НачалоКонтактиНовиниКалендарАнкетиКарта на сайта

Новини

06.03.2021
1164.73 лв. бяха събрани днес от благотворителния турнир организиран от Община Благоевград и СК "SPS" по повод 143 години свободна България
Любен Милев, заместник-кмет по обществен ред сигурност и спорт, награди участниците, като ги поздрави и им благодари за проявената подкрепа и съпричастност. Иван Станчев, общински съветник от БСП, награди гостите от град Кюстендил, спечелили бронзовите медали, а легендарния вратар на "Пирин", Кирил Стойков, връчи приза за “Най-добър вратар”.

05.03.2021
ВЪВ ВРЪЗКА С ПРОВЕЖДАНЕТО НА ИЗБОРИ ЗА НАРОДНО СЪБРАНИЕ,НАСРОЧЕНИ ЗА 04 АПРИЛ 2021 г., УВЕДОМЯВАМЕ ИЗБИРАТЕЛИТЕ, ЧЕ:
Избирател, чийто постоянен и настоящ адрес са в различни населени места, може да поиска да бъде вписан в избирателния списък по настоящ адрес. Условие за вписване на избирателя в избирателен списък по настоящ адрес е регистрацията на настоящия адрес в съответното населено място.

05.03.2021
Със своя заповед кметът на община Благоевград инж. Румен Томов определи местата за поставяне на агитационни материали
Със своя заповед кметът на община Благоевград инж. Румен Томов определи местата за поставяне на агитационни материали по време на предизборната кампания, а именно:

05.03.2021
Днес се проведе извънредно заседание на Общински съвет Благоевград с 11 точки в дневния ред
На днешното заседание Общинският съвет прие ОТВОРЕНА КОНЦЕПЦИЯ ЗА РАЗВИТИЕТО НА БЛАГОЕВГРАДСКА ОБЛАСТ ЗА ПЕРИОДА 2021 – 2040 г. Тя бе представеная пред съветниците от професор Тадаръков, който е един от създателите й. В подкрепа на концепцията в залата становище от името на ръководствата на университетите прочете адв. Йордан Стоянов, който също е част от екипа, изработил концепцията. Инж. Захари Донев също подкрепи концепцията, отбелязвайки важността от приемането й и отговорността на общинските съветници.

05.03.2021
Днес 05.03.2021г . в 10.30 ч. в зала №5 на Община Благоевград в изпълнение на Заповед № 65 от 25.02.2021г. се проведе заседание на комисия, назначена от Кмета на община Благоевград по реда на чл. 23, ал.1 от Закона за народните читалища
В работата на комисията взеха участие представители на девет читалища от община Благоевград и Ваня Колчагова-главен юрисконсулт в отдел „ ПНО“ в Община Благоевград. Комисията беше ръководена от избрания от нея председател г-н Илиян Юручки- секретар на Народно читалище „ Никола Й.Вапцаров-1866“ гр .Благоевград.

05.03.2021
На 6. и 7. март 2021 година в спортна зала „Скаптопара“ ще се състои Международният турнир по художествена гимнастика „ЗЛАТНА КУПА ПИРИН“
На 6. и 7. март 2021 година в спортна зала „Скаптопара“ ще се състои Международният турнир по художествена гимнастика „ЗЛАТНА КУПА ПИРИН“, включен в календара на Българска федерация по художествена гимнастика. Участие ще вземат 280 грации от СК "Тракия" Пловдив, СК "Левски-Триадица ", СК "Виктория" Перник, СК "Ритмика" София, София, СК "Радея" Дупница, СК "Велбъжд" Кюстендил, СК "Левски-Илиана" София, СК "Олимп" Кюстендил, СК "Левски" София, СК „Олимпия-74" София, СК "Олимпик" Кюстендил и домакините от КХГ „Пирин“.

05.03.2021
На 6. и 7. март 2021 година Община Благоевград и ПК „Пирин“ ще бъдат домакини на IV международен турнир по плуване „ПИРИН-БЛАГОЕВГРАД“
Участие ще вземат 450 състезатели от 28 от най-силните клубове в цялата страна, както и гости „Вардар“ Скопие, Р. Северна Македония. Състезанието ще се проведе при строго спазване на противоепидемичните мерки. Откриването ще се състои на 6. март 2021 г. /събота/ с начало 16.45 ч.

05.03.2021
По повод Трети Март, Националния празник на България, Община Благоевград съвместно със СК „SPS“ организира благотворителен турнир по футбол
Основната цел е събиране на средства за подпомагане на нашия съгражданин Петър Стоев, който се нуждае от спешна операция във Франция. Всеки, който иска да помогне на Петър, може да го направи и чрез посочената по-долу сметка, както и чрез кутия за дарения на място.

