НачалоКонтактиНовиниКалендарАнкетиКарта на сайта

Новини

22.01.2022
Колекция от творби на световноизвестния художник Румен Скорчев са подредени в Градска художествена галерия - Благоевград
Уникална колекция от 58 специално подбрани творби на световноизвестния български художник, график и илюстратор академик Румен Скорчев е подредена в Градска художествена галерия - Благоевград. Произведенията са от фонда на Художествената галерия „Никола Маринов“ – Търговище, като за тях са използвани различни техники - графика, офорт, акватина, суха игла, рисунки с пастел и т.н.

21.01.2022
Кметът Илко Стоянов: Раждането на нов живот дава надежда и вяра в тежки времена като днешните
Кметът Илко Стоянов посети дома на малката Крисия, първото бебе на Благоевград за 2022 г. Той поднесе специална грамота и бебешка количка 3 в 1 за новороденото момиченце. „Пожелавам преди всичко да бъде здрава. Нека има щастливо и безгрижно детство, а Вие, нейните родители, истински да се гордеете с нея“, каза кметът Илко Стоянов.

20.01.2022
Еврокомисарят Мария Габриел и кметът на Благоевград Илко Стоянов обсъдиха възможности за развитие на общините през новия програмен период
Възможностите пред българските общини през новия програмен период (2021 – 2027) бяха обсъдени по време на среща между Мария Габриел, европейски комисар по иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта и кмета на Благоевград Илко Стоянов.

17.01.2022
Кметът на Благоевград Илко Стоянов чу гласа на хората, внесе предложение до ОбС за намаляване на такса „Смет“
Кметът на Благоевград Илко Стоянов внесе предложение до Общински съвет - Благоевград за намаляване на такса „Смет“ от 2,9 на 2,1 промила. Това той сподели и чрез пост в личната страница във фейсбук. Ставката бе завишена в края на 2021 г., а решението на кмета идва след обстоен анализ на нагласите на хората и икономическата ситуация в страната.

17.01.2022
Младежи от Детски парламент поставиха началото на инициативата „Благоевград решава“. Направиха предложения за допълване на идейния проект за парк „Бачиново“
Младежи от Детски парламент – Благоевград се включиха активно с предложения за допълване на инвестиционното намерение „Scapto Therme AquaPark Bachinovo“. Те проявиха сериозен интерес към идеята на Община Благоевград да създаде парково пространство около Алеята на здравето, на площ от 400 дка.

14.01.2022
Община Благоевград финализира изготвянето на План за интегрирано развитие за периода 2021 – 2027 г.
Планът за интегрирано развитие на Община Благоевград за периода 2021 – 2027 г. /ПИРО/ получи положителна екологична оценка от Регионална инспекция по околната среда и водите - Благоевград. Предстои той да бъде предложен за гласуване по време на редовно заседание на Общински съвет – Благоевград в края на м. януари. В случай че бъде одобрен, Общината има готовност да пристъпи към реализирането му.

14.01.2022
Представиха сборника „С песните на Градски детски хор“ от Христо и Николина Кротеви
Сборникът „С песните на Градски детски хор“ съдържа част от големия репертоар на Градския детски хор към Народно читалище „Никола Вапцаров – 1866“ – Благоевград. Дългогодишни ръководители на хора са проф.Христо Кротев и съпругата му доц.д-р Николина Кротева.

13.01.2022
На 14 януари изтича срокът, в който жителите на Благоевград и всички заинтересовани страни могат да дават становища и предложения за намерението за поемане на дългосрочен дълг, необходим за реализиране на Инвестиционно намерение „Scapto Therme AquaPark Ba
Утре изтича срокът, в който жителите на Благоевград и всички заинтересовани страни могат да дават становища и предложения за намерението за поемане на дългосрочен дълг, необходим за реализиране на Инвестиционно намерение „Scapto Therme AquaPark Bachinovo“.

