НачалоКонтактиНовиниКалендарАнкетиКарта на сайта

Новини

21.09.2017
Премиерът Борисов представи резултати и предстоящите мерки за подкрепа на образователната инфраструктура по ОП “Региони в растеж”, в срещата участие взе и кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов
Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов взе участие в среща, по време на която бяха представени постигнатите резултати и предстоящите мерки за подкрепа на образователната инфраструктура по Оперативна програма “Региони в растеж” 2014-2020 г.Форумът, който се проведе в Гранитна зала в МС, бе воден от министър-председателя Бойко Борисов, присъстваха още министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, министърът на образованието Красимир Вълчев, министърът на спорта Красен Кралев, зам.-кметът по европейски проекти и програми на Благоевград Зорница Кралева, кметове на общини, представители на учебни заведения и синдикати.

21.09.2017
Община Благоевград се включва в инициативата „Нашият голям пикник“
Община Благоевград подкрепя инициативата „Нашият голям пикник“, която ще се проведе на 22 септември /петък/ в парк „Бачиново". Началният час на събитието е 10:00 в района на езерото.

21.09.2017
В Община Благоевград се проведе обучение за превенция жертвите на трафик на хора
Местната комисия за борба с трафика на хора в Благоевград бе домакин на обучение на специалисти по темата за превенция трафика на хора. То бе насочено към специалистите- социални работници към Дирекция „Социално подпомагане“ в област Благоевград. Срещата бе открита от заместник- кмета по европейски проекти и програми в Община Благоевград и председател на Комисията Зорница Кралева.

20.09.2017
Заместник-кметът на Благоевград Христина Шопова посрещна френска делегация, обсъдиха концепция за нова експозиция с археологически открития от българо-френски археологически екип
На нея беше обсъдена идейна концепция за изграждане на нова археологическа експозиция в РИМ - Благоевград. В нея ще бъдат показани колекции от артефакти, открити по време на успешна съвместна дейност на българо-френски археологически екип, разкрил и проучил неолитния обект при с. Ковачево, Община Сандански .

20.09.2017
Пясъчниците в детските площадки в Благоевград ще бъдат премахнати поетапно
Пясъчниците за игра, намиращи се в детските площадки в Благоевград ще бъдат премахнати поетапно. Решението е взето от кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов, след постъпили писмени искания от родители, които настояват да бъдат предприети действия в тази посока.Основният мотив е, че често пясъчниците могат да бъдат източник на зарази. Община Благоевград периодично обработва площадките с дезинфектанти, с цел осигуряване на безопасността на децата. Въпреки мерките, след направен анализ, бе взето решение пясъчниците да бъдат премахнати, за да бъде гарантирано здравето на най-малките. На мястото на пясъчниците ще бъдат поставени съоръжения за игра, като към този момент Община Благоевград проучва кои са най-добрите алтернативи.

19.09.2017
Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов взе участие в извънредно заседание Общо събрание на Асоциацията по ВиК
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов взе участие в извънредно Общо събрание на Асоциацията по ВиК. То се проведе днес в Областна администрация. Срещата, на която присъстваха членовете на ВиК Асоциацията в област Благоевград, бе водена от областния управител Бисер Михайлов. Общо четири точки бяха обсъдени по време на заседанието. Сред тях бе и промяна на границите на обособената територия, обслужвана от ВиК- Благоевград чрез присъединяване на община Петрич, както и уточняване на препоръчителния размер на вноската на държавата в бюджета на ВиК Асоциацията за 2018г.

19.09.2017
Заместник-кметът Христина Шопова и ръководители на „Карлсберг България“ откриха реновирана градинка по проект на „Пиринско“
Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова, Бранимир Братанов - маркетинг директор на „Карлсберг България“ и Николета Йорданова бранд мениджър на „Пиринско“ откриха поредната реновирана градинка по реализиран проект на „Пиринско“. На официална церемония, в карето между улиците „Данаил Крапчев“, „Сава Михайлов“ и „Аргир Манасиев“, бе прерязана символично лентата на обновената градинка. Заместник- кметът Христина Шопова поздрави от името на кмета д-р Атанас Камбитов и от свое име за инициативата „Пиринско“ и „Карлсберг България“ и пожела отличното партньорство да продължи. „Благодаря на всички, които се включиха в инициативата. Доказахме, че когато искаме нещо, то се случва бързо. Към жителите на Благоевград отправям апел да пазим това, което се създава и да възпитаваме отговорно отношение и в нашите деца. Нека си помагаме, да работим заедно, да създаваме заедно и да пазим, а когато видим нарушители да сигнализираме на съответните органи“, каза зам.-кметът Христина Шопова.

18.09.2017
Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов направи първа копка на нова сграда в Благоевградската професионална гимназия
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и директорът на учебното заведение Антон Драгоев направиха първа копка на триетажна постройка по проект „Инвестиции за подобряване качеството на образователната среда в Благоевградската професионална гимназия“. На церемонията присъстваха още заместник-кметовете на Благоевград Иво Николов, Зорница Кралева, Христина Шопова, представители на институции, ученици и граждани.

16.09.2017
Благоевград се включи в инициативата „Да изчистим България заедно”
Благоевград се включи в голямата кампания „Да изчистим България заедно”. Хиляди жители взеха участие в зелената доброволческа инициатива като почистваха определени точки от града и малките населени места. Резултатът е около 90 кубични метра събрани отпадъци. През целия ден служители на общинска фирма „Биострой“ бяха на разположения на участниците в кампанията, като периодично обхождаха и извозваха събраните от представители на общинска администрация, областна администрация, институции, граждани, отпадъци.

15.09.2017
Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов откри учебната 2017/2018 година в ПМГ „Акад. С.П. Корольов“ и обеща нова спорна площадка в двора на гимназията
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов откри учебната година в Природо-математическа гимназия "Акад. С. П. Корольов". Той приветства ученици, учители, родители.

14.09.2017
Младежка шах среща "Шахът - ключът към мир и превенция на агресията“ ще се проведе в Благоевград
Младежка шах среща "Шахът - ключът към мир и превенция на агресията“ ще се проведе в Благоевград. Откриването ще бъде този петък/ 15 септември/ от 16.00 часа пред Младежки дом. Поканени са да участват представители на младежки организации, спортни клубове, студенти, ученици, жители и гости на Благоевград.

13.09.2017
Обновени детски градини посрещат децата на Благоевград
Напълно завършени са ремонтните дейности във всички общински детски заведения в Благоевград. По нареждане на кмета д-р Атанас Камбитов бе сформирана Комисия, която да обходи обектите и да извърши оглед на направените подобрения.

12.09.2017
Започна записването за новата учебна година в школите към Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград
Започна записването за новата учебна 2017/2018 година в школите и съставите към Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Дейностите са разнообразни и обхващат богата палитра от изкуства. Желаещите, да станат част от талантите на Центъра, могат да посещават детско-юношески фолклорен ансамбъл „Пиринска китка“ с профили „Народни танци“ и „Народен хор и група за автентично пеене и оркестър“, фолклорен танцов ансамбъл „Пиринче“, театрално студио, детско-юношески театър „Щурчо“, детско-юношески духов оркестър. Фолклорна група „Бисери“ ще обучават по народно пеене, фолклорна група „Веселина“- тамбура. Детска вокална група „Мая“, школи по пиано, класическа китара, класически танци – школа по балет „Кроазе“, школи по „Изобразително изкуство“- (рисуване, графика, батик), „Декоративно приложно изкуство“, „Приложно изкуство – керамика“, „Мода и дизайн“, „Словесен фолклор“, „Литературно творчество“ „Английски език“, „Математика“ „Програмиране“, „Информационни технологии“, „Техническо конструиране и моделиране“, „Биология“ и „Екология“ също са отворени за всеки желаещ да научи нещо ново или да усъвършенства своите умения.

11.09.2017
Откриха официално новата академична 2017-2018 година в ЮЗУ „Неофит Рилски“, кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов приветства студентите с „Добре дошли у дома!“
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, ректорът на Югозападен университет „Неофит Рилски“ доц. д-р Борислав Юруков и Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим откриха новата академична година във висшето учебно заведение. Церемонията по традиция започна с полагане на цветя пред паметника на патрона на университета в Благоевград- Неофит Рилски.

10.09.2017
Благоевград сe обединява в помощ на Станислав Чаушки
Благотворителен базар в помощ на 23-годишния Станислав Чаушки се провежда днес в Благоевград. Инициативата е подкрепена от Община Благоевград и местни фирми. Базарът е подреден пред LARGO MALL. Всеки, който желае да помогне, може да закупи от предлаганите стоки или да остави пари в определените за целта кутии. Още в първия час в акцията се включиха десетки жители и гости на Благоевград, сред тях и малкият Валери, за чието оздравяване също бяха организирани благотворителни акции.

1 2 3 »  3589 материала в 240 страници

100 години от освобождението на Горна Джумая

Видео/Фото галерия

Почетни граждани на община Благоевград

Личности, удостоени със званието "Почетен гражданин" на община Благоевград

Костадин Ангов Костадин Ангов
Със званието „Почетен гражданин на Благоевград“ инж. Костадин АНГОВ беше удостоен с решение на Общинския съвет

Георги Гайдарджиев Георги Гайдаржиев
Георги Гайдаржиев Почетен гражданин на Благоевград

Списък Почетен гражданин на Благоевград

Анкета

Какво бихте искали да се случи в община Благоевград?

398-(14.57%) Да стане по-чисто

341-(12.49%) По-добри пътища

288-(10.55%) Повече детски площадки

398-(14.57%) По-богат културен живот

140-(5.13%) Повече туристи

1166-(42.69%) Повече инвестиции на международни компании

Общо гласували: 2731

Административен регистър Комисията по превенция и противодействие на корупцията (КППК)
Контакти | Връзки | Карта на сайта | Site in English