НачалоКонтактиНовиниКалендарАнкетиКарта на сайта

Новини

22.06.2017
Здравните медиатори на Община Благоевград продължават да беседват с деца за личната хигиена
Здравни медиатори от Община Благоевград продължават да провеждат здравно- образователни беседи с деца. Инициативата се организира от здравните и образователните медиатори към Община Благоевград, съвместно с РЗИ – Благоевград и Националната мрежа на здравните медиатори.

22.06.2017
Община Благоевград се включва отбелязва Международния ден на йогата
Община Благоевград ще отбележи Международния ден на йогата с богата програма, по време на която лицензирани инструктури ще представят различни техники. Началото на събитието, което се провежда параллно в градове от цялата страна, ще бъде дадено в 09:30 часа на 24 юни в парк „Бачиново“.

22.06.2017
Благоевград отново приема любими български изпълнители! 120-минути хитове и забавление очакват жители и гости с Coca-Cola The Voice Happy Energy
На 26 юни музикалното турне, което събра едни от любимите български изпълнители - Coca-Cola The Voice Happy Energy, ще завладее Благоевград. Културният център на Югозапдна България ще посрещне на голямата сцена на площад „Георги Измирлиев“ балет Nova ,DJ Doncho, VenZy, Пламен и Иво, Михаела Маринова, СкандаУ, DARA, Михаела Филева, Pavell & Venci Venc', Тита, Криско, както и Кристиан Костов. За всички почитатели на хитовата българска музика изпълнителите на Coca-Cola и The Voice са подготвили да представят най-популярните и най-новите си песни.

21.06.2017
Елица Янкова пали Олимпийския огън в Благоевград
Елица Янкова ще запали символично Олимпийския огън в Благоевград. Събитието ще се проведе на 23 юни от 10.00 часа в парк „Бачиново“. Сребърната медалистка от олимпийските игри в Рио 2016 ще се включи в инициативата, която се организира от ЮЗУ „Неофит Рилски“ със съдействието на БОК и Община Благоевград. Участие в традиционното факелно шествие могат да вземат както спортисти, така и граждани на Благоевград, които заедно ще обиколят езерото на „Бачиново“.

21.06.2017
Започна петото юбилейно издание на театрално-танцовия фестивал „Талантино“
За пета поредна година бе поставено началото на един от най- обичаните театрални фестивали - „Талантино”, който представя школи от цялата страна именно в Благоевград.

21.06.2017
Сборни групи в детските градини в Благоевград приемат децата през цялото лято
Децата в детските градини на територията на община Благоевград ще могат да посещават дежурни групи през лятото. Те се сформират за периода от 10.07.2017 до 08.09.2016 г, със Заповед на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов. Целта е родителите да бъдат улеснени, въпреки сезона на отпуските.

20.06.2017
Планова профилактика на водопроводни мрежи и съоръжения на населени места в Община Благоевград ще се извърши от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД
„Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград ще извърши планова профилактика /почистване и дезинфекция/ на резервоарите и водопроводната мрежа на населените места, които обслужва на територията на област Благоевград / за община Благоевград- селски райони/.

19.06.2017
Кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов подписа в Министерство на регионалното развитие и благоустройството поредния договор по проект по ОП „Региони в растеж 2014-2020”
Кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов подписа поредния договор за безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020”.

19.06.2017
Детски театрален фестивал „Талантино“ празнува 5-годишен юбилей с богата програма в Благоевград
Започва петото юбилейно издание на детския театрален фестивал „Талантино“ от 19.00 часа. Началото ще бъде дадено на 20 юни /вторник/ в Младежки дом. Първото представление на фестивала ще бъде на арт асоциация ,,Водолей“ от град София с представлението ,,Ние врабчетата“ по Йордан Радичков.

