НачалоКонтактиНовиниКалендарАнкетиКарта на сайта

ОБЩИНА<br />БЛАГОЕВГРАД | Фото Галерия

150 години от рождението на Гоце Делчев
Благоевград се превърна за ден в столица на България - 150 години от рождението на великия революционер Гоце Делчев. В тържествата се включиха президентът на Република България Румен Радев, Министър-председателят на Република България Кирил Петков, кметът на Община Благоевград Илко Стоянов.

Дипломатически срещи
Кметът на Благоевград Илко Стоянов се срещна с американския посланик Херо Мустафа. Визитата се състоя днес в сградата на общинска администрация. Двамата обсъдиха стратегически въпроси, свързани с развитието на Благоевград, попадащи в сферата на икономиката и образованието.

Квартал 'Вароша',град Благоевград Квартал 'Вароша'- стария квартал в град Благоевград

Първи учебен ден в Благоевград, 2021 г.
Вицепрезидентът Илияна Йотова и кметът на Благоевград откриха новата учебната година в VIII СУ, Илко Стоянов поздрави учители и ученици в Езиковата гимназия

Благоевград Галерия на град Благоевград

Зелен Благоевград
Благоевград - по-зелен и по-приветлив! Община Благоевград предприе активни дейности по засаждането на дръвчета и зацветяването с луковични растения на различни места в града.

109 години от Освобождението
На 5 октомври Благоевград празнува 109 години от Освобождението от османско владичество. Издигане на националното знаме, ритуали по полагане на венци и цветя на паметници, свързани с освобожденито на Горна Джумая, Парад на знамената и тържествена сесия на Общинския съвет - това бяха събитията, с които Благоевград отбеляза годишнината през 2021 г.

Спортна панорама 2021
Община Благоевград организира „Спортна панорама”, чрез която презентира дейностите и победите на спортните клубове в общината. Демонстрациите са на пл. „Македония“. "Спортна панорама” се провежда под егидата на кмета Илко Стоянов. Тя е сред проявите, с които Община Благоевград цели да популяризира и развива спорта. В панорамата през 2021 г. участваха 25 клуба. Десетки хора се включиха в зумба маратона, организиран от Община Благоевград.

Тържествено "запалване" на светлините на коледната елха
14-метрова коледна елха украсяваше центъра на Благоевград през празничния декември. С тържественото "запалване" на светлините на коледната елха и украсат в Благоевград, стартираха празничите събития под надслов "Коледата е възможна". Символичното "запалване" на коледната украса направиха кметът на община Благоевград Илко Стоянов и децата на Благоевград. Водещ бе обичаната акртиса от Благоевград Мая Бежанска.

"Коледата е възможна" - празнична програма на Община Благоевград през месец декември 2021 г.
Изключително наситена празнична програма на Община Благоевград през месец декември 2021 г. под надслов "Коледата е възможна" Концерти, представления, изложби, приказни разказвачи, спортни събития, базари и работилници - през целия месец жители и гости на общината имаха възможността да се наслядат на културни събития в различен формат.

Спортист на годината, 2021
Кметът на община Благоевград Илко Стоянов връчи отличието „Спортист на годината“ за 2021 г. на състезателя по кикбокс от клуб „Скаптопара“ – Благоевград Кирил Илиев. Второто място зае Димитър Димитров от ГК „Пирин Благоевград 2011“, а на трето място се класира Кристина Иванова от клуб по ориентиране „Младост“.

Стотици благоевградчани посрещнаха 2022 г. на пл. „Георги Измирлиев“
С много емоции, с пожелания за здраве и успехи бе изпълнена новогодишната нощ на пл. „Георги Измирлиев“, където стотици благоевградчани се събраха да се поздравят. Минути след настъпването на 2022 г., те бяха приветствани от кмета на Благоевград Илко Стоянов.

100 години от освобождението на Горна Джумая

Видео/Фото галерия

Почетни граждани на община Благоевград

Личности, удостоени със званието "Почетен гражданин" на община Благоевград

Руска Стоименова Руска Стоименова
Руска Стоименова стана Почетен гражданин на Благоевград

Димитър Бербатов Димитър Бербатов
Бербатов Почетен гражданин на Благоевград

Свобода Бъчварова
Звание Почетен гражданин на Благоевград бе присъдено на писателката Свобода

Анкета

Какво бихте искали да се случи в община Благоевград?

РезултатиГласувай
Административен регистър Комисията по превенция и противодействие на корупцията (КППК)
Контакти | Връзки | Карта на сайта | Site in English