НачалоКонтактиНовиниКалендарАнкетиКарта на сайта

Новини

25.06.2022
Временна организация на движението в Благоевград за South West Festival
Временна организация на движението ще бъде въведена в Благоевград днес и утре, по време на South West Festival. Движението за всички моторни превозни средства и масовия градски транспорт ще бъде спряно в двете посоки по улица „Александър Стамболийски“, в участъка от кръстовището с булевард „ Свети Димитър Солунски“ до кръговото кръстовище с улица „14 полк“ за периода от 15:00 часа на 25 и 26 юни, като мерките ще са в сила до приключване на мероприятията. Определен е обходен маршрут, като движението ще се извършва по бул. „Васил Левски“ и ул. „Джеймс Баучер“.

24.06.2022
Феерия от светлини обгръща новоремонтирания фонтан на пл. „Христо Ботев“ в Благоевград
Емблематичният шадраван, намиращ се пред сградата на Български пощи в центъра на Благоевград е изцяло обновен. Служители на ОП „Благоевград строй ремонт“ към Община Благоевград реновираха съоръжението, като е монтирана собствена система за захранване с вода, ведно с помпи и филтри, чрез която водата да циркулира. До този момент шадраванът е бил свързан с централния водопровод на града. По време на ремонтите дейности е отпушена канализацията, свързана с шадравана, почистени са и резервоарите, а мраморът полиран със специални препарати.

24.06.2022
Покана за обществено обсъждане
Международният републикански институт (IRI) и Община Благоевград организират среща с гражданите за обсъждане на гражданското участие и ангажираност на общинско ниво. Целта е да се потърсят идеи и обратна връзка от гражданите за това какво следва да се направи, за да се доближи Общината до местното население, да бъде по-лесна за комуникация и проследяване на работата, да стане по-достъпнa. На жителите също така ще бъде представен преглед на съществуващите възможности за участие на общинско ниво, както и стъпките, които Общината вече е предприела, за да бъде по-прозрачна. Събитието е част от програмата на IRI за справяне с уязвимостите към корупцията на общинско ниво.

24.06.2022
Поради изчерпване на квотата, предоставена от ТП Държавно горско стопанство – Благоевград, се преустановява приемането на заявления за добив по тарифа на корен на дървесина
Процесът по приемане на заявления в Деловодството на Община Благоевград за добив по тарифа на корен на стояща дървесина за огрев е преустановен. Причината за това е изчерпване на квотата, предоставена от Държавно горско стопанство.

24.06.2022
Община Благоевград ще преведе 10 500 лева по набирателната сметка на собствениците на апартаменти от опожарения блок в кв. „Струмско“ за проект за укрепване на сградата
Община Благоевград ще преведе 10 500 лева по набирателната сметка, разкрита от представители на етажната собственост на опожарения блок в кв. „Струмско“, за изготвяне на проект за усилване на стоманобетонната конструкция на бл. 18 в кв. „Струмско“.

24.06.2022
По искане на кмета Илко Стоянов за спокойствие на родителите увеличиха броя на децата в групите в детските градини в Благоевград
По предложение на кмета на Благоевград Илко Стоянов броят на децата в групите в детските градини ще бъде увеличен, като промените касаят предстоящата 2022/2023 учебна година. Целта е да бъде постигната по-голяма удовлетвореност спрямо желанията на родителите за прием в конкретни детски заведения. Увеличението на броят деца в групи е различен за отделните детски градини, като е съобразен с материално-техническата база и човешкия ресурс.

24.06.2022
Вълнуващ Еньовден в Дома за стари хора в квартал „Струмско“
С много интересна мултимедийна презентация обитателите на Дома за стари хора „Света Петка“ в благоевградския квартал „Струмско“ усетиха духа на днешния празник на цветята и билките - Еньовден. За пореден път Регионална библиотека „Димитър Талев“ гостува в социалното заведение и зарадва пенсионерите не само с любопитни факти за този празничен ден, но и с десетки книги.

24.06.2022
Секретарят на Община Благоевград Дейвид Арабаджиев откри целенасочено обучение за здравни, образователни и трудови медиатори
Местната комисия за борба с трафик на хора (МКБТХ) в партньорство с Националната комисия за борба с трафика на хора при МС, Международна организация по миграция и Община Благоевград реализираха обучение за здравни, образователни и трудови медиатори от област Благоевград.