05.03.2021
Обявена е Покана към Неправителствените организации за номиниране на представители в състава на Съвета за сътрудничество за овладяване популацията на безстопанствени кучета на територията на Община Благоевград
Съветът ще осигурява сътрудничество на местно равнище относно грижата за безстопанствените животни, начина на трайно намаляване на тяхната популация, отглеждането, развъждането и търговията с кучета, както и организиране и провеждане на информационни и образователни кампании в духа на съвременните европейски и национални хуманни и правни норми. Заявление за участие в Съвета за сътрудничество могат да подадат юридически лицa с нестопанска цел за общественополезна дейност, работещи в сферата на защита на животните и които отговарят на условията в чл. 2 от Механизма за избор на представителите на юридическите лица с нестопанска цел и техни заместници в състава на Съвета за сътрудничество за овладяване на популацията на безстопанствените кучета на територията на Община Благоевград.

04.03.2021
Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Банка ДСК, Mastercard и Cloudcart обединяват сили в помощ на бизнеса, изправен пред предизвикателството COVID-19, чрез инициативата „Успешни заедно. Развий своя бизнес онлайн“
Ако дигитализацията на бизнесите доскоро бе препоръчителна за развитието им, то в сегашния контекст на ограничения, тя се превърна в ключова стъпка за оцеляването им и затова проектът ще спонсорира и ще предостави напълно безплатно 130 едногодишни абонамента за онлайн магазин в платформата CloudCart.

04.03.2021
Благоевградската общественост отбеляза 140 години от рождението на Тодор Александров
Заместник-кметовете на община Благоевград инж. Венелин Трошанов, Ясен Попвасилев и Любен Милев, общественици и граждани положиха венци и цветя пред бюст-паметника на Тодор Александров в знак на признателност по повод 140 години от рождението на българския революционер и водач на ВМОРО.

04.03.2021
Благоевградската общественост ще отбележи 140 години от рождението на Тодор Александров
На 04.03.2021 г., от 11:00 часа, пред бюст – паметника на Тодор Александров, ще се проведе ритуал по полагане на венци и цветя в знак на признателност по повод 140 години от рождението на българския революционер и водач на ВМОРО. Във връзка с удължената епидемиологична обстановка в цялата страна събитието ще се проведе при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

03.03.2021
Благоевградската общественост отбеляза тържествено Националния празник на Република България, 3. март
Поредица от събития, посветени на 143 години от Освобождението на България от османско иго, се проведоха в Благоевград. Празничният ден започна с панихида за загиналите за Освобождението на България от османско иго и бяха положени цветя на паметния знак на майор Иван Павлович Орлински, който се намира в двора на църквата „Въведение Богородично“.

02.03.2021
Днес във фоайето на Младежки дом Благоевград възпитаниците от школите към ЦЛТРДБ представиха Музикално-поетична композиция
Днес във фоайето на Младежки дом Благоевград възпитаниците от школите към ЦЛТРДБ представиха Музикално-поетична композиция под надслов ,, На теб, Българийо свещена...“. На събитието присъства кмета на община Благоевград, инж. Румен Томов, който се наслади на прекрасните изпълнения на талантливите деца.

02.03.2021
Четири благоевградски села, детски и учебни заведения получиха финансиране от МОСВ
Благоевградските села Логодаж, Бело поле, Рилци и Покровник спечелиха по 10 000 лв. финансиране от конкурса „Обичам природата и аз участвам“, който бе обявен от Министерство на околната среда и водите и ПУДООС в рамките на кампанията „Чиста околна среда 2021“. Кметовете, написали и внесли проектите, ще използват финансирането за детски кътове, места за отдих и спорт, както и за облагородяване на зелени площи.

1 2 3 »  5786 материала в 386 страници

100 години от освобождението на Горна Джумая

Видео/Фото галерия

Почетни граждани на община Благоевград

Личности, удостоени със званието "Почетен гражданин" на община Благоевград

Костадин Руйчев Костадин Руйчев
Костадин Руйчев бе избран за Почетен гражданин на Благоевград

Списък Почетен гражданин на Благоевград

Димитър Бербатов Димитър Бербатов
Бербатов Почетен гражданин на Благоевград

Анкета

Какво бихте искали да се случи в община Благоевград?

РезултатиГласувай
Административен регистър Комисията по превенция и противодействие на корупцията (КППК)
Контакти | Връзки | Карта на сайта | Site in English