НачалоКонтактиНовиниКалендарАнкетиКарта на сайта

Новини

15.03.2018
Започна подаването на заявления за прием в детските градини в Благоевград
Със Заповед на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов кампанията за записването на деца за прием в детските градини тази година започва от днес /15 март/ и ще продължи до 10 април. Подаването на заявления се извършва в съответното учебно заведение. Тази година в община Благоевград се очаква да бъдат приети близо 600 деца, разпределени в 24 първи групи и 110 деца в 5 яслени групи в детските градини.

14.03.2018
Община Благоевград с богата програма и много изненади за жители и гости на града до края на март
Община Благоевград е подготвила богата програма за жителите и гостите на областния център. В културния афиш, до края на март, са включени различни спектакли, както и един от най- търсените фестивали „Bluess&Jazz Blagoevrgad”.

14.03.2018
Община Благоевград отправя „Зимно предизвикателство“ към деца и техните родители
Забавна програма под надслов „Зимно предизвикателство“ ще се проведе в местността „Бодрост за поредна година“. Зимният празник ще бъде открит в събота /17 март/ от 11:00 часа в местността „Бодрост“, в ски център „Картала“.

14.03.2018
Тримата български тенори с концерт „Балканто“ съвместно с Духов оркестър „Балканто Брас Бенд“
„Трио тенори“ и Балканто Брас Бенд ще изнесат впечатляващ концерт в Благоевград. Изявата е насрочена за днес, 14 март от 19:00 часа в зала „Яворов“.

13.03.2018
ВАС се произнесе окончателно в полза на Община Благоевград! Започва благоустрояването на шест улици в IV микрорайон
Върховен административен съд се произнесе окончателно по спора за откриване на процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет „Благоустрояване на IV микрорайон, включително рехабилитация и реконструкция на улици, енергоспестяващо осветление и озеленяване района на ул. Ветрен до ЮЗУ „Неофит Рилски“, Благоустрояване на улица „Марица“ в участъка от бул. Димитър Солунски до ул. „Иван Михайлов“ и Изграждане на велосипедна алея, свързваща бул. „Димитър Солунски“, ул. „Даме Груев“, бул. „Васил Левски“, бул. Св. Св. Кирил и Методий“ (до хотел Ален мак и от ул. „Марица“ до ул. „Иван Михайлов“ . След съдебни спорове, продължили над 1,6 год, решението на ВАС, с номер на дело 14791/2017, е в полза на Община Благоевград.

13.03.2018
Пето издание на футболния турнир „Купата на Coca- Cola” 2018 ще се проведе в Благоевград
Турнирът по футбол „Купата на Кока-Кола“ 2018 ще се проведе в Благоевград. Инициативата стартира на 17 март / събота/ от 09:00 часа в „Арена парк“. „Купата на Кока- Кола“2018 се провежда за пета година в областния център. Той се организира съвместно от Община Благоевград, Кока-Кола ХБК България и Кока-Кола България, с подкрепата на ММС, МОН.

13.03.2018
Французинът с български произход Венсан Винел с първи концерт у нас на Франкофоли в Благоевград през юни
Фестивалът застава зад социална кауза за равен достъп до култура и изкуство Четвъртото издание на ФРАНКОФОЛИ ще бъде първото събитие в България, което ще стартира кампанията „Отворена зона“ в партньорство с фондация Моменти за равни възможности за достъп до култура и изкуство на хора в неравностойно положение и различни социално изолирани групи. Тази година фестивалът за съвременна музика ще се проведе на 22 и 23 юни, при вход свободен, в парк „Македония“ в града, където миналата година събитието събра над 30 000 публика.

12.03.2018
ПУДООС осигури над 5 млн. лева за изграждане на депото
Вече има решение на ПУДООС за отпускане на над 5 млн. лева за изграждането на Регионалната система за управление на отпадъците край благоевградското село Бучино. Проектът ще се финансира поетапно до общата сума от 17,5 милиона лева. Останалите 5,8 млн. лв. ще бъдат осигурени от Министерството на финансите, съобщи кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов.

12.03.2018
Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов: В новите социални жилища няма да се настаняват роми
Социалните жилища, които в момента се изграждат в IV микрорайон, са предназначени за млади семейства и хора, които имат реална нужда да бъдат подпомогнати. Това съобщи на пресконференция кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов.

12.03.2018
Звук и светлина ще струи от фонтаните в Благоевград
Система от звук и светлина ще бъде внедрена във фонтаните при площад „Георги Измирлиев“ в Благоевград. Това обяви днес на пресконференция кметът на общината д-р Атанас Камбитов.

12.03.2018
Кметът д-р Атанас Камбитов: До два месеца стартира изграждането на видеонаблюдение в Благоевград
До месец се очаква да има избрана фирма-изпълнител за изграждане на цялостно видеонаблюдение в Благоевград. Това съобщи на пресконференция кметът д-р Атанас Камбитов. Той поясни, че ако няма процедури по обжалване, по план, изграждането на системата трябва да стартира в срок от два месеца.

12.03.2018
Започва седмица на футбола в изданието „Ученически игри“ 2018
Започва седмица на футбола в общинските игри, които се провеждат за поредна година в Благоевград. След големия интерес към състезанията по тенис на маса, където участие взеха 33 отбора от благоевградските училища, идва ред и за футбол.

08.03.2018
Оркестър на Камерна Опера - Благоевград поздрави дамите по случай 8 март, кметът д-р Камбитов с комплимент към жените творци
Творци от Камерна опера – Благоевград поздравиха дамите от Благоевград по повод 8 март. Концертът се състоя в фоайето на Община Благоевград.

08.03.2018
Въжен парк - Благоевград отново приема посетители
Въженият парк – Благоевград отново ще приема посетители от 9 март. Работното време ще бъде от 10:00 до 19:00 часа. Атракционът ще работи, както в делничните, така и през почивните дни, при подходящи метеорологични условия.

07.03.2018
След петгодишно прекъсване Община Благоевград и Спортен клуб „Диамо” възраждат „Дамско рали”
След петгодишно прекъсване Община Благоевград и Автомобилен спортен клуб „Диамо” възраждат традиционното състезание „Дамско рали”, посветено на дамите в най-женския месец от годината – март. Автомобилното шоу ще се проведе на 18 март на площад „Македония” от 10,00 часа. Този път то ще премине под мотото „Дамско рали на високи токчета”. Високите токчета, разбира се, не са задължителни. Задължителни обаче са шофьорска книжка и технически изправен автомобил за всички жени, които пожелаят да демонстрират майсторско управление.

1 2 3 »  3882 материала в 259 страници

100 години от освобождението на Горна Джумая

Видео/Фото галерия

Почетни граждани на община Благоевград

Личности, удостоени със званието "Почетен гражданин" на община Благоевград

Списък Почетен гражданин на Благоевград

Руска Стоименова Руска Стоименова
Руска Стоименова стана Почетен гражданин на Благоевград

Костадин Ангов Костадин Ангов
Със званието „Почетен гражданин на Благоевград“ инж. Костадин АНГОВ беше удостоен с решение на Общинския съвет

Анкета

Какво бихте искали да се случи в община Благоевград?

РезултатиГласувай
Административен регистър Комисията по превенция и противодействие на корупцията (КППК)
Контакти | Връзки | Карта на сайта | Site in English