13.01.2022
Благоевград отбеляза 144 години от рождението на Пейо Яворов и 94 години от смъртта на Мара Бунева
На 13 януари 1878 година е роден българският поет символист, революционер, доброволец в Македоно-одринското опълчение, войвода на Вътрешната Македоно-одринска революционна организация, смятан за един от най-големите български поети на XX век – Пейо Яворов. Годишнината от рождението му събра десетки благоевградчани при бюст-паметника в Градската градина на ритуал, организиран от Община Благоевград.

12.01.2022
Покана
Община Благоевград Ви кани на 13 януари от 11:30 часа пред бюст-паметника на Пейо Яворов/Градската градина/, където ще се проведе ритуал по полагане на цветя по повод 144 години от рождението на поета.

12.01.2022
С Ъ О Б Щ Е Н И Е
Дирекция „Социално подпомагане“ - гр. Благоевград уведомява, че във връзка с големия брой изтичащи електронни винетки в началото на 2022г., за всяко правоимащо лице с увреждане и/или семейство, отглеждащо дете с увреждане, може да се извърши проверка за срока на валидност на предоставената безплатна електронна винетка на интернет страницата на Агенция за социално подпомагане https://asp.government.bg, раздел „Проверка на издадена електронна винетка чрез страницата на Агенция „Пътна инфраструктура“.

12.01.2022
Проф. Христо Кротев и доц. д-р Николина Кротева ще представят новата си книга „Детски хорови песни“ в Регионална библиотека „Димитър Талев“ - Благоевград
На 13 януари от 10:30 часа в арт пространството „Библиоклуб“ на Регионална библиотека „Димитър Талев“ - Благоевград ще се проведе среща разговор с проф. Христо Кротев и съпругата му доц. д-р Николина Кротева. По време на събитието те ще представят новата си книга, която носи заглавието „Детски хорови песни“.

11.01.2022
С церемония „Първа копка“ стартираха СМР дейностите на ул. „Листопад“ в Благоевград
Заместник-кметът по европейско развитие и иновации Дамян Качулски направи първа копка и с това даде старт на СМР дейностите по проект „Изграждане и благоустрояване на ул. „Листопад“ в IV микрорайон”. “Проектът се финансира със средства по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Общата стойност на проекта е 1 276 590.99 лв., от които европейско финансиране в размер на 1 085 102.34 лв. и национално финансиране 191 488.65 лв., като продължителността му е 24 месеца“ поясни по време на церемонията зам.-кметът.

11.01.2022
Д-р арх. Иван Шумков е новият главен архитект на Община Благоевград
Иван Шумков е новият главен архитект на Община Благоевград. Това стана ясно, днес, на пресконференция в зала „22 септември“. Кметът Илко Стоянов посочи новото попълнение в екипа си, като подробно представи професионалния и образователен път на Шумков.

10.01.2022
Кметът Илко Стоянов и Таско Тасков представиха новия старши треньор на ФК „Пирин“ и новия ръководител на ДЮШ
Радослав Митревски е новият старши треньор на ФК „Пирин“ – Благоевград, а Петър Карачоров поема ръководния процес в Детско-юношеската школа на орлетата. Двамата бяха официално представени, по време на пресконференция, от кмета на Благоевград Илко Стоянов и Таско Тасков, изпълнителен директор на благоевградския футболен отбор.

1 2 3 »  6423 материала в 429 страници

100 години от освобождението на Горна Джумая

Видео/Фото галерия

Почетни граждани на община Благоевград

Личности, удостоени със званието "Почетен гражданин" на община Благоевград

Руска Стоименова Руска Стоименова
Руска Стоименова стана Почетен гражданин на Благоевград

Свобода Бъчварова
Звание Почетен гражданин на Благоевград бе присъдено на писателката Свобода

Костадин Руйчев Костадин Руйчев
Костадин Руйчев бе избран за Почетен гражданин на Благоевград

Анкета

Какво бихте искали да се случи в община Благоевград?

РезултатиГласувай
Административен регистър Комисията по превенция и противодействие на корупцията (КППК)
Контакти | Връзки | Карта на сайта | Site in English