НачалоКонтактиНовиниКалендарАнкетиКарта на сайта

Новини

10.07.2020
Община Благоевград подаде проектно предложение по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г.
Община Благоевград подаде проектно предложение по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г., Приоритетна ос: „Намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване“, Процедура „Продължаваща подкрепа за деинституционализация на децата и младежите- ЕТАП 2-предоставяне на социални и интегрирани здравно-социални услуги за деца и семейства“ - КОМПОНЕНТ 1.

10.07.2020
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ
Приемът на граждани, обслужвани на касите, деловодствата и приемните на отдел „Гражданско състояние и регистрация“ в Община Благоевград е с възстановено удължено работното време

09.07.2020
Двете новородени лъвчета от благоевградския зоопарк са изпратени във ветеринарна клиника в София. Започва разширяване на клетката, в която ще бъдат настанени
Двете лъвчета, които се родиха в зоопарка в Благоевград, миналият петък вече са в столична ветеринарна клиника, където за тях ще се погрижат специалисти. Целта е докато са там, да бъдат положени всички медицински грижи, които са необходими, за да се съхрани живота и здравето им.

08.07.2020
Кметът инж. Румен Томов откри Държавно лично отборно първенство по бокс за мъже - Първи кръг и Отборно първенство за мъже „Купа България“, от 16:00ч. в зала „Скаптопара“
Градоначалникът и заместник-кметът по обществен ред, сигурност и спорт Любен Милев присъстваха на официалното откриване на събитието, като инж. Румен Томов изказа своята благодарност към отец Шавулев, който е треньор по бокс, президент на боксов клуб „Пирин“ и домакин на събитието, организирано съвместно с Община Благоевград.

08.07.2020
Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности д-р инж. Василиса Павлова отново проведе среща с ръководители на Дневни центрове за социални услуги в община Благоевград
Срещата се състоя във връзка с направеното по-рано проучване и анализиране на възможността те да възстановят дейността си, съобразно многобройните ограничения, въведени от Министерство на здравеопазването и АСП в условията на епидемиологична обстановка.

08.07.2020
Детска кухня “АМ-АМ” няма да спира дейността си през месец август
Днес заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности д-р инж. Василиса Павлова и Главен експерт „Здравеопазване“ Елена Тренкова заедно с директорът на детска кухня “АМ-АМ” г-жа Поли Петрова направиха обиколка и проверка на пунктовете за приготвяне и раздаване на храна за деца.

06.07.2020
Община Благоевград подписа договор за над 1 млн.лв по проект „Изграждане и благоустрояване на ул. „Листопад“ в IV микрорайон“
Община Благоевград подписа договор за безвъзмездна финансова помощ № BG16RFOP001-1.008-0012-C01/18.06.2020 г. по проект „Изграждане и благоустрояване на ул. „Листопад“ в IV микрорайон“, Процедура BG16RFOP001-1.001-039 „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020“, Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“, Инвестиционен приоритет 3 „Градска среда“, Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

06.07.2020
Кметът инж. Румен Томов да представлява Община Благоевград на Общото събрание на Асоциацията по ВиК приеха съветниците
Общински съвет Благоевград проведе извънредна сесия днес от 09:30 часа в зала „22- ри Септември“.

03.07.2020
Кметът на община Благоевград инж. Румен Томов свикa заседание на Кризисния щаб
Днес от 14:00ч. се проведе заседание на Кризисния щаб на община Благоевград в зала „22-ри септември“.

03.07.2020
Местните комисии за борба с трафика на хора в Благоевград и Бургас организират уебинар за журналисти
На 6-ти юли 2020 г. /понеделник/, от 13.30 ч., Местните комисии за борба с трафика на хора в градовете Благоевград и Бургас ще проведат регионален уебинар на тема: „Противодействие на трафика на хора чрез медии и обществени комуникации. Разследвания и добри практики“. Онлайн събитието е подкрепено от Националната комисия за борба с трафика на хора с участието на секретаря й, - г-жа Добряна Петкова.Участници в уебинара ще бъдат журналисти, представители на местни и регионални медии от Бургас и Благоевград.

02.07.2020
Кметът на община Благоевград инж. Румен Томов свиква заседание на Кризисния щаб
На 3 юли в зала „22-ри септември“ ще се проведе заседание на кризисен щаб на община Благоевград, което се свиква с оглед обстановката в общината и въведените епидемиологични мерки.

02.07.2020
Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности д-р инж. Василиса Павлова проведе среща с ръководители на Дневни центрове за социални услуги в община Благоевград
Срещата се състоя във връзка с проучване и анализиране на възможността те да възстановят работа, съобразявайки се с многобройните ограничения, въведени от Министерство на здравеопазването в условията на епидемиологична обстановка.

01.07.2020
Кметът на община Благоевград инж. Румен Томов се срещна с представители на германската фирма Bekon
Кметът на община Благоевград инж. Румен Томов се срещна с представители на германската фирма Bekon, която е един от участниците в консорциума ДЗЗД БАЛКАНИКА БИОГАЗ, който спечели поръчката за „Пълен инженеринг- проектиране и авторски надзор на основна и довеждаща инфраструктура, СМР на основна и довеждаща инфраструктура, доставка и монтаж на инсталация за суха метанизация с тунелно компостиране и когенерационен модул на разделно събрани, биоразградими отпадъци, въвеждане в експлоатация и обучение на персонала.“. Дейностите са част от проекта за изграждане на анаеробната инсталация на Регионалното депо за отпадъци.

01.07.2020
ПОКАНА
от инж. Румен Томов кмет на Община Благоевград

30.06.2020
Община Благоевград, съвместно със спортните клубове организира безплатни занимания по спорт през лятната ваканция
През месеците юли и август всички ученици на Благоевград могат да се включат активно в спортни занимания по плуване, баскетбол, футбол, спортна стрелба, спортна гимнастика, естетическа гимнастика, таекуон-до, кикбокс, канадска борба, самбо, тенис, шахмат, лека атлетика, тенис на маса, ориентиране и мотокрос.

1 2 3 »  5453 материала в 364 страници

100 години от освобождението на Горна Джумая

Видео/Фото галерия

Почетни граждани на община Благоевград

Личности, удостоени със званието "Почетен гражданин" на община Благоевград

Костадин Руйчев Костадин Руйчев
Костадин Руйчев бе избран за Почетен гражданин на Благоевград

Костадин Ангов Костадин Ангов
Със званието „Почетен гражданин на Благоевград“ инж. Костадин АНГОВ беше удостоен с решение на Общинския съвет

Руска Стоименова Руска Стоименова
Руска Стоименова стана Почетен гражданин на Благоевград

Анкета

Какво бихте искали да се случи в община Благоевград?

РезултатиГласувай
Административен регистър Комисията по превенция и противодействие на корупцията (КППК)
Контакти | Връзки | Карта на сайта | Site in English