НачалоКонтактиНовиниКалендарАнкетиКарта на сайта

Новини

24.11.2020
КЗК остави без уважение жалбата срещу решнието за избор на изпълнител за изграждане на подлез към кв. „Грамада“
Комисията за защита на конкуренцията остави без уважение жалбата, подадена от „Благоустройствени строежи – Трейс Груп“ ДДЗД срещу решението на кмета на община Благоевград за определяне на изпълнител за възлагане на обществена поръчка с предмет „Избор на изпълнител за изграждане на подлез към кв. „Грамада“ във връзка с реализацията на проект „Интегриран градски транспорт на гр. Благоевград“.

24.11.2020
В А Ж Н О
На вниманието на гражданите ползващи редовните автобусни линии от републиканската, областната, междуобластната и общински схеми. Поради провеждане на протестни действия от Конфедерацията на автобусните превозвачи, ще бъде преустановен общественият превоз на пътници по редовните автобусни линии на 25.11.2020 година.

23.11.2020
13 благоевградски училища да консумират електрическа енергия от изградени на покривите фотоволтаични инсталации предлага кметът на Община Благоевград инж. Румен Томов
13 покривни конструкции на общински училища да бъдат отдадени под наем за изграждане на фотоволтаични централи до 30 kW за производство на електрическа енергия е предложението, внесено за разглеждане в Общински съвет Благоевград.

20.11.2020
Българо-турски онлайн бизнес и инвестиционен форум с двустранни срещи
В резултат на постигната договореност между министъра на икономиката на Република България, г-н Лъчезар Борисов и министъра на търговията на Република Турция, г-жа Русхар Пекджан, в качеството им на съпредседатели на Смесената българо-турска междуправителствена комисия за икономическо сътрудничество, на 25 ноември 2020 г., Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) и нейният турски партньор, Съветът за външнотърговски отношения на Турция (ДЕИК), организират съвместен бизнес и инвестиционен форум с двустранни срещи.

20.11.2020
Мащабна програма за овладяване популацията на безстопанствени кучета и контрол над домашните любимци стартира в Община Благоевград
Програмата е част от управленската стратегия на настоящото ръководство за подобряване на градската среда. Проблемът с безстопанствените кучета на територията на общината, отдавна очаква ефективно и дългосрочно решение, за което има управленска воля и административен капацитет да се вземе и приложи.

19.11.2020
Детска градина № 2 "Света Богородица" тържествено отбеляза 30-годишен юбилей, на който присъства и кмета на община Благоевград, инж. Румен Томов
Празненството се състоя в зала "22-ри септември, а малките възпитаници на детската градина се погрижиха за емоционалното отбелязване на юбилея.

19.11.2020
Във връзка с манипулативните твърдения, че работата на общинска администрация и новото ръководство на Община Благоевград е неефективна предоставяме справка
Във връзка с манипулативните твърдения, че работата на общинска администрация и новото ръководство на Община Благоевград е неефективна предоставяме справка за внесените предложения до Общински съвет и издадените разрешителни за строеж за последната година.

19.11.2020
Обявяват победителите в Седмия Национален ученически конкурс „Национален парк „Рила” – познат и непознат“
Дирекция „Национален парк Рила” и партньорите от община Благоевград, Регионално управление на образованието /РУО/ и Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград /ЦЛТРДБ/ ще обявят резултатите и победителите в седмия Национален ученически конкурс „Национален парк „Рила” – познат и непознат“. Събитието ще е на 20 ноември 2020 г., от 11.30 часа, и ще се излъчва онлайн на фейсбук страницата на парка - https://www.facebook.com/NationalParkRila.

19.11.2020
Противопоставянето от страна на мнозинството в общински съвет заема застрашителни размери
Дезинформацията, която се опитват да създадат, цели да разруши доверието помежду ни. Вчера присъствах на заседание на комисията по здравеопазване, на която беше сформиран Консултативен съвет (Комисия за борба с COVID-19) към Общински съвет Благоевград, чийто състав припокрива изцяло състава на здравната комисия. Единственото различно в двете комисии е наименованието им.

17.11.2020
Алеята на парк „Бачиново“ е почистена
Днес цялата алея ведно със зелените площи около езерото на парк „Бачиново“ бяха почистени от натрупаната листна маса. Мили съграждани, молим Ви, помогнете ни да поддържаме парка чист като сте по-отговорни при изхвърлянето на отпадъците си. Чистотата зависи от всички нас! Вярваме, че заедно ще успеем!

17.11.2020
Еко Партнърс България АД и Община Благоевград провеждат съвместна образователна кампания „Еко Училище“
Чрез видео уроци учениците и децата в последни групи на ДГ ще получат знания за отпадъците. Защо и как да се изхвърлят разделно отпадъците от опаковки, какво се случва с отпадъците след като бъдат събрани разделно и в какво могат да се превърнат те, след като бъдат рециклирани, са въпросите, на които децата ще получат отговори от видео уроците на Еко Партнърс.

17.11.2020
Трафикът на бременни жени с цел продажба на новородените им деца е престъпление!
Стартира Национална кампания за превенция на трафика на бременни жени с цел продажба на новородените им.

16.11.2020
Нов Скейт парк, ситуиран в парк “Бачиново“ ще радва почитателите на модерните спортове
Новото съоръжение ще бъде изградено в парк "Бачиново" в непосредствена близост до Въжения мост над река Бистрица срещу Аквапарка . Той ще може да се ползва от любители на ролерите, скейтборда и от велосипедистите. Скейт паркът ще бъде изграден според европейските стандарти, а средствата за изграждането му ще бъдат заложени в бюджета за 2021г. на Община Благоевград.

16.11.2020
Пет ключови за община Благоевград инвестиционни проекта за подобряване на градската среда и бизнес инфраструктура в град Благоевград на различни етапи са изработени и предстои да бъдат реализирани
1. „Реконструкция на 11 улици в ЦГЧ на Благоевград /подмяна на водопровод и канализация/, включително и изместване на захранващ водопровод /Гл. кл. I-III зона/ в участък от О.Т. 201 до О.Т. 118 –IV-ти микрорайон Благоевград“

15.11.2020
Община Благоевград в подкрепа на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия
С решение от 26 октомври 2005 г. на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации всяка трета неделя на месец ноември е определена за Световен ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Нека на този ден обединим усилията си за по-малко загинали и ранени по пътищата на страната ни. За 2019 г. по пътищата на България в 6730 пътнотранспортни произшествия са загинали 628, а 8499 са били ранени. Само за деветте месеца на тази година по пътищата ни в 4365 катастрофи са загинали 335 човека, а ранените са 5447.

1 2 3 »  5658 материала в 378 страници

100 години от освобождението на Горна Джумая

Видео/Фото галерия

Почетни граждани на община Благоевград

Личности, удостоени със званието "Почетен гражданин" на община Благоевград

Свобода Бъчварова
Звание Почетен гражданин на Благоевград бе присъдено на писателката Свобода

Списък Почетен гражданин на Благоевград

Христо Велев Христо Велев
По предложение на Кмета, Общински съвет удостои Христо Велев със званието Почетен гражданин на Благоевград

Анкета

Какво бихте искали да се случи в община Благоевград?

РезултатиГласувай
Административен регистър Комисията по превенция и противодействие на корупцията (КППК)
Контакти | Връзки | Карта на сайта | Site in English