НачалоКонтактиНовиниКалендарАнкетиКарта на сайта

Новини

19.01.2018
Потребителите на социални услуги в Благоевград се включиха в „Ритъм терапия“
Забавно, емоционално и полезно обучение се проведе днес в сградата на Община Благоевград. Младежи и възрастни хора с увреждания от Защитени жилища, дневните центрове за деца и лица с увреждания се включиха в „Ритъм терапия“. Преподавател в интерактивното изживяване бе единственият в България ритъм- терапевт Мартин Иванов, който е и директор на Института за съвременно изкуство и творчество „Либера“. Заедно с потребителите, той свири на барабани и всички се забавляваха в увлекателната терапия.

19.01.2018
Комисия по безопасност на движението в Благоевград с редица мерки за повишаване сигурността на пътя
Комисия по безопасност на движението към Община Благоевград набеляза редица мерки за повишаване сигурността на всички участници в движението. По време на свое заседание Комисията взе решение да бъде положена пътна маркировка на пътя от Благоевград към летовище „Бодрост“. Ще бъдат поставени антипаркинг тела на пътния възел между бул. „Пейо Яворов“ и бул. „Св. Димитър Солунски“.

19.01.2018
Кметът на Благоевград обяви грипна ваканция за учениците на територията на общината
Във връзка с рязкото завишаване на заболеваемостта от остри респираторни заболявания и грип, както и достигане на епидемиологични стойности в община Благоевград, дните от 22 до 24 януари са обявени за неучебни.

19.01.2018
Тони Димитрова пристига в Благоевград със запомнящ се концерт
Чаровната любимка на българската публика Тони Димитрова пристига в Благоевград, за да изнесе запомнящ се концерт. На 30 януари 2018 година талантливата певица ще представи своите вечни, златни хитове. Музикалното събитие започва в 19:00 часа в зала „Яворов“.

15.01.2018
Стартира кампания „Не купувай, осинови“ под егидата на кмета на Благоевград д-р Камбитов
Кампания „Не купувай, осинови“ стартира в края на януари в Благоевград. Инициативата е под егидата на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов и има за цел да осигури дом на бездомни кучета. Периодично четириногите ще бъдат събирани в изложение, по време на което всеки желаещ ще може да разгледа и да избере своя бъдещ домашен любимец.

15.01.2018
Изложба с творби живопис- колаж представя Градска художествена галерия в Благоевград
Градска художествена галерия в Благоевград представя творбите на художникът Венци Терзийски. Експозицията ще бъде открита на 16 януари/ вторник/ от 18:00 часа.

15.01.2018
Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов: До 10 дни започва изграждането на Регионалната система за управление на отпадъците
До 10 дни се очаква да стартират дейностите по изграждане на Регионалната система за управление на отпадъците. Това заяви на пресконференция кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов. Той е категоричен, че криза с боклука няма. Д-р Камбитов поясни, че обектът трябва да бъде завършен до края на м. септември 2018 г. „На сесия на Общински съвет бе взето решение за финансиране на сепариращата и на анаеробната система. Те възлизат около 60 млн. лева, а Община Благоевград участва с около 2 млн. лева. Останалите пари вероятно ще бъдат от отчисления. Благоевград ще има едно от най-модерните депа в България“, коментира кметът Камбитов.

13.01.2018
Благоевград отбеляза 140 години от рождението на Пейо Яворов
Благоевградската общественост отбеляза 140 години от рождението на българския революционер и поет Пейо Яворов. Възпоменателното тържество се състоя пред бюст-паметника на революционера в градската градина, където бяха положени цветя от зам.-кметът по строителство и сигурност на Община Благоевград Емилия Тунева, народния представител Даниела Савеклиева, зам.-ректорът на Югозападния университет, представители на областната администрация, на културните институции и граждани.

12.01.2018
Ученици от Благоевград с активно участие в инициативата „Капачки за бъдеще“
Ученици от Благоевград се включиха активно в инициативата „Капачки за бъдеще“ в Благоевград. Възпитаници от III ОУ „Димитър Талев“ направиха поредно дарение от пластмасови капачки.

12.01.2018
Благоевград отбелязва 140 години от рождението на поета революционер Пейо Яворов
140 години от рождението на поета символист и революционер Пейо Яворов ще бъдат отбелязани в Благоевград. На 13 януари от 11.00 часа благоевградската общественост ще положи венци и цветя в знак на признателност към личността и делото на Яворов пред неговия бюст-паметник в градската градина. На събитието ще присъстват представители на общинската и областна администрация, представители на културните институции, граждани.

11.01.2018
Близо 100 дами от Благоевград подкрепиха учредяването на Съвет на жените
При голям интерес протече първата среща на Съвет на жените под егидата на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов. Близо 100 дами заявиха желанието си за участие в Съвета. По време на форума бяха обсъдени градивни идеи за подобряване на градската среда в Благоевград.

11.01.2018
Стартира данъчната кампания в община Благоевград
Данъчната кампания в община Благоевград стартира официално днес. Жителите на областния център на Пиринско са сред първите, които могат да се възползват от възможността да изплатят пълния размер на задълженията до 30 април и да получат 5 % отстъпка. След тази дата, те ще могат да платят на две равни вноски до 30 юни и до 31 октомври. До края на месец февруари всички задължени лица ще получат уведомителни писма за размера на своите задължения и сроковете за плащане.

10.01.2018
Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград открива школа по цигулка
Школа по цигулка ще бъде открита в Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Заниманията ще започнат от 5 февруари, а преподавател ще е талантливият цигулар Стоил Богданов. Той е роден в Благоевград.

10.01.2018
Двойно повече писма пуснати в кутията на Дядо Коледа в Благоевград
Двойно повече писма, в сравнение с 2017 година, са пуснати в Кутията на Дядо Коледа в Благоевград. Това стана ясно, след като те бяха извадени и подготвени за разглеждане от специално сформирана Комисия. Инициативата се провежда за поредна година и е по идея на кмета д-р Атанас Камбитов.

09.01.2018
Община Благоевград учредява Съвет на жените
Съвет на жените ще бъде учреден към Община Благоевград. Той ще бъде председателстван от заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова. Целта е в Съвета да бъдат включени дами с изявена гражданска позиция, имащи конкретни предложения за подобряване на градската среда на живот и развитие на Благоевград. Желание за членство може да заяви всяка дама, представител на НПО, бизнес или гражданин.

1 2 3 »  3797 материала в 254 страници

100 години от освобождението на Горна Джумая

Видео/Фото галерия

Почетни граждани на община Благоевград

Личности, удостоени със званието "Почетен гражданин" на община Благоевград

Руска Стоименова Руска Стоименова
Руска Стоименова стана Почетен гражданин на Благоевград

Свобода Бъчварова
Звание Почетен гражданин на Благоевград бе присъдено на писателката Свобода

Димитър Бербатов Димитър Бербатов
Бербатов Почетен гражданин на Благоевград

Анкета

Какво бихте искали да се случи в община Благоевград?

РезултатиГласувай
Административен регистър Комисията по превенция и противодействие на корупцията (КППК)
Контакти | Връзки | Карта на сайта | Site in English