НачалоКонтактиНовиниКалендарАнкетиКарта на сайта

Новини

28.03.2023
С концерт-спектакъл Ансамбъл „Пирин“ завладя софийската сцена за 90 години от рождението на проф. Кирил Стефанов
С концерт-спектакъл Ансамбъл „Пирин“ отбеляза 90 години от рождението на големия творец проф. Кирил Стефанов. Представлението „Аз съм Пирин“, вдъхновено и създадено в чест на талантливия композитор, диригент и общественик, музициращ на най-тънките струни на българската душевност, бе посрещнато с бурни аплодисменти в пълна зала в Музикалния театър в София.

28.03.2023
Тестват електромеханичните сирени на територията на община Благоевград на 30 и 31 март
Тест на електромеханичните сирени с централизирано и механично задействане ще се проведе на 31 и 31 март 2023 г. в Благоевград. Процедурата е рутинна и се извършва ежегодно, а целта е да се провери готовността за реално задействане на сирените по случай 2 юни – Ден на Ботев и загиналите за свободата на България.

28.03.2023
Започва процедура по избор на членове на Съвета на децата в Благоевград
Община Благоевград стартира процедура за избор на нови членове на Съвета на децата. Срокът за подаване на кандидатури е от 1 април до 24 май 2023 година, като те следва да бъдат входирани на гише „Деловодство“ в общинска администрация или да бъдат изпращани на имейл kmet@blagoevgrad.bg.

28.03.2023
Младият пианист Симеон Гошев във „Вечер с Лудвиг ван Бетовен“ и оркестъра на Камерна опера – Благоевград
На 4 април 2023 г., Камерна опера – Благоевград ще представи в зала „Яворов“ симфоничния концерт „Вечер с Лудвиг ван Бетовен“. Солист ще бъде пианистът от Благоевград Симеон Гошев.

27.03.2023
Палми Ранчев гостува в Благоевград с книгите си „Под шапката на скитника – подреждане на уличните безпокойства“ и „Хаосът в играта на джаги“
На 27 март, понеделник, в Градска художествена галерия – Благоевград, от 18:00 часа, ще бъдат представени двете нови книги на Палми Ранчев – сборник с поезия и роман.

27.03.2023
Въженият парк в Благоевград приема посетители от 3 април
Въженият парк в Благоевград отваря врати на 3 април /понеделник/. И тази година атракционът ще функционира с два кръга. Първият е за деца между 5 и 8 години, а за втория допустимата възраст е 8 - 14 години. Максималното тегло за двата батута е 100 кг.

27.03.2023
Арт хепънинг в парк „Розариума“ в Благоевград представи „Бетонхендж“ на художника Пламен Ковачев
Нестандартен и иновативен проект на благоевградския художник Пламен Ковачев в парк „Розариума“ от няколко дни привлича вниманието на жители и гости на областния център.

26.03.2023
Мощен рев на мотори огласи мотопистата край с. Зелен дол! Кметът Илко Стоянов официално откри „Гран при Благоевград“, най-бързите си тръгнаха с купи
Мощен рев на мотори на мотопистата край с. Зелен дол даде старт на традиционния „Гран при Благоевград“, I кръг от „Купа България 2023 г.“.

25.03.2023
Достойна игра и феърплей по време на футболните срещи в рамките на „Ученически игри 2023“ – Благоевград
Надпревари, подплатени с много емоции и феърплей белязаха срещите по футбол в рамките на „Ученически игри 2023“ – Благоевград“. Двубоите се състояха на игрището в СК „Пирин“.

24.03.2023
Електронната платформа за прием в детските заведения с възможност за регистрация и на деца, които нямат българско гражданство
Община Благоевград продължава да усъвършенства новосъздадената платформа за електронен прием в детските заведения. От днес родители на деца, които нямат българско гражданство също могат да подават заявления. За целта е създадено поле, в което се вписва личен номер на чужденеца (ЛНЧ), вместо единен граждански номер.

24.03.2023
Кметът на Благоевград Илко Стоянов бе гост на официална церемония по връчване на дипломите на абсолвенти от Филологическия факултет
Кметът на Благоевград Илко Стоянов бе гост на официална церемония по връчване на дипломите на абсолвенти от Филологическия факултет към ЮЗУ „Неофит Рилски“, която се състоя в I УК на висшето учебно заведение. Той поздрави завършващите студенти и им пожела успешна професионална реализация.

24.03.2023
Община Благоевград и РДПБЗН – Благоевград раздадоха на директори на училища и детски градини постери с правила за безопасност при земетресение
Постери с правила за безопасност при земетресение получиха на работна среща директори и представители на училища и детски градини в областния център.

23.03.2023
Бизнес академия BASE стартира в Благоевград с рекорден брой предприемачи, кметът Илко Стоянов приветства участниците
Рекорден брой от близо 70 стартиращи предприемачи се включиха в бизнес академия BASE, която бе официално открита днес в зала „22 септември“ в Благоевград.

23.03.2023
Членовете на СИК получават възнагражденията си по банков път, предстои обучение за изборите, насрочени за 2 април
Във връзка с изборите за Народно събрание, насрочени за 02 април 2023 г., Община Благоевград уведомява членовете на Секционните избирателни комисии, че на 24.03.2023 г. ще се проведе обучение от Районна избирателна комисия - Благоевград. То ще бъде с начален час 18.00 ч. в зала „Пейо Яворов“.

23.03.2023
ВАС отхвърли жалбата на „Биспуд“ , блокирала полагането на пътна маркировка в Благоевград за повече от година
Върховен административен съд разреши спора с пътната маркировка в областния център в полза на Община Благоевград.

1 2 3 »  7430 материала в 496 страници

100 години от освобождението на Горна Джумая

Видео/Фото галерия

Почетни граждани на община Благоевград

Личности, удостоени със званието "Почетен гражданин" на община Благоевград

Георги Гайдарджиев Георги Гайдаржиев
Георги Гайдаржиев Почетен гражданин на Благоевград

Костадин Руйчев Костадин Руйчев
Костадин Руйчев бе избран за Почетен гражданин на Благоевград

Костадин Ангов Костадин Ангов
Със званието „Почетен гражданин на Благоевград“ инж. Костадин АНГОВ беше удостоен с решение на Общинския съвет

Анкета

Какво бихте искали да се случи в община Благоевград?

РезултатиГласувай
Административен регистър Комисията по превенция и противодействие на корупцията (КППК)
Контакти | Връзки | Карта на сайта | Site in English