НачалоКонтактиНовиниКалендарАнкетиКарта на сайта

Новини

18.07.2018
Гл.ас д-р Диана Захариева и д-р Анна Покровнишка със самостоятелни изложби в Благоевград
Жители и гости на Благоевград ще могат да видят две изключителни изложби на 19 юли в Градска художествена галерия. От 18.00 часа две дами ще представят своите експозиции. Преподавателите в Югозападен университет „Неофит Рилски“ гл. ас. д-р Дина Захариева и д-р Анна Покровнишка ще покажат своите вдъхновяващи творби.

18.07.2018
Художници от Благоевград показаха изключителни картини в обща изложба, открита в столицата
Изложбата „60 години художници от Благоевград“ събра на едно място творци и уникални картини. Експозицията бе открита в София от заместник-председателя на УС по творческата дейност и завеждащ изложбена, международна и информационна дейност към СБХ Антон Стайков, изкуствоведът Весела Ножарова и представители на Община Благоевград. Специално за събитието от Берлин пристигна и изкуствоведът и преподавател проф. Чавдар Попов.

18.07.2018
Благоевград отбеляза 181 години от рождението на Васил Левски
181 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски отбеляза благоевградската общественост.

16.07.2018
Юбилейна изложба събира художници от Благоевград
Изложбата "60 години художници от Благоевград" събира творци от областния център на Пиринско. Откриването на експозицията ще се проведе на 17 юли 2018г. от 18.00 часа на етаж 2 в галерията на улица „Шипка” 6 в София. Организатори на събитието са Община Благоевград, Градска художествена галерия, СБХ- Благоевград. Изложбата ще може да бъде видяна до 30 юли 2018 г.

16.07.2018
"Лъвски скок“ по повод 181 години от рождението на Васил Левски ще се проведе в Благоевград
Спортно състезание „Лъвски скок“ ще се проведе за поредна година в Благоевград. Проявата е предвидена за 18 юли от 10:00 часа до 13:00 часа. Поводът е 181 години от рождението на Апостола на свободата – Васил Левски. Целта на събитието, което ежегодно привлича десетки млади спортисти, е да увековечи делото на Апостола и да се помнят посланията, които той ни оставя.

16.07.2018
Община Благоевград поставя кутии за дарения в помощ на 14- годишния Иван Христов
Община Благоевград поставя кутии за дарения в помощ на 14- годишния Иван Христов. Те ще бъдат позиционирани в сградата на Общината, МОЛ Ларго, кино „Синемакс“.

11.07.2018
Кметът д-р Атанас Камбитов направи първа копка по проект „Обновяване на многофамилни жилищни сгради в община Благоевград“
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов даде символично начало на строително- монтажните дейности по проект „Обновяване на многофамилни жилищни сгради в община Благоевград“. Общата стойност на проекта възлиза на 5 199 941,19 лв.

10.07.2018
Община Благоевград започва повторна дезакаризация на зелените площи
На 13,14 и 15 юли ще се извърши дезакаризация на зелените площи против влечуги и кърлежи. Целта, на третирането на зелените площи в Благоевград, е да бъде ограничено разпространението на инфекциозни заболявания. То ще се извършва в малките и ранните часове на денонощието, като карантинният срок е 24 часа.

10.07.2018
Над 500 деца идват в Благоевград за Държавно лично отборно първенство по плуване
Благоевград ще бъде домакин на Държавно лично отборно първенство по плуване за деца на 11 и 12-годишна възраст. Събитието ще се проведе от 13 до 15 юли в закрития 50-метров плувен басейн в спортен комплекс „Пирин“. Официалното откриване ще бъде от 15:00 часа на 13 юли, а в 11:00 часа ще бъде дадена техническа конференция в спортен комплекс „Пирин“. Състезанието се организира съвместно с Община Благоевград и Българска федерация плувни спортове.

10.07.2018
Започват летни занимания по проект „Услуги за ранно детско развитие в община Благоевград“
От днес /10 юли/ в рамките на един месец ще се провежда лятно училище по проект „Услуги за ранно детско развитие в община Благоевград“ за услуга „Допълнителна педагогическа подготовка за повишаване на училищната готовност на децата за равен старт в училище“ по ОП „Развитие на човешките ресурси“ BG05M9OP001-2.004. Проектът се осъществява по Приоритетна ос „Намаляване бедността и насърчаване на социалното включване“.

10.07.2018
Национална кампания „Попитайте хематолога“ идва и в Благоевград
Националната кампания „Попитайте хематолога“ идва и в Благоевград. На 13 юли, д-р Вера Стоева от Националната специализирана болница за хематологични заболявания (НСБАЛХЗ)- София, ще преглежда и консултира безплатно пациенти със съмнение за хематологично заболяване. Прегледите ще бъдат напълно безплатни, а всеки нуждаещ се и всеки желаещ може да се обръща към общопрактикуващите лекари, които ще насочват пациентите към прегледа.

09.07.2018
Започва изпълнението на проект „Обновяване на многофамилни жилищни сгради в Община Благоевград“
Две събитие ще отбележат началото на дейностите по проект „Обновяване на многофамилни жилищни сгради в Община Благоевград“. На 11 юли 2018г. от 9.30 часа в зала № 5 на Община Благоевград

05.07.2018
Ники говори за Музиката! Stand UP Comedy Show с благотворителна кауза в Благоевград
Забавното и различно комедийно шоу на Ники Станоев ще гостува и в Благоевград. Ники говори за Музиката! Stand UP Comedy Show ще се проведе на 6 юли от 20.00 часа на открита сцена между сградите на Младежки дом и Регионален исторически музей. Шоуто се включва в кампанията „В подкрепа на Иван“. 14- годишният Иван Христов от Благоевград има нужда от финансова помощ за животоспасяваща интервенция в чужбина.

05.07.2018
Гергана Дечева представя „Хотел Алберта“ в Благоевград
Гергана Дечева, с творчески псевдоним Вирджиния Блак, ще представи книгата „Хотел Алберта“ в Благоевград. На 6 юни от 17.30 часа в библиотеката на Народно читалище „Никола Вапцаров – 1866“ , жители и гости на града, ще могат да се срещнат с авторката.

05.07.2018
СЪОБЩЕНИЕ
От днес /05 юни/ до 09 юни е възможно да бъде нарушено водоподаването по улица „Марица, в участъка от бул. „Димитър Солунски“ до ул. „Босилек“. Дейностите са свързани с реализация на обект „Благоустрояване улица Марица“, част от проект „Благоустрояване на градската среда“. Община Благоевград апелира жителите да проявят разбиране!

1 2 3 »  4156 материала в 278 страници

100 години от освобождението на Горна Джумая

Видео/Фото галерия

Почетни граждани на община Благоевград

Личности, удостоени със званието "Почетен гражданин" на община Благоевград

Димитър Бербатов Димитър Бербатов
Бербатов Почетен гражданин на Благоевград

Христо Велев Христо Велев
По предложение на Кмета, Общински съвет удостои Христо Велев със званието Почетен гражданин на Благоевград

Свобода Бъчварова
Звание Почетен гражданин на Благоевград бе присъдено на писателката Свобода

Анкета

Какво бихте искали да се случи в община Благоевград?

РезултатиГласувай
Административен регистър Комисията по превенция и противодействие на корупцията (КППК)
Контакти | Връзки | Карта на сайта | Site in English