НачалоКонтактиНовиниКалендарАнкетиКарта на сайта

Новини

28.04.2017
Общински съвет - Благоевград подкрепи предложението на кмета Камбитов за изграждане на подлез при кв. „Грамада“
Общинските съветници подкрепиха предложение на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов за изграждане на подлез към кв. „Грамада“, който ще свързва района с останалата част от града. Дейностите ще бъдат извършени по проектно предложение “Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014 – 2020 г.”, Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 - 2020 г. на МРРБ. С изграждането на подлеза, ще бъде решен един от основните от проблемите, които стоят пред жителите на квартал „Грамада“ от 1954 година насам. Към този момент връзката се осъществява чрез жп прелез

28.04.2017
Ученици от Благоевград бяха наградени в междуучилищния конкурс „Живей здравословно“
Днес се проведе финалният етап от междуучилищния конкурс „Живей здравословно“. Ученици от благоевградски училища бяха наградени в рамките на състезанието. За тях бяха подготвени плакети и грамоти, художествена литература, раници, топки и обръчи.

28.04.2017
Прожекция на филма „Още ли бродиш Делчев войвода“ ще бъде излъчена в Благоевград
Документален филм със заглавие „Още ли бродиш“ ще бъде представен на 4 май 2017 година (четвъртък) от 13:30 часа в зала 201 на V корпус към ЮЗУ „Неофит Рилски“- Благоевград.

28.04.2017
Тримата български тенори „Уникалните гласове“ с голям концерт в Благоевград
Тримата български тенори „Уникални гласове“ ще изнесат впечатляващ концерт в Благоевград. Изявата е насрочена за 04 май (четвъртък) 2017 г. в зала „Яворов“ от 19:00 часа. „Уникалните гласове“ ще зарадват почитателите си със своя талант и великолепни изпълнения.

28.04.2017
Най-новото общинско дружество „Благоевград инвест 2016“ с близо 200 000 лева печалба
Предвид успешната дейност на „Благоевград инвест 2016“ се очаква до края на 2017 година, дружеството да увеличи печалбата си значително, поясни кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов. Общинското дружество „Благоевград инвест 2016“ беше създадено през 2016 година по предложение на кмета на общината. То е с управител инж. Венцислав Атанасов.

28.04.2017
За поредна година „Кралете на запада“ събира брейк танцьори в Благоевград
Национален брейк турнир под мотото „Кралете на запада“ ще се проведе за четвърта поредна година в Благоевград. Брейк танцьори ще показват умения и ще забавляват жители и гости на града. Организатори на събитието са Община Благоевград и Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

27.04.2017
Националният отбор на България за хора в инвалидни колички избра Благоевград за подготвителен лагер
Националният отбор на България за хора в инвалидни колички по тенис избра Благоевград за провеждането на подготвителен лагер. Той ще се проведе в рамките на три дни . Програмата включва състезания, които стартират на 28 април и ще продължат до 30 април. Те ще се проведат на твърдите кортове на базата на Югозападен университет „ Неофит Рилски“ . В тенис надпреварата ще се включат националите от отбора за хора в инвалидни колички на България.

26.04.2017
Наградиха победители в XIX Национален ученически празник „За хляба наш…“
С официално награждаване бе закрит XIX Национален ученически празник „За хляба наш...“. Отличията връчи заместник-кметът по строителство и сигурност на oбщина Благоевград инж. Янко Янков. Той поздрави всички участници от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов.

26.04.2017
Chef Петър Михалчев пече японски хляб в центъра на Благоевград
Топ готвачът Петър Михалчев ще демонстрира начин на приготвяне на японски хляб, в рамките на XIX Национален ученически празник „За хляба наш“. Той идва по покана на общинското ръководство и Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Петър Михалчев ще представи спецификите на месене и печена на японски хляб в 15:30 часа пред зала „22 септември“. Православният център в Благоевград пък ще направи обредни хлебове. Ще бъде организирано и състезание, което ще протече в няколко кръга. Ще бъдат приготвени „Най-дълъг здравословен сандвич“, „Най-оригинален здравословен сандвич“ и „Най-здравословни трюфели“. Всеки, който желае да се включи, може да го направи пред зала „22 септември“.

26.04.2017
Откриха празнично XIX Национален ученически празник „За хляба наш…“ в Благоевград
За 19 поредна година Благоевград е домакин на Национален ученически празник „За хляба наш…“. Празникът бе открит официално днес от заместник- кмета по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград Христина Шопова и директора на Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград Цветанка Гаврилова.

26.04.2017
Ансамбъл „Пирин“ събра близки, приятели и почитатели на Тодор Бекирски по повод 70 години от рождението на твореца
С изключително емоционален концерт-спектакъл на Ансамбъл „Пирин“ бяха отбелязани 70 години от рождението на хореографа Тодор Бекирски. Творците от Ансамбъла разкриха тайната на музиката и танца, чрез красиви съчетания и богат репертоар. Близки, приятели и почитатели на именития хореограф изпълниха зала „Яворов“. Те бяха поздравени от заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова, която с вълнение разказа впечатленията си от живота и творчеството на хореографа.

25.04.2017
Трима фотографи бяха отличени във фотоконкурса „Европа в моя регион 2017“
Заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова и заместник-кметът по европейски програми и проекти Зорница Кралева застанаха редом до участниците за да връчат наградите на победителите.

25.04.2017
Асоциация за развитие на културата в Европа с голям интерес към Благоевград
Асоциация за развитие на културата в Европа, със седалище град Лил, Франция, има изключителен интерес към Благоевград. Това съобщи на пресконференция заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности на Благоевград Христина Шопова.

25.04.2017
Благоевград посреща едни от най- големите имена в театъра в V юбилейно издание на „Тара-ра-бумбия“
За пета поредна година Благоевград ще се превърне с център на театралното изкуство. Най- очакваният фестивал „Тара-ра-бумбия“ ще се проведе от 11 до 19 май, а имената които предстои да излязат на благоевградска сцена не само впечатляват, но и дават заявка за един триумф на театралното изкуство именно в областния център на Пиринско.

25.04.2017
Ансамбъл „Пирин“ с концерт по повод 70 години от рождението на Тодор Бекирски
Ансамбъл „Пирин“ ще представи една невероятна палитра от музика и танц. С концерт, който ще се проведе днес от 18.30 часа в зала „Яворов“, ще бъде почетена 70-годишнината от рождението на Тодор Бекирски. От 1978 г. той е главен хореограф на ансамбъл “Пирин” и автор на музикално-танцови постановки за почти всички ансамбли в България.

1 2 3 »  3385 материала в 226 страници

100 години от освобождението на Горна Джумая

Видео/Фото галерия

Почетни граждани на община Благоевград

Личности, удостоени със званието "Почетен гражданин" на община Благоевград

Костадин Руйчев Костадин Руйчев
Костадин Руйчев бе избран за Почетен гражданин на Благоевград

Димитър Бербатов Димитър Бербатов
Бербатов Почетен гражданин на Благоевград

Руска Стоименова Руска Стоименова
Руска Стоименова стана Почетен гражданин на Благоевград

Анкета

Какво бихте искали да се случи в община Благоевград?

РезултатиГласувай
Административен регистър Комисията по превенция и противодействие на корупцията (КППК)
Контакти | Връзки | Карта на сайта | Site in English