23.06.2022
Кметът Илко Стоянов: Частичните изменения на Общия устройствен план разпокъсват общината на парчета и унищожават всякакви идеи за бъдещо градоустройство
„Предложенията за частични изменения на Общия устройствен план ощетяват градоустройството на Благоевград, а оттам и хората, които живеят в общината. Време е тази порочна практика да бъде спряна. Смятам, че ако се правят промени, те трябва да бъдат обосновани с наистина широк обществен ефект, както между другото гласи и законът“, коментира по време на пресконференция кметът Илко Стоянов. Поводът за изказването му са предложения за промени в ОУП, които ще бъдат разгледани по време на редовно заседание на Общински съвет. Той поясни, че становището на Експертния съвет в тази посока е отрицателно.

23.06.2022
Кметът Илко Стоянов и олимпийските медалистки Евелина Николова и Мадлен Радуканова се включиха във факелно бягане по повод Международния олимпийски ден
Международният олимпийски ден бе отбелязан в Благоевград с факелно бягане. Олимпийският огън символично бе запален от бронзовия медалист по борба от ХХII Летни Олимпийски игри в Токио 2020 Евелина Николова и олимпийската шампионка с ансамбъла по художествена гимнастика Мадлен Радуканова. След запалването на огъня кметът Илко Стоянов и олимпийските шампионки, заедно с ученици, студенти и преподаватели от ЮЗУ „Неофит Рилски“ и представители от спортни клубове, се включиха във факелното бягане, като направиха обиколка около езерото в парк „Бачиново“.

23.06.2022
Община Благоевград с акция за премахване на изоставени автомобили от обществени места
Община Благоевград стартира акция за премахване на автомобили, излезли от употреба, които са паркирани на улици, тротоари, обществени паркинги, зелени площи и други държавни или общински терени. В тази връзка, назначена комисия извършва проверки и поставя предупредителни стикери на излезлите от употреба моторни превозни средства.

23.06.2022
Още две български семейства намериха своя дом в Социалните жилища в Благоевград
Нови две български семейства бяха настанени със заповед на кмета Илко Стоянов в Социалните жилища в кв. „Освобождение“ в Благоевград. За да се увери, че се чувстват добре, Стоянов лично посети децата и техните родители.

23.06.2022
South West Festival на 25 и 26 юни в Благоевград събира меломани от България и чужбина. Лица до 16 години ще бъдат допускани само с придружител
2 дни остават до началото на голямото музикално събитие за България, което ще се проведе в Благоевград. 25 и 26 юни са датите, на които световноизвестни изпълнители ще се качат на сцената в парк „Македония“. Очаква се да пристигнат меломани от страната и чужбина. Лица до 16-годишна възраст ще бъдат допускани единствено с придружител и попълнена декларация, която ще бъде предоставяна на входа на парк „Македония“. Вратите за посетители и в двата дни на музикалното събитие ще бъдат отворени от 17:00 часа.

22.06.2022
Баскетболът в Благоевград се възражда! Започва ремонт на баскетболната зала в Спортен комплекс „Пирин“, а средствата са осигурени от дарител
Залата по баскетбол в Спортен комплекс „Пирин“ ще бъде реновирана. Тя няма да бъде давана на концесия, а ще бъде общинска, както досега. Това стана ясно по време на пресконференция днес.

22.06.2022
Улица „Св. Иван Рилски“ ще бъде временно затворена заради полагане на фрезован асфалт, Община Благоевград и ВиК призовават водачите да преместят паркираните автомобили
Община Благоевград и „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД- Благоевград стартират дейности по полагане на фрезован асфалт по ул. „Св. Иван Рилски“ в областния център. Ремонтните работи ще стартират утре в 08.30 часа и ще се извършват по цялото продължение на улицата, поради което същата ще бъде затворена за движение. Водачите следва да преместят паркираните автомобили, за да не бъдат възпрепятствани предвидените дейности. В противен случай колите ще бъдат репатрирани и ще се извозват на наказателния паркинг при Старата автогара.

1 2 3 »  6809 материала в 454 страници

100 години от освобождението на Горна Джумая

Видео/Фото галерия

Почетни граждани на община Благоевград

Личности, удостоени със званието "Почетен гражданин" на община Благоевград

Списък Почетен гражданин на Благоевград

Димитър Бербатов Димитър Бербатов
Бербатов Почетен гражданин на Благоевград

Костадин Руйчев Костадин Руйчев
Костадин Руйчев бе избран за Почетен гражданин на Благоевград

Анкета

Какво бихте искали да се случи в община Благоевград?

РезултатиГласувай
Административен регистър Комисията по превенция и противодействие на корупцията (КППК)
Контакти | Връзки | Карта на сайта | Site in English