НачалоКонтактиНовиниКалендарАнкетиКарта на сайта

Новини

27.10.2021
Община Благоевград търси Неправителствени организации за защита на животните, които да участват в дейността на Съвет за сътрудничество „С грижа към животните“
Община Благоевград определи 3 НПО-та, които да участват активно, като постоянни членове в дейността на Съвет за сътрудничество, съгласно Правилника за организация и дейността му. За тази цел всички заинтересовани страни, които отговарят на критерии по чл.8, ал.4,т.2, а именно да са регистрирани като Неправителствени организации за защита на животните, може да подадат заявление по образец. Документите следва да бъдат входирани на Деловодството в общинска администрация.

26.10.2021
Доставиха машините за симулативно гласуване в Благоевград, стартира разяснителна кампания в града и малките населени места
В Благоевград бяха доставени специализирани устройства с инсталирана демоверсия, чрез които ще се осъществи разяснителна кампания за машинно гласуване, насочена към жителите на областния център и прилежащите села.

26.10.2021
Община Благоевград обявява процедура за подбор на вътрешен одитор в звено „Вътрешен одит“ в общинска администрация

Общинска администрация обявява процедура за подбор на вътрешен одитор в звено „Вътрешен одит“ към Община Благоевград. Всички заинтересовани лица следва да представят документите си в кабинет 329 в сградата на Общината в срок до 05.11.2021 година .

26.10.2021
Благоевград посреща най-добрите боксьори на България
Държавен личен шампионат по бокс за мъже ще се проведе в Благоевград. Официалното откриване е на 27 октомври от 15.00 часа в зала „Скаптопара“, като самото първенство ще продължи до 31 октомври /неделя/. Общо 40 боксови клуба ще имат свои представители по време на шампионата. Между въжетата на ринга ще се качат и 11 състезатели на боксов клуб „Пирин“ - Благоевград.

25.10.2021
Започна мащабна кампания за кастрация на безстопанствени кучета в Благоевград
От днес стартира мащабна кампания за кастрация на безстопанствени кучета в Благоевград. В ОП „Общински приют“ пристигнаха представители на Сдружение „Ветеринарни лекари в действие“, които ще извършват безплатни манипулации на четириногите в рамките на една седмица. Целта е да бъде овладяна популацията на бездомните кучета, в резултат на което броят на безпризорните животни в града и селата да бъде намален.

25.10.2021
С концертна програма за духов оркестър Биг Бенд Благоевград отново ще свири на площада
С концертна програма за духов оркестър Биг Бенд Благоевград ще поздрави всички именици за празника на Димитровден. На 26 октомври (вторник), от 17:00 часа Биг Бенд Благоевград ще свири на площад "Македония"

25.10.2021
Благоевград се обединява в помощ на Красимир Божурски. Тазгодишният кръг от Републиканския шампионат по мотокрос край с. Зелен дол ще премине под знака на благотворителността
Тазгодишният кръг от Републиканското първенство по мотокрос, който ще се проведе на 30 и 31 октомври на мотополигона при с. Зелен дол, ще премине под благотворителен знак, в помощ на Красимир Божурски, председател на клуб по мотокрос „Еър Макс Рейсинг“ - Благоевград.

23.10.2021
Десетки деца и младежи подкрепиха здравословния начин на живот чрез поход до парк „Бачиново“
Деца и младежи от Благоевград активно подкрепиха инициативата по повод Световния ден на ходенето, Организирано те преминаха по Алеята на здравето, като по този начин станаха своеобразни посланици на физическата активност и масовия спорт.

23.10.2021
Благоевградчанинът Кирил Илиев с два медала от Световното първенство по кикбокс в Йезоло, Италия
Състезателят на кикбокс клуб „Скаптопара“ Благоевград и националният отбор Кирил Илиев приключи участието си в Световното първенство по кикбокс в италианския град Йезоло с два медала. Той спечели сребърно отличие на киклайт в категория до 57 килограма и бронзов медал в същата категория на лайт контакт.

