НачалоКонтактиНовиниКалендарАнкетиКарта на сайта

Новини

19.04.2019
Българските традиции оживяват в Благоевград с XXI Национален ученически конкурс „За хляба наш…“
XXI Национален ученически конкурс „За хляба наш…“ започва днес в Благоевград. Официалният старт ще бъде поставен в 16.00 часа на пл. „Народни будители“ /между сградите на РИМ- Благоевград и Младежки дом/.

18.04.2019
Кметът Камбитов получи сертификат за особен принос в съхраняването на българското ДНК
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов получи сертификат за особен принос в съхраняването на българското ДНК. Отличителният знак бе връчен от телевизионния водещ Андрей Арнаудов, председател на „Движение за национална кауза“. Сертификатът е за отлично водената политика от кмета д-р Атанас Камбитов по отношение на подпомагането на двойки с репродуктивни проблеми.

18.04.2019
Великденска работилница обединява децата на Благоевград
За поредна година партерът на сградата на Община Благоевград ще се превърне във великденска работилница, в навечерието на един от най-светлите християнски празници- Възкресение Христово.

18.04.2019
Ученици с отлично представяне в кръг „Знание“ , част от инициативата „Училище на годината
С интересни въпроси, верни отговори, ентусиазъм и много емоции, ученици от благоевградски училища взеха участие в кръг „Знание“, част от инициативата на Община Благоевград „Училище на годината“. Надпреварата беше открита от Симона Митова, началник-отдел „Образование“. Тя поздрави учениците от името на кмета д-р Атанас Камбитов.

17.04.2019
Националният ученически празник „За хляба наш…“ отново обединява ученици в Благоевград
Поредно издание на Националния ученически празник „За хляба наш…“ ще се проведе в Благоевград. Инициативата, превърнала се в любима на децата на Благоевград, ще стартира на 19 април /петък/ от 16.00 часа на площад „Народни будители“ /между сградите на РИМ-Благоевград и бившия Младежки дом/ и и ще продължи на 20 април /събота/.

17.04.2019
Започва третиране срещу кърлежи и комари в Благоевград
Община Благоевград започва дезакаризацията на зелените площи, както в централна градска част, така и по кварталите в града. Обезпаразитяването се извършва ежегодно по предварително изготвен график три пъти в годината. Третирането със специални препарати, които не са опасни за здравето на хората, се прави в района на училища, социални домове, детски заведения и най- посещаваните тревни площи в града. Целта е да се ограничи развитието на кърлежи и комари. Пръскането срещу паразити за предотвратяване на разпространението на инфекциозни заболявания ще се извършва от петък /19 април / до неделя /21 април/, като при необходимост ще при необходимост дейностите може да продължат и в понеделник.

16.04.2019
Цветни великденски инсталации по традиция красят Благоевград
И тази година Благоевград посреща Възкресение Христово със забележителна великденска украса. В момента се поставят тематични елементи, както в централна градска част, така и по кварталите в града.

16.04.2019
Започва Процедура за избор на членове на Съвета на децата в община Благоевград
Процедура за избор на членове на Съвета на децата започва в община Благоевград. Срокът за подаване на кандидатури е до 24 май 2019 година, като трябва да бъдат изпращани на имейл kmet@blgmun.com.

16.04.2019
По европейски пример! Благоевград с нестандартни пейки на емблематични места
Община Благоевград разкрасява пейки, разположени на емблематични места в областния център. Общо 180 нестандартни съоръжения ще радват жителите и гостите на града, като част от тях вече са завършени. Пейките ще бъдат с различни впечатляващи цветове. Такива ще има в Градската градина, квартал „Вароша „ и алеята за парк „Бачиново“.

16.04.2019
Кметът д-р Атанас Камбитов засади дърво в "Алеята на Конституцията"
Кметът д-р Атанас Камбитов и председателят на Адвокатска колегия - Благоевград - Мария Георгиева, засадиха първото дръвче в уникалната "Алея на Конституцията".

16.04.2019
820 килограма пластмасови капачки бяха събрани за един ден в рамките на кампанията „Капачки за бъдеще“
Само за ден благоевградчани успяха да съберат голямо количество пластмасови капачки. След като през месец март бяха предадени 740 кг, събирани в пунктовете из града, тази неделя по време на масовото събитие за събиране на капачки бяха събрани още 820 килограма.

