НачалоКонтактиНовиниКалендарАнкетиКарта на сайта

Новини

23.09.2021
„Ангелина и приятели“ в Градската художествена галерия – Благоевград
Дванайсто издание на изложбата „Ангелина и приятели“ ще бъде открито на 24.09.2021 г. от 17:30 часа в Градската художествена галерия в Благоевград. В изложбата с мото „Аз уважавам света на другите“ ще участват 25 художници от Благоевград, Перник и Кюстендил.

23.09.2021
„Открита сцена за млади таланти“ с Биг Бенд – Благоевград и ученици от Музикално училище „Престо“ и Вокално студио „Фа Диез“
На 24 септември, от 17:30 часа, на площад „Македония“, Биг Бенд – Благоевград, Музикално училище „ПРЕСТО“ и Вокално студио „ФА ДИЕЗ“ ще зарадват благоевградчани и гости на града с концерт „Открита сцена за млади таланти“.

23.09.2021
Кметът Илко Стоянов разпореди спешно почистване на нерегламентираните сметища на територията на Благоевград
Да бъдат предприети незабавни действия по почистване на нерегламентираните сметища на територията на община Благоевград, разпореди кметът Илко Стоянов. Дейностите са възложени на служители от общинска фирма „Биострой“, които имат ангажимент да обходят и почистят над 20 терена, попадащи във вътрешността и периферията на областния център.

22.09.2021
Кметът Илко Стоянов и благоевградската общественост почетоха 113 г. Независима България
С ритуал по полагане на цветя в Благоевград бяха отбелязани 113 години от обявяването на Независимостта на България. Церемонията се състоя пред Паметната плоча на загиналите във войните за обединение и независимост на страната.

21.09.2021
Кметът на Благоевград Илко Стоянов: Естественият имунитет срещу корупцията ще се прояви, когато има децентрализация на средствата по общини
Кметът на Благоевград Илко Стоянов взе участие в Годишна среща на местните власти, организирана от Национално сдружение на общините в Република България. Сред основните теми, обсъдени по време на форума, бе по-голяма финансова независимост на отделните териториални единици с административен характер от държавата.

21.09.2021
Благоевградската общественост ще отбележи 113 години Независима България
Благоевград ще отбележи 113 години от обявяване на Независимостта на България с ритуал по полагане на цветя. Церемонията ще се проведе утре (22 септември) от 11.00 часа пред паметната плоча на загиналите във войните за обединението и независимостта на България, намираща се на пл. „Георги Измирлиев“, пред зала „22-ри септември.

21.09.2021
Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!
„Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!" Това е посланието на кампанията на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL, целяща да намали до нула поне за един ден броя на загиналите при пътнотранспортни произшествия. Второто издание на „Дни на безопасността на ROADPOL“ се провежда в периода 16.09. – 22.09.2021 г., когато по традиция е и Европейската седмица на мобилността.

20.09.2021
#ПромениКартинката! Община Благоевград и водещи компании заедно срещу замърсяване на околната среда с фасове
Община Благоевград ще се включи активно в подкрепа на националната инициатива „Промени картинката“, организирана от водеща компания за производство на тютюневи изделия, в партньорство с доставчик на логистични услуги на пазара. Целта е да се противодейства на безконтролното изхвърляне на фасове и замърсяването на околната.

19.09.2021
Община Благоевград стартира кампания за преброяване на кучета
Община Благоевград и Съвет за сътрудничество, който е помощен орган към Кмета, стартират кампания за преброяване на домашни и бездомни кучета на територията на областния център и прилежащите малки населени места. Инициативата е в рамките на Програмата за овладяване популацията на безстопанствените кучета.

18.09.2021
С великолепен концерт Камерна опера - Благоевград откри 50-ия, юбилеен сезон
Много красота, страст, нежност, в един почти двучасов концерт, по време на който публиката остана без дъх, влизайки в нови и нови теротирии на тангото. Концертът, посветен на 100-годишнината от рождението на краля на тангото Астор Пиацола, постави началото на юбилейния сезон на Камерна опера Благоевград

17.09.2021
Полезна информация! Основни правила за пожарна безопасност при експлоатация на отоплителни и нагревателни уреди
Във връзка с предстоящия есенно-зимен отоплителен сезон, Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ Благоевград припомня основните правила за пожарна безопасност при експлоатация на отоплителни и нагревателни уреди.

17.09.2021
Ново предприятие ще извършва спешни ремонти на общинска собственост
Ново общинско предприятие „Благоевград строй ремонт“ ще извършва текущи ремонти на обекти, общинска собственост. То се създава по предложение на кмета Илко Стоянов, с решение на Общински съвет – Благоевград. Предприятието ще бъде ангажирано с отстраняване на аварийни ремонти в детски и социални заведения, училища, спортни зали, социални и общински жилища и др.

17.09.2021
В помощ на родителите! Кметът Илко Стоянов оттегли предложението за намаляване на еднократните помощи за новородени
Кметът на Благоевград Илко Стоянов оттегли предложението от Общински съвет – Благоевград за намаляване на еднократна финансова помощ при раждане или осиновяване на първо, второ, трето дете, близнаци и тризнаци. “Мотивите за решението ми са съвсем разбираеми. Като кмет аз се вслушвам в гласа на хората. Вследствие на проведени разговори прецених, че моментът не е подходящ. Предвид COVID кризата съм на мнение, че Общината следва да помага с каквото е възможно на младите родители. Истината е, че Бюджетът е изключително натоварен и запазването на стойностите ще даде отрицателен ефект върху други дейности в него, но децата са наш приоритет“, коментира кметът.

16.09.2021
С цел ограничаване на нерегламентираните сметища! Строителните отпадъци могат да се извозват в депото при с. Изгрев или да се съхраняват на частни терени, собственост на фирми и граждани
Депото в село Изгрев ще бъде отворено за приемане на строителни отпадъци. Решението е на общинското ръководство и е с цел да бъдат ограничени неконтролираните нерегламентирани сметища, които се заформят на територията на Благоевград. По този начин ще бъдат улеснени фирмите, занимаващи се със строителна дейност и гражданите, които извършват битови ремонти.

16.09.2021
Кметът Илко Стоянов пое Общината с близо 19,5 млн. лева задължения, за 2 м. успя да стопи дълга с 0,5 млн. лева
Близо 19,5 млн. лева са били задълженията на Общината Благоевград към 14 юли 2021 г, като само за два месеца, от момента на встъпване в длъжност, кметът и неговият екип са успели да намалят дълга с близо 0,5 млн. лева. Това стана ясно по време на пресконференция днес.

1 2 3 »  6169 материала в 412 страници

100 години от освобождението на Горна Джумая

Видео/Фото галерия

Почетни граждани на община Благоевград

Личности, удостоени със званието "Почетен гражданин" на община Благоевград

Костадин Ангов Костадин Ангов
Със званието „Почетен гражданин на Благоевград“ инж. Костадин АНГОВ беше удостоен с решение на Общинския съвет

Димитър Бербатов Димитър Бербатов
Бербатов Почетен гражданин на Благоевград

Костадин Руйчев Костадин Руйчев
Костадин Руйчев бе избран за Почетен гражданин на Благоевград

Анкета

Какво бихте искали да се случи в община Благоевград?

РезултатиГласувай
Административен регистър Комисията по превенция и противодействие на корупцията (КППК)
Контакти | Връзки | Карта на сайта | Site in English