23.10.2021
Община Благоевград с два нови микробуса за нуждите на социални центрове
С два нови микробуса за нуждите на потребители на социални услуги разполага Община Благоевград. Те отговарят на всички съвременни изисквания за извозване на хора с двигателни проблеми, като са оборудвани с електрическа платформа с дистанционно управление за трудноподвижни хора.

22.10.2021
Община Благоевград ще кандидатства по проект с Министерството на здравеопазването за обособяване на изолирани сектори за лечение на коронавирус и нова апаратура в две общински лечебни заведения
Общински съвет Благоевград даде съгласие за подписване на партньорско споразумение с Министерството на здравеопазването по проектно предложение за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Мерки за справяне с пандемията“. Точката бе разгледана като извънредна на заседание на Общински съвет – Благоевград по искане на кмета Илко Стоянов. Процедурата има за цел осигуряване на подкрепа за здравната система чрез структуриране на изолирани сектори за лечение на коронавирус и други инфекциозни заболявания в Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания – Благоевград и Специализирана болница за активно лечение по онкология „Св. Мина“ – Благоевград.

21.10.2021
Ремонт налага временно преустановяване на движението на МПС по мостово съоръжение на Републикански път III-1006 „Благоевград – Покровник – Падеш – Габрово – Република Северна Македония“
Във връзка с извършване на превантивен ремонт на мостово съоръжение на Републикански път III-1006 „Благоевград – Покровник – Падеш – Габрово – Република Северна Македония“ при км 1+945, Областно пътно управление – Благоевград уведомява, че движението по мостовото съоръжение ще бъде преустановено в периода 22.10.2021 г. до 27.10.2021 г.

21.10.2021
Регионална краеведска конференция се провежда днес онлайн в Регионалната библиотека - Благоевград
Регионална Библиотека "Димитър Талев" - Благоевград организира днес Регионална краеведска конференция на тема "Народни художествени занаяти от Македонския край". Конференцията е в онлайн среда, чрез Фейсбук. В програмата са включени 10 доклада и дискусия.

20.10.2021
ОП „Общински приют за безстопанствени животни“- Благоевград със свободна работна позиция за ветеринарен лекар
Общинско предприятие „Общински приют за безстопанствени животни“ – Благоевград обявява свободна работна позиция за ветеринарен лекар. Сред задълженията, които ще бъдат вписани в длъжностната характеристика на избрания кандидат, са извършване на физически прегледи, диагностициране, проследяване на здравословното състояние, лечение, ваксиниране, обезпаразитяване и кастриране на настанените четириноги в приюта, съгласно Националната програма за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на Република България и Закона за защита на животните.

19.10.2021
22 висши училища ще участват в организираната в Благоевград Панорама на университетите
22 университети от страната ще се включат в третото издание на Панорама на университетите. Събитието се организира по инициатива на Община Благоевград и ЦПЛР – Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

1 2 3 »  6250 материала в 417 страници

100 години от освобождението на Горна Джумая

Видео/Фото галерия

Почетни граждани на община Благоевград

Личности, удостоени със званието "Почетен гражданин" на община Благоевград

Списък Почетен гражданин на Благоевград

Христо Велев Христо Велев
По предложение на Кмета, Общински съвет удостои Христо Велев със званието Почетен гражданин на Благоевград

Костадин Ангов Костадин Ангов
Със званието „Почетен гражданин на Благоевград“ инж. Костадин АНГОВ беше удостоен с решение на Общинския съвет

Анкета

Какво бихте искали да се случи в община Благоевград?

847-(14.81%) Да стане по-чисто

721-(12.6%) По-добри пътища

515-(9%) Повече детски площадки

721-(12.6%) По-богат културен живот

250-(4.37%) Повече туристи

2667-(46.62%) Повече инвестиции на международни компании

Общо гласували: 5721

Административен регистър Комисията по превенция и противодействие на корупцията (КППК)
Контакти | Връзки | Карта на сайта | Site in English