18.06.2017
Над 30 000 души се събраха пред сцената на „Francofolies. Благоевград“ 2017 заедно с Imany и Parov Stelar
Над 30 000 души пяха и танцуваха по време на третото издание на Francofolies. Благоевград“, което се проведе в новоизградения парк „Македония“. Публиката видя и чу световно известни звезди, които пристигнаха в България, специално за участието си във фестивала. „Francofolies. Благоевград“ нареди Благоевград в списъка със 100-те най-големи събития от цял свят, популяризиращи френскоезичната култура през 2017 г., по проекта „Голямата обиколка“. Инициативата е на френската държава и е под патронажа на президента на Република Франция. Тази година тя подбира 100 големи събития от 5-те континента, които влизат в списъка за посещение на приятелите на франкофонията от цял свят. Инициатива е на Министерството на външните работи във Франция, чийто представител Анн Дюрюфле бе посрещната в Благоевград от кмета д-р Атанас Камбитов. Градоначалникът приветства и многохилядната публика.

17.06.2017
Младежки модул „Francofolies. Благоевград“ събра над 100 български и френски ученици в Благоевград
Над 100 участници от България и Франция се включиха в Младежки модул „Francofolies. Благоевград“ , който се стартира днес в зала „22 септември“ и ще продължи през целия ден. Форумът се организира в рамките международния фестивал за съвременна франкофонска музика „FRANCOFOLIES. Благоевград“.

16.06.2017
Третото издание на Франкофоли в Благоевград с концерти на Имани и Паров Стелар Входът е свободен за всички жители и гости на града
Големите звезди на тазгодишното издание на фестивала „Франкофоли“, на 17 юни, са световнопопулярната френската соул певица Имани и любимата на българската публика електро суинг банда Паров Стелар. Преди тях ще подгряват една от водещите групи на македонската алтернативна сцена „Фолтин“. Това стана ясно на пресконференция днес, по време на която кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов, зам.-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова и директорът на френския фестивал Фредерик Шарпай, разкриха детайли за събитието.

16.06.2017
Официално бе открит новопостроения парк „Македония“ в Благоевград
С водосвет бе открит новия парк „Македония“ в Благоевград. Ритуалът за здраве и благоденствие бе отслужен от свещениците от благоевградския храм „Въведение Богородично“ отец Петър и отец Кирил.

15.06.2017
Въвежда се временна организация на движението в Благоевград за двете музикални събития- „Франкофоли. Благоевград“ и Наградите на БГ Радио по разпореждане на кмета Камбитов
По разпореждане на кмета на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов са взети мерки за безпроблемното осъществяване на движението в Благоевград по време на двете грандиозни музикални събития- Наградите на БГ Радио и „Франкофоли. Благоевград“. Въвежда се временна организация на движението, която започва от 16 юни. Движението за всички моторни превозни средства и масовия градски транспорт се спира в двете посоки по ул. „Александър Стамболийски“, в участъка от кръстовището с бул. „ Свети Димитър Солунски“ до кръговото кръстовище с ул. „14 полк“ за периода от 09:00 часа на 16 юни / петък/ до 06:00 часа на 18 юни / неделя/.

15.06.2017
„Работилничка за кукли“ отваря врати в Благоевград
Утре, 16 юни (петък) от 10:00 часа „Работилничка за усмивки“ ще отвори врати за малчуганите и техните родители. Фоайето пред салона на Куклен театър- Благоевград ще се превърне в сцена за изява на малки и големи.

1 2 3 »  3492 материала в 233 страници

100 години от освобождението на Горна Джумая

Видео/Фото галерия

Почетни граждани на община Благоевград

Личности, удостоени със званието "Почетен гражданин" на община Благоевград

Костадин Ангов Костадин Ангов
Със званието „Почетен гражданин на Благоевград“ инж. Костадин АНГОВ беше удостоен с решение на Общинския съвет

Христо Велев Христо Велев
По предложение на Кмета, Общински съвет удостои Христо Велев със званието Почетен гражданин на Благоевград

Димитър Бербатов Димитър Бербатов
Бербатов Почетен гражданин на Благоевград

Анкета

Какво бихте искали да се случи в община Благоевград?

РезултатиГласувай
Административен регистър Комисията по превенция и противодействие на корупцията (КППК)
Контакти | Връзки | Карта на сайта | Site in English