16.04.2019
Стартира кампанията за събиране и извозване на опасни и битови отпадъци, негодни батерии и акумулатори В Благоевград
Днес стартира кампанията за събиране на опасни отпадъци от домакинствата, както и негодни за употреба батерии и акумулатори. Акцията ще продължи и утре (17 април). Инициативата е на Община Благоевград, в партньорство с „Бал Бок Инженеринг“ АД и „Скрино“ ЕООД. Организирани мобилни пунктове за приемане и извозване на отпадъците. Безплатно се приемат живачни термометри, ампули и живак, лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали, мастила и замърсени опаковки, негодни препарати за растителна защита, лекарства с изтекъл срок на годност. Гражданите ще могат да предават безвъзмездно своите стари печки, хладилници, телевизори, дребни домакински уреди, цифрови фотоапарати, мобилни и безжични телефони и друга електрическа и електронна техника.

16.04.2019
Кметът д-р Камбитов: В рамките на ден откриваме два обекта. Това е показател за оборотите, на които работи Община Благоевград
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов официално откри обект „Изграждане на велосипедна алея, свързваща бул. „Св. Димитър Солунски“,ул. „Даме Груев“, бул. „Васил Левски“, бул. „Св.св. Кирил и Методий“ до хотел Ален Мак“ и от улица „Марица“ до ул. „Иван Михайлов“. По време на церемонията кметът Камбитов заяви, че всичко, което се изгражда и се прави е в полза на гражданите! „Само преди 40 мин открихме улица „Марица“. Това е показателно как работи Общината- за един ден откриваме 2 обекта. Някои откриват за една година толкова. Колкото за обекта- виждате колоездачите се движат, използват се масово от млади хора, поставихме и пейки, които също се използват много. Имаме идея да надградим проекта и с външно финансиране да купим велосипеди, които да се ползват от гражданите по съответния ред, по пример на много европейски градове.

16.04.2019
Кметът д-р Камбитов откри благоустроената улица „Марица“, която не беше ремонтирана повече от 50 години
На официална церемония днес, кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов откри обект „Благоустрояване на ул. „Марица“ в участъка от ул. „Димитър Солунски“ до ул. „Иван Михайлов“. „Ако погледнете улицата сега, ще видите,че няма нищо общо с това което беше и начина, по който изглеждаше преди месеци. 50 години, може би, не беше правено нищо по тази улица. Много се радвам,че успяхме в срок да изпълним всичко. Това е обект с мащабна и цялостна реконструкция, с цялостна подмяна на пътната настилка, цялостно облагородяване, ВИК подмяна. Имаше много трудности и проблеми, но важното е, че всичко е добре, когато свършва добре.

16.04.2019
Изложбите „Стаички“ и „Органични данни“ в „Пролетен фестивал на съвременното изкуство“ в Благоевград
„Пролетен фестивал на съвременното изкуство“ започва за поредна година в Благоевград. В рамките на фестивала ще бъдат представени две изложби. Първата е „Стаички“ и ще бъде открита на 19 април в 12.30 часа в къща музей „Георги Измирлиев“, кв. „Вароша“. В същия ден, от 18.30 часа, в Градска художествена галерия ще представят и експозицията“ Органични данни“. И двете изложби ще бъдат достъпни за жителите и гостите на Благоевград до 21 май 2019 година.

1 2 3 »  4672 материала в 312 страници

100 години от освобождението на Горна Джумая

Видео/Фото галерия

Почетни граждани на община Благоевград

Личности, удостоени със званието "Почетен гражданин" на община Благоевград

Костадин Руйчев Костадин Руйчев
Костадин Руйчев бе избран за Почетен гражданин на Благоевград

Христо Велев Христо Велев
По предложение на Кмета, Общински съвет удостои Христо Велев със званието Почетен гражданин на Благоевград

Георги Гайдарджиев Георги Гайдаржиев
Георги Гайдаржиев Почетен гражданин на Благоевград

Анкета

Какво бихте искали да се случи в община Благоевград?

РезултатиГласувай
Административен регистър Комисията по превенция и противодействие на корупцията (КППК)
Контакти | Връзки | Карта на сайта | Site in English