НачалоКонтактиНовиниКалендарАнкетиКарта на сайта

Новини

29.03.2017
Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов представи стратегия за развитие на общината на посланика на Япония в България
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов посрещна днес посланика на Япония в България Шиничи Яманака. Двамата обсъдиха стратегии и бъдещи планове за развитие на Благоевград, както и бъдещо сътрудничество с градове от Япония. Д-р Кмабитов обстойно представи приоритетите и предимствата, които притежава Благоевград. „Тази среща е едно добро начало.

29.03.2017
Благоевград се включва във фотоконкурс „Европа в моя регион 2017“
Областен информационен център- Благоевград се включва в организираният фотоконкурс „ Европа в моя регион 2017“. За участие в конкурса ще се набират снимки, които показват обекти, събития, дейности от изпълнени/изпълнявани проекти с финансиране от Европейските структурни и инвестиционни фондове на територията на област Благоевград.

29.03.2017
Обръщение
Само преди дни Вие направихте своя избор! За пореден път хиляди благоевградчани дадоха доверието си на ПП ГЕРБ, затвърждавайки позициите й на първа политическа сила.

29.03.2017
Започва изплащането на възнаграждения на членовете на СИК – Благоевград
Община Благоевград уведомява членовете на секционните избирателни комисии на територията на община Благоевград, че от 30 март, четвъртък, ще бъдат изплащани възнагражденията за участие в произвеждането на избори за народни представители за 44-то Народно събрание.

29.03.2017
Биг Бенд- Благоевград и Весела Морова откриват III издание на международния фестивал „Благоевград Blues and Jazz”
Много джаз, с Весела Морова и Биг Бенд-Благоевград, ще звучи в първата вечер от III издание на международния фестивал „Blagoevgrad Blues and Jazz”. Началният час на събитието е 19.00 на 30 март, а мястото – Драматичен театър „Никола Вапцаров“. Tанц , блуз и джаз отново ще радват жители и гости на Благоевград в два поредни фестивални дни. 2017г. минава под знака на 100-годишнината от рождението на Ела Фицджералд, която остави след себе си незабравимото изпълнение на „Summertime”.

29.03.2017
Община Благоевград засилва охраната в зоологическата градина
Кметът д-р Атанас Камбитов разпореди да бъде засилена охраната в зоологическата градина в Благоевград. Причината за предприетите действия са зачестилите случаи на посегателство над животните от страна на определени групи посетители. За да бъдат предотвратени неприятни инциденти, ще бъдат осигурени допълнителни дежурни патрули на фирмата, наета да охранява зоологическата градина. Освен това, служители на сектор „Сигурност и обществен ред“ също ще следят за недопускане на нарушения. На разположение са и трима охранители към зоологическата градина.

28.03.2017
Три фирми кандидатстват по процедура за обновяване на площад „Георги Измирлиев“ в Благоевград
Дейностите, които ще бъдат изпълнени, по спечелен проект по ОП „Региони в растеж“, предвиждат ремонт на площадното и подплощадното пространство, при който ще бъде запазен автентичния им вид. Предстои да бъде подменен водопровода, плочките, ще бъде изградено художествено осветление, предвидено е въвеждането на нови поливни системи, пейките ще бъдат заменени с иновативни такива и др.

28.03.2017
Oбновяват сградите на ОД МВР и Първо РПУ-Благоевград по проект на Община Благоевград за над 1 600 000 лв.
Oбновяват сградите на ОД МВР и Първо РПУ-Благоевград по проект на Община Благоевград за над 1 600 000 лв.

27.03.2017
„Интегриране на трансграничното значение на историческите и археологически ценности на България и Гърция в една устойчива тематична туристическа дестинация” „Култура без граници“ е поредният спечелен проект на Община Благоевград
Комитетът за наблюдение по Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег V-A Гърция – България 2014 – 2020 проведе открито заседание в Благоевград, на което одобри за финансиране, подадения от Община Благоевград проект „Интегриране на трансграничното значение на историческите и археологически ценности на България и Гърция в една устойчива тематична туристическа дестинация” – „КУЛТУРА БЕЗ ГРАНИЦИ”.

26.03.2017
Кметът Камбитов: Гласувах за тези, които спазват обещанията си
„Гласувах за реалните решения. За тези, които са показали, че знаят как да работят, за тези, които спазват обещанията си“, коментира след гласуването кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов. Той добави, че е важно всеки български гражданин, имащ право на глас, да направи своя избор. „Разчитам на разума и практичността на българина“, каза още кметът.

24.03.2017
Кметът Камбитов обсъди идеи за развитието на Благоевград с директора на Европейската ЖП асоциация Филип Ситроен и евродепутата Андрей Новаков
Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов проведе работна среща с Генералният директор на асоциацията на европейската железопътна индустрия (UNIFE) Филип Ситроен и евродепутата Андрей Новаков. Тримата обсъдиха стратегически въпроси за развитието на Благоевград. Акцент бе поставен върху изграждането на мултимодален логистичен център, част от дългосрочната стратегия за развитието на Благоевград.

24.03.2017
Община Благоевград отново с поглед към екоиновациите
Oдобрен e проект с наименование „Green Crew - Зелена заетост при управление на биоразградими отпадъци” по Приоритетна ос 4 „Социално включване в трансграничната зона”, по Програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A „Гърция-България“ 2014-2020 г. Целта на проекта е да се насърчи социалното включване, борбата с бедността и дискриминацията, да се осигури подкрепа на социални предприятия, да се разшири социалното предприемачество в трансграничната зона.

24.03.2017
Община Благоевград спечели проект за изграждане на интелигентни поливни системи на стойност над 500 000 лева
Община Благоевград спечели проект „LYSIS - Съвместни действия за разработването и прилагането на нови технологии за оптималното управление на водните ресурси в градската среда“. Стойността му е 1 743 038,30 лв., разпределен между 5 партньори, а бюджетът на Община Благоевград възлиза на 535 889,20 лв.

24.03.2017
Благотворителен базар под надслов „От сръчните ръце на мама“ се проведе в Благоевград
Средствата от базара ще бъдат в полза на откритата през декември 2016 доброволческа кухня за бедни към църквата „Св. Николай Чудотворец“ в квартал „Грамада“. Събитието се организира със съдействието на Община Благоевград.

23.03.2017
Домоуправители на санирани блокове: Благодарение на усилията на г-н Камбитов живеем в по-уютни и топли жилища
Домоуправители на санирани блокове в Благоевград се обединиха и благодариха за качественото изпълнение на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в Благоевград.

1 2 3 »  3320 материала в 222 страници

100 години от освобождението на Горна Джумая

Видео/Фото галерия

Почетни граждани на община Благоевград

Личности, удостоени със званието "Почетен гражданин" на община Благоевград

Георги Гайдарджиев Георги Гайдаржиев
Георги Гайдаржиев Почетен гражданин на Благоевград

Костадин Ангов Костадин Ангов
Със званието „Почетен гражданин на Благоевград“ инж. Костадин АНГОВ беше удостоен с решение на Общинския съвет

Списък Почетен гражданин на Благоевград

Анкета

Какво бихте искали да се случи в община Благоевград?

362-(14.99%) Да стане по-чисто

299-(12.38%) По-добри пътища

241-(9.98%) Повече детски площадки

360-(14.91%) По-богат културен живот

124-(5.13%) Повече туристи

1029-(42.61%) Повече инвестиции на международни компании

Общо гласували: 2415

Административен регистър Комисията по превенция и противодействие на корупцията (КППК)
Контакти | Връзки | Карта на сайта | Site in English