градска художествена галерия- Варна и Национална галерия- София. Официалното откриване ще бъда на 26 декември от 17.00 часа в залите на РИМ –Благоевград. Експозицията показва творби на художника от фондовете на Национална галерия – София, ГХГ- Варна.

14.12.2018
Общински куклен театър и историята за Пепеляшка идват в последната вечер на „Часът на приказния разказвач“
Пета поредна вечер децата на Благоевград ще слушат и гледат интересна история, разказана от актьори. Този път в ролите влизат артистите от Куклен театър- Благоевград, които ще пресъздадат приказката „Пепеляшка“.

13.12.2018
Актьорите Игор и Иван забавляваха децата в „Часът на приказния разказвач“
С детско шоу актьорите Игор и Иван забавляваха малчуганите в четвъртата вечер на „Часът на приказния разказвач“. Те бяха подготвили забавни фокуси, приказни истории и детска дискотека. Малките зрители с интерес гледаха шоуто на двамата артисти, които вложиха целия си талант в името на детските усмивки.

13.12.2018
Туристически културно-информационен център Благоевград отвори врати на ново място
Туристически културно- информационен център Благоевград е с нова локация в центъра на града. Той се намира на площад „Георги Измирлиев“ до входа на зала „22 септември“.

13.12.2018
Детско шоу и много изненади очакват децата на Благоевград в четвъртата вечер на „Часът на приказния разказвач“
Детско шоу с Игор и Иван очаква децата в четвъртата вечер на поредицата „Часът на приказния разказвач“. То ще започне тази вечер в 18.00 часа във фоайето на Община Благоевград.

13.12.2018
Изложба „Лицата на града“ бе открита в Благоевград
Заключителната изложба на факултета по журналистика в Американски университет в България "Лицата на града" бе открита в Регионален исторически музей. Експозицията ще остане на място до 18 декември.

12.12.2018
„Часът на приказния разказвач“ пренесе децата на Благоевград в „Нощта преди Коледа“
При голям интерес протече третата вечер на най-обичаната инициатива от децата на Благоевград „Часът на приказния разказвач“. Днес за малчуганите се погрижиха актьорите от ДТ „Никола Вапцаров“- Благоевград. Те представиха приказната постановка „Нощта преди коледа“.

12.12.2018
Благоевград е домакин на Втори благотворителен турнир по мини футбол „Скапто Къп“ 2018
Благотворителен Коледен турнир по мини футбол под надслов „SccaptoCup” ще се проведе в Благоевград. Спортната инициатива ще бъде в рамките на 3 дни, от 21 декември /петък/ и ще продължи до неделя /23 декември/. Турнирът е с начален час 18.00 часа, а теренът е в спортна зала „Скаптопара“.

12.12.2018
Благотворителна изложба „Благословена да е ръката, която дарява“ беше открита в VIII СУ в Благоевград
Традиционната изложба-базар под надслов „Благословена да е ръката, която дарява“ беше открита в VIII СУ „Арсений Костенцев“. Инициативата е посветена на Рождество Христово и се провежда за 15-ти път. Събраните средства са предназначени за подпомагане на деца в неравностойно положение от училището. Коледната експозиция ще остане отворена до 19.12.2018 г.

12.12.2018
Работилницата на Дядо Коледа отново отваря врати в Благоевград
За поредна година Работилницата на Дядо Коледа отваря врати в Благоевград. Детският кът за забавление и работа е позициониран в Градска художествена галерия. Официалното откриване ще бъде на 17 декември /понеделник/ от 11:00 часа. Инициативата ще продължи до 21 декември, всеки ден от 09:00 до 17:00 часа.

12.12.2018
Над 150 деца ще вземат участие в традиционния плувен турнир „Дядо Коледа“ в Благоевград
Над 150 деца ще се включат в традиционния турнир по плуване „Дядо Коледа" в Благоевград. Състезанието ще се проведе на 15 декември от 10:00 часа в закрития плувен басейн на Спортен комплекс „Пирин".

12.12.2018
Държавна опера- Бургас изправи на крака благоевградската публика с впечатляващия балет „Лешникотрошачката“
Държавна опера- Бургас представи впечатляващо балетно изпълнение на „Лешникотрошачката“ пред жители и гости на Благоевград.

1 2 3 »  4407 материала в 294 страници

100 години от освобождението на Горна Джумая

Видео/Фото галерия

Почетни граждани на община Благоевград

Личности, удостоени със званието "Почетен гражданин" на община Благоевград

Костадин Ангов Костадин Ангов
Със званието „Почетен гражданин на Благоевград“ инж. Костадин АНГОВ беше удостоен с решение на Общинския съвет

Руска Стоименова Руска Стоименова
Руска Стоименова стана Почетен гражданин на Благоевград

Свобода Бъчварова
Звание Почетен гражданин на Благоевград бе присъдено на писателката Свобода

Анкета

Какво бихте искали да се случи в община Благоевград?

РезултатиГласувай
Административен регистър Комисията по превенция и противодействие на корупцията (КППК)
Контакти | Връзки | Карта на сайта | Site in English