НачалоКонтактиНовиниКалендарАнкетиКарта на сайта

Новини

24.09.2020
Почина професор Александър Воденичаров
Два мандата декан на Правно-историческия факултет и председател на общото събрание на ЮЗУ, член и говорител на Висшия съдебен съвет, дългогодишен преподавател по административно право и административен процес .

24.09.2020
Изпочупената детска площадка, която Ви показахме във вторник вече е възстановена
Молим всички, посетители и жители на града да пазят и почистват след себе си. Скъпи съграждани и гости, нека пазим общия ни дом чист и подреден! Оставаме с надеждата заедно да градим и съхраним бъдещето!

23.09.2020
По повод позицията на "Водоснабдяване и канализация" ЕООД- Благоевград
По повод позицията на "Водоснабдяване и канализация" ЕООД- Благоевград, свързано с експлоатацията на водопроводната мрежа и фактурирането на изразходвана вода в курортна местност „Бодрост“, смятаме, че обективността налага да изясним някои факти, без да премълчаваме, защото този казус засяга всички нас.

22.09.2020
Благоевградската общественост отбеляза 112-та годишнина от обявяването на Независимостта на България
По повод 112-та годишнина от обявяването на Независимостта на България, от 10:30 часа на пл. „Георги Измирлиев“, пред паметната плоча на загиналите във войните за обединението и независимостта на България, общинското ръководство поднесе цветя.

21.09.2020
СПОРТЕН КЛУБ ДОСТОЕН ЖИВОТ и Община Благоевград Ви канят на турнир по шоудаун (тенис на маса за незрящи).
Турнира се осъществява с финансовата подкрепа на Агенция за хората с увреждания. Състезанията ще се проведат на 23.09 2020г.от 09:00 часа до 18:00 часа в парк „Македония „зала „Орфей“.

21.09.2020
Честит Международен ден на Мира
Днес светът отбелязва деня, обявен от ООН за Международен ден на мира.

20.09.2020
На мотополигон “Зелендол“ при изключително голям интерес от над 10 000 зрители, премина шампионатът по мотокрос Grand Prix Благоевград 2020
С пожелание за много успехи и безаварийно каране, без травми, търпение, сила и упоритост по пътя към първите места, кметът на община Благоевград инж. Румен Томов даде старт на спортния празник.

20.09.2020
Кметът на община Благоевград, инж. Румен Томов, гостува при освещаването на възродения средновековен храм в благоевградското село Габрово
Черквата на името на Свети Георги Победоносец е издигната през XIII-XIV век. С благословията на Неврокопския митрополит Серафим, който освети храма, подкрепата на близки и приятели на Борислав Ханджийски и доброволен труд, средновековната светиня вече е напълно възстановена. Община Благоевград също подкрепи доброто дело.

19.09.2020
Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности, д-р инж. Василиса Павлова, откри Ретро парада, чийто домакини са Община Благоевград и Автомобилен Ретро клуб „Пирин“
На 19 септември 2020 г. на площад „Македония“, д-р инж. Павлова, официално откри събитието „Ретро парад“, което за 17-та поредна година гостува в Благоевград. "Изключително приятно ми е да Ви поздравя с добре дошли в Благоевград.

18.09.2020
Благоевградската общественост ще отбележи 112-та годишнина от провъзгласяването на Независимостта на България
На 22 септември България чества едно от най-значимите събития от новата си история. През 1908 г., българската държава, обявява своята независимост.

17.09.2020
Екип от ветеринарна клиника „РайВет“- София, в състав, д-р Илия Райчев и д-р Теодора Велкова, днес проведоха сезонна профилактична програма на животните в Зоопарк Благоевград
Профилактичната програма включва ваксинация против бяс, взимане на копрологични проби, както и профилактичен преглед на всяко едно от животните.

17.09.2020
ЦЛТРДБ се включи в популярната инициатива “Европейски дни на наследството 2020 г.
ЦЛТРДБ се включи в популярната инициатива “Европейски дни на наследството 2020 г. “ . В двора на Мощанската къща, квартал “Вароша” се проведе фолклорно матине “Под лозата”. В него участваха фолклорните състави към ЦЛТРДБ и на всички познатите Логодажки баби.

17.09.2020
Акция за принудително отстраняване и маркиране на излезли от употреба моторни превозни средства (ИУМПС) стартира на територията на гр. Благоевград
Установените излезли от употреба моторни превозни средства (ИУМПС), изоставени от своите собственици по улици, тротоари и зелени площи на територията на гр. Благоевград ще бъдат принудително отстранявани.

17.09.2020
17 септември - София, Вяра, Надежда и Любов
Поздравителен адрес от инж. Румен Томов, кмет на община Благоевград

16.09.2020
Община Благоевград предоставя безплатни културни и образователни събития, посветени на ЕДН 2020г
През настоящата 2020 година в България за пореден път ще се проведат Европейски дни на наследството (ЕДН). Една популярна инициатива, която е подкрепена съвместно от Съвета на Европа и от Европейската комисия.

1 2 3 »  5562 материала в 371 страници

100 години от освобождението на Горна Джумая

Видео/Фото галерия

Почетни граждани на община Благоевград

Личности, удостоени със званието "Почетен гражданин" на община Благоевград

Христо Велев Христо Велев
По предложение на Кмета, Общински съвет удостои Христо Велев със званието Почетен гражданин на Благоевград

Георги Гайдарджиев Георги Гайдаржиев
Георги Гайдаржиев Почетен гражданин на Благоевград

Костадин Ангов Костадин Ангов
Със званието „Почетен гражданин на Благоевград“ инж. Костадин АНГОВ беше удостоен с решение на Общинския съвет

Анкета

Какво бихте искали да се случи в община Благоевград?

РезултатиГласувай
Административен регистър Комисията по превенция и противодействие на корупцията (КППК)
Контакти | Връзки | Карта на сайта | Site in English