НачалоКонтактиНовиниКалендарАнкетиКарта на сайта

Новини

26.03.2017
Кметът Камбитов: Гласувах за тези, които спазват обещанията си
„Гласувах за реалните решения. За тези, които са показали, че знаят как да работят, за тези, които спазват обещанията си“, коментира след гласуването кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов. Той добави, че е важно всеки български гражданин, имащ право на глас, да направи своя избор. „Разчитам на разума и практичността на българина“, каза още кметът.

24.03.2017
Кметът Камбитов обсъди идеи за развитието на Благоевград с директора на Европейската ЖП асоциация Филип Ситроен и евродепутата Андрей Новаков
Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов проведе работна среща с Генералният директор на асоциацията на европейската железопътна индустрия (UNIFE) Филип Ситроен и евродепутата Андрей Новаков. Тримата обсъдиха стратегически въпроси за развитието на Благоевград. Акцент бе поставен върху изграждането на мултимодален логистичен център, част от дългосрочната стратегия за развитието на Благоевград.

24.03.2017
Община Благоевград отново с поглед към екоиновациите
Oдобрен e проект с наименование „Green Crew - Зелена заетост при управление на биоразградими отпадъци” по Приоритетна ос 4 „Социално включване в трансграничната зона”, по Програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A „Гърция-България“ 2014-2020 г. Целта на проекта е да се насърчи социалното включване, борбата с бедността и дискриминацията, да се осигури подкрепа на социални предприятия, да се разшири социалното предприемачество в трансграничната зона.

24.03.2017
Община Благоевград спечели проект за изграждане на интелигентни поливни системи на стойност над 500 000 лева
Община Благоевград спечели проект „LYSIS - Съвместни действия за разработването и прилагането на нови технологии за оптималното управление на водните ресурси в градската среда“. Стойността му е 1 743 038,30 лв., разпределен между 5 партньори, а бюджетът на Община Благоевград възлиза на 535 889,20 лв.

24.03.2017
Благотворителен базар под надслов „От сръчните ръце на мама“ се проведе в Благоевград
Средствата от базара ще бъдат в полза на откритата през декември 2016 доброволческа кухня за бедни към църквата „Св. Николай Чудотворец“ в квартал „Грамада“. Събитието се организира със съдействието на Община Благоевград.

23.03.2017
Домоуправители на санирани блокове: Благодарение на усилията на г-н Камбитов живеем в по-уютни и топли жилища
Домоуправители на санирани блокове в Благоевград се обединиха и благодариха за качественото изпълнение на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в Благоевград.

22.03.2017
Завърши поредното издание на Ученически игри 2016/2017 в Благоевград
Официален гост на събитието бе заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова. В Спортен комплекс „Пирин“ тя връчи грамоти, медали и купи на всички победителите.

22.03.2017
Община Благоевград спечели три проекта на стойност 1 306 474 лева
Община Благоевград спечели три проекта на стойност 1 306 474,40 лева. Те бяха оценени от Комитета за наблюдение по Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег V-A Гърция – България 2014 – 2020. По програмата бяха подадени 210 проектни предложения, а положително оценените са 49.

22.03.2017
Поредно спазено обещание от кмета Камбитов! Започва изграждането на обреден дом на терена на Новите гробища в Благоевград
Обреден дом за тъжни ритуали ще бъде изграден на територията на Новите гробища в Благоевград. С построяването на ритуалната зала ще бъде решен основен проблем в града, защото към този момент подобно помещение има единствено на терена на Старите гробища в Благоевград

22.03.2017
Община Благоевград монтира филтри за опазване чистотата на въздуха
По разпореждане на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов вече е монтиран филтър за фини прахови частици на сградата на детската градина в село Зелен дол. Съоръжението, предназначено за инсталации на твърдо гориво е поставено експериментално, като в продължение на месец ще бъдат правени замервания на степента на замърсяване на въздуха от коминното тяло. В случай, че очакванията се оправдаят, Община Благоевград има готовност да монтира подобни филтри на различни обществени и жилищни сгради в община Благоевград. Целта е фините прахови частици да бъдат задържани, за да бъде подобрено качеството на атмосферния въздух.

21.03.2017
Разширяват част от клетките в зоологическата градина в Благоевград
Започнаха ремонтните дейности за разширяване на част от клетките в зоологическата градина в Благоевград. След приключването им, ще бъде осигурен по-широк периметър на движение на камерунската коза, муфлона, ламата и др.

21.03.2017
Световна звезда в третото издание на Блус и Джаз фестивал- Благоевград
Легендарният Sugar Blue ще бъде част от „Благоевград Blues and Jazz 2017“. Това стана ясно по време на официална пресконференция, на която бяха представени програмата и участниците в III издание на фестивала.

21.03.2017
По-високи заплати за работещите в социалната сфера в община Благоевград
Заплатите на работещите в Бюджетно звено „Заведения за социални услуги“ на територията на община Благоевград се повишават с до 5%. Увеличението е сила от 1 март и е в резултат на адекватната и целенасочена политика, водена от кмета д-р Атанас Камбитов. Увеличението на месечните възнаграждения ще засегне над 200 души специализиран и помощен персонал в социалната сфера в община Благоевград. От 2012 година насам, реално, това е четвъртото увеличение на работещите в социалната сфера в община Благоевград.

21.03.2017
Община Благоевград отново се включва в „Часът на земята“
Община Благоевград ще подкрепи глобалната инициатива „Часът на земята“, като за пореден път се включи в нея. На 25 март от 20:30 часа ще бъдат загасени светлините на административни сгради и културни институции в града.

21.03.2017
Възпитаници на Център за личностно и творческо развитие ще представят Благоевград и България на Dance World Cup 2017 в Германия
Възпитаници на Център за личностно и творческо развитие ще представят Благоевград по време на Dance World Cup 2017, който ще се проведе от 23 юни до 1 юли в Германия. Те се класираха за участие в престижното издание след Български квалификационен турнир, който се проведе в Пловдив.

1 2 3 »  3311 материала в 221 страници

100 години от освобождението на Горна Джумая

Видео/Фото галерия

Почетни граждани на община Благоевград

Личности, удостоени със званието "Почетен гражданин" на община Благоевград

Костадин Руйчев Костадин Руйчев
Костадин Руйчев бе избран за Почетен гражданин на Благоевград

Георги Гайдарджиев Георги Гайдаржиев
Георги Гайдаржиев Почетен гражданин на Благоевград

Списък Почетен гражданин на Благоевград

Анкета

Какво бихте искали да се случи в община Благоевград?

РезултатиГласувай
Административен регистър Комисията по превенция и противодействие на корупцията (КППК)
Контакти | Връзки | Карта на сайта | Site in English