НачалоКонтактиНовиниКалендарАнкетиКарта на сайта

Новини

28.05.2017
Кметът д-р Атанас Камбитов бракосъчета двойката- най- младия евродепутат Андрей Новаков и неговата любима Татяна Мишева
Кметът на община Благоевград бракосъчета двойката- най- младия евродепутат Андрей Новаков и неговата любима дама Татяна Мишева. Той пожела на младото семейство здраве, обич, да се подкрепят, да правят компромиси и да градят заедно общото бъдеще. Кметът връчи документа, удостоверяващ сключения брак, на булката с пожелание от сега нататък тя да пази семейните ценности.

28.05.2017
Майски фармацевтични дни- „Знание за здраве: Фармацевтът Ваш съветник“ се проведоха в Благоевград
Майски фармацевтични дни под надслов „Знание за здраве: Фармацевтът Ваш съветник“ се проведоха в Благоевград. Инициативата протече в рамките на два дни. Тя се организира от Регионална Фармацевтична Колегия (РФК) – Благоевград и Българското научно дружество по фармация, със съдействието на Община Благоевград.

28.05.2017
С ритуал по полагане на цветя благоевградската общественост почете 141 години от смъртта на Георги Измирлиев - Македончето
С церемония по полагане на цветя бяха отбелязани 141 години от смърттана голямия български революционер Георги Измирлиев – Македончето. В ритуалът взеха участие зам.-кметът по икономика и финанси Иво Николов, представители на общинска и областна администрация, държавни институции, ученици и граждани.

28.05.2017
С ритуал по полагане на цветя благоевградската общественост почете 141 години от смъртта на Георги Измирлиев - Македончето
С церемония по полагане на цветя бяха отбелязани 141 години от смърттана голямия български революционер Георги Измирлиев – Македончето. В ритуалът взеха участие зам.-кметът по икономика и финанси Иво Николов, представители на общинска и областна администрация, държавни институции, ученици и граждани.

28.05.2017
Наситени емоции и хиляди детски усмивки и във втория ден на „Детски панаир“ в Благоевград
С много смях, емоции и вълнения започна и вторият ден на „Детски панаир“ в Благоевград. Развлекателната проява се провежда в областния център за четвърта поредна година, благодарение на фондация „Изиарт“ , с председател Станка Желева, и съдействието на Община Благоевград. По време на проявата,

27.05.2017
Деца и родители активно работят заедно в ателиетата на Детски панаир в Благоевград
Деца и родители заедно се забавляват в първия ден от най- обичаното събитие в Благоевград – Детски панаир. Инициативата се организира от Фондация Easy Art , с председател Станка Желева и Община Благоевград. Началото, на двуднения панаир за деца, бе поставено днес с пъстра музикално- танцова програма на площад „Македония”.

27.05.2017
Над 600 деца на Благоевград показват талант в „Дни на детското творчество”
Oбщина Благоевград организира „Дни на детското творчество“ за 11 пореден път. В програмата на фестивала тази година участие ще вземат над 600 възпитаници на всички детски градини в областния център на Пиринско. В рамките на два дни – 29 и 30 май, деца от детските заведения ще покажат своите умения пред родители, учители и гости. Начало на фестивала ще бъде поставено в 16:30 часа в на 29 май (понеделник) в зала „ Яворов“. Представянето на детските градини е разпределно в два дни, след жребий. В първия ден на фестивала свои мини-спектакли ще покажат децата от детските градини „Мак“, „Здравец“, „Роса“, „Детски свят“, „Усмивка“, „Щастливо детство“ и „Света Богородица“.

26.05.2017
Живопис, графика, скулптура и приложно изкуство бяха представени в конкурсна изложба в Градска художествена галерия – Благоевград
В Градската художествена галерия в Благоевград беше подредена и открита обща изложба на художници от Благоевград. Експозицията е посветена на 24 май— Ден на българската просвета, култура и на славянската писменост, както и на празника на Благоевград.

26.05.2017
Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов: В Бюджет 2018 залагаме пари за изграждане на улица „Възрожденска“
Близо 900 000 лева ще бъдат заложени в бюджета за 2018 година за изграждане на улица „Възрожденска“ в IV микрорайон. Това заяви на редовна сесия на Общински съвет кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов.

26.05.2017
С ритуал по полагане на цветя Благоевград ще отбележи 141 г. от смъртта на Георги Измирлиев- Македончето
С ритуал по полагане на цветя Община Благоевград и благоевградската общественост ще отбележи 141 години от смъртта на Георги Измирлиев- Македончето. Ритуалът ще започне от 11:00 часа на 28 май (неделя) пред бюст- паметника на революционера на едноименния площад.

25.05.2017
За първи път в Благоевград ще се проведат Майски фармацевтични дни
За първи път Благоевград ще бъде домакин на Майски фармацевтични дни. Те се организират съвместно от Регионална Фармацевтична Колегия (РФК) – Благоевград,

25.05.2017
„Училищна панорама 2017“ среща учебните заведения и школи с учениците в Благоевград
„Училищна панорама 2017“ събира на едно място учебните заведения в Благоевград. Презентирането на всички училища, езикови школи и занимални ще започне от 12.00 часа утре на площад „Македония“ в областния център на Пиринско. „Училищна панорама” се организира от Община Благоевград и Центъра за кариерно ориентиране за пета поредна година.

25.05.2017
Хиляди жители и гости на Благоевград „пътуваха във времето“ на 24 май, кметът Камбитов:Можем да бъдем горди - И ний сме дали нещо на света!
Уникален финал, на Деня на българската просвета, култура и славянска писменост и Празник на Благоевград, остави хиляди жители и гости на града без дъх. Програмата на площад „Георги Измирлиев” пренесе публиката в едно пътуване във времето. 3 D мапинг шоу разказа история, прозвучаха вечни световни хитове. Всичко започна с думите на кмета д-р Атанас Камбитов, който цитира големия български писател Иван Вазов: „И ний сме дали нещо на света!”.

24.05.2017
Стил, красота, изящество и младост по червения килим в Благоевград в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост и Празник на града
Млади, красиви и стилни преминаха по червения килим абитуриентите на Благоевград. За трета поредна година Община Благоевград организира тържествено преминаване на завършилите средно образование под специална арка на площад „Георги Измирлиев“.

24.05.2017
Кметът Камбитов: 24 май e минало, настояще и бъдеще, събрани в едно
Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов поздрави жители и гости на града по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянска писменост. С тържествено слово, на площад „Георги Измирлиев“, градоначалникът отдаде почит към делото на светите братя Кирил и Методий и техните последователи. „Това е дело, променило духовната история не само на България, но и на Европа. 24 май – славен ден, повод за гордост! 24 май е не просто дата, а минало, настояще и бъдеще, събрани в едно! Всеки народ има своите поводи да се гордее, всеки народ има своите празници, но нека си отговорим на въпроса – колко са тези народи, имащи празник на буквите?!

1 2 3 »  3447 материала в 230 страници

100 години от освобождението на Горна Джумая

Видео/Фото галерия

Почетни граждани на община Благоевград

Личности, удостоени със званието "Почетен гражданин" на община Благоевград

Руска Стоименова Руска Стоименова
Руска Стоименова стана Почетен гражданин на Благоевград

Костадин Ангов Костадин Ангов
Със званието „Почетен гражданин на Благоевград“ инж. Костадин АНГОВ беше удостоен с решение на Общинския съвет

Христо Велев Христо Велев
По предложение на Кмета, Общински съвет удостои Христо Велев със званието Почетен гражданин на Благоевград

Анкета

Какво бихте искали да се случи в община Благоевград?

373-(14.73%) Да стане по-чисто

313-(12.36%) По-добри пътища

256-(10.11%) Повече детски площадки

378-(14.93%) По-богат културен живот

128-(5.06%) Повече туристи

1084-(42.81%) Повече инвестиции на международни компании

Общо гласували: 2532

Административен регистър Комисията по превенция и противодействие на корупцията (КППК)
Контакти | Връзки | Карта на сайта | Site in English