НачалоКонтактиНовиниКалендарАнкетиКарта на сайта

Новини

06.04.2020
Продължава дезинфекцията на откритите обществени площи със специализирана техника в Благоевград
Днес екипи от лицензирана фирма със специализирана техника дезинфекцираха пешеходните алеи, пейки и други открити площи в централната част на Благоевград. Дейностите продължиха и в кварталите. Извършва се дезинфекция с машинно миене и на улиците в община Благоевград от фирма “Биострой“. Дезинфекцията на откритите обществени площи с цел предотвратяване на разпространението на коронавирус се осъществява по график, съобразено с метеорологичните условия.

06.04.2020
Община Благоевград постави тематична великденска украса по главните пътни артерии на града

04.04.2020
Представители на Сдружение „Пчела 2018 – Благоевград“ дариха днес в Оперативния щаб 25 броя бурканчета с мед
Пчелният продукт ще бъде доставен на желаещи самотноживеещи възрастни хора. Пчеларите в Благоевград стартираха кампания "Мед за имунитет" от този месец. Тя е насочена към подпомагане на възрастни жители в нужда, хора, които не могат да си позволят бурканче мед в сегашната създала се ситуация.

03.04.2020
Кризисният щаб на община Благоевград заседава днес, прилагат се по-строги противоепидемични мерки - предпазни маски за жителите остават задължителни за закрити обществени места
Кметът инж.Румен Томов свика днес от 13,30 часа заседание на Кризисния щаб на община Благоевград. Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка и обявеното с решение на Народното събрание на Република България извънредно положение, два пъти в седмицата се провежда заседание на Кризисния щаб. Присъства Административен ръководител- Районен прокурор на Благоевград Борислав Ковачки.

03.04.2020
Община Благоевград продължава да предоставя предпазни средства, Специализираната болница за пневмо-фтизиатрични заболявания днес получи защитни костюми, ръкавици и предпазни шлемове и маски
Община Благоевград продължава с кампанията за предоставяне на предпазни средства на здравните работници, грижещи се денонощно и всеотдайно за здравето на жителите на региона. Медиците на Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиартични заболявания с изпълнителен директор д-р Петър Георгиев днес получиха предпазни медицински консумативи- 200бр. предпазни ръкавици, 40 бр. маски, 40 бр. защитни костюми и 20 бр.предпазни шлемове за лице, които са за многократна употреба.

02.04.2020
Община Благоевград предостави защитни костюми, предпазни шлемове и маски на МБАЛ-Благоевград
Община Благоевград предостави днес предпазни средства на здравните работници от благоевградската многопрофилна болница за активно лечение с изпълнителен директор д-р Огнян Митев. Главната сестра на МБАЛ-Благоевград Венета Стефанова получи предпазните медицински консумативи- 50 бр. маски, 50 бр. защитни костюми и 20 бр.предпазни шлемове за лице, които са за многократна употреба.

02.04.2020
Община Благоевград ще предоставя на домоуправителите препарат за дезинфекция на жилищни сгради от 06 април 2020г
Във връзка с проведената среща на кмета на община Благоевград инж.Румен Томов и заместник-кмета по обществен ред и сигурност Любен Милев с професионални домоуправители на сгради, информираме жителите за предприетите действия за организиране на дезинфекцията:

02.04.2020
Дарителска инициатива на Сдружение Пчела-2018-Благоевград - „Мед за имунитет“!
Пчеларите от Сдружение „Пчела 2018 – Благоевград“, подпомогнати от още две сдружения в Югозападен България, обявяват началото на дарителска кампания "Мед за имунитет". Кампанията е насочена към подпомагане на възрастни жители в нужда, хора, които не могат да си позволят бурканче мед в сегашния драматичен момент.

01.04.2020
Община Благоевград раздаде над 9000 предпазни маски на граждани и институции
Община Благоевград е предоставила за предходния месец над 9000 предпазни маски и ръкавици, на граждани и институции, във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID - 19 и обявеното извънредно положение в страната.

01.04.2020
СЪОБЩЕНИЕ!
С оглед спазване на мерките за ограничаване на разпространението на вируса COVID-19 и с цел недопускане струпвания на множество хора, желаещи да подадат заявления-декларации за отпускане на определени социални плащания, Агенцията за социално подпомагане отново обръща внимание на създадените възможности, които предоставя Системата за сигурно електронно връчване.

01.04.2020
Община Благоевград предоставя препарати на домоуправителите за дезинфекция на общите части на сградите, засилени противоепидемични мерки и в селата
Кметът на община Благоевград инж.Румен Томов се срещна днес в 11,00 часа с домоуправители на жилищни сгради. Срещата се състоя в административната сграда на Община Благоевград, присъства и заместник-кметът по обществен ред, сигурност и спорт Любен Милев.

01.04.2020
7 233,96 лв са постъпили в дарителската банкова сметка на община Благоевград до 1 април 2020 година
Дарителската сметка е за набиране на средства във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на коронавирус и обявено извънредно положение в страната. Кметът на община Благоевград инж.Румен Томов дари заплата си за месец март в разкритата дарителска банкова сметка. Постъпления има и от трудовите възнаграждения на кметския наместник на село Селище Валери Байрактарски, на общински служители и жители на община Благоевград.

31.03.2020
Президентът на Република България Румен Радев посети Благоевград
От 13.30 часа в зала „22 септември“ до сградата на общината, държавният глава взе участие в заседание на Кризисния щаб към община Благоевград. Президентът се запозна с предприетите противоепидемични мерки за защита на здравето на жителите на община Благоевград, както и със социалните дейности, свързани с доставки на храни и лекарства за нуждаещите се.

31.03.2020
Президентът Румен Радев ще посети днес община Благоевград
От 13.30 часа в зала „22 септември“ в сградата на общинската администрация, държавният глава ще участва в заседание на Кризисния щаб към община Благоевград. Президентът ще се запознае на място с предприетите противоепидемични мерки за защита на здравето на жителите на община Благоевград, както и с дейността на Щаба свързана с доставки на храни и лекарства за нуждаещите се.

31.03.2020
Кметът инж. Румен Томов се срещна с потребители на социални услуги в Благоевград
Кметът инж. Румен Томов се срещна с потребители на социални услуги в Благоевград. По време на посещението, инж. Румен Томов се запозна с обстановката в социалните звена , дали се спазват препоръките на Министерство на здравеопазването и противоепидемичните мерки.

1 2 3 »  5257 материала в 351 страници

100 години от освобождението на Горна Джумая

Видео/Фото галерия

Почетни граждани на община Благоевград

Личности, удостоени със званието "Почетен гражданин" на община Благоевград

Свобода Бъчварова
Звание Почетен гражданин на Благоевград бе присъдено на писателката Свобода

Руска Стоименова Руска Стоименова
Руска Стоименова стана Почетен гражданин на Благоевград

Костадин Руйчев Костадин Руйчев
Костадин Руйчев бе избран за Почетен гражданин на Благоевград

Анкета

Какво бихте искали да се случи в община Благоевград?

РезултатиГласувай
Административен регистър Комисията по превенция и противодействие на корупцията (КППК)
Контакти | Връзки | Карта на сайта